Zeerobben wint afgetekend van L. Zwaluwen

In een sfeerloos, leeg Oostersportpark pakt Zeerobben de eerste drie punten van deze competitie. Tegen een tegenvallend Leeuwarder Zwaluwen had de score nog wel hoger uit kunnen vallen, maar de voorwaartsen van Zeerobben waren clement door de reeks aan mogelijkheden in de laatste periode van de tweede helft niet te benutten. De Sweltsjes lieten het na de 3 – 0 helemaal zitten en in no-time stond de 5 – 0 op het scorebord.

Zeerobben straft fouten doeltreffend af

Het had de ambiance van een vroege zondagochtend match. Toch toverden de beide teams een alleszins aardige eerste helft uit de hoge hoed. Na 8 minuten mochten de Harlingers al juichen. Armando Zwart passt hard en zuiver op Godert Attema, die keeper en verdediger verraste. Hierna waren de partijen in evenwicht en grossierden beiden in foute passes. Na een half uur spelen ging keeper Landman opzichtig in de fout en stelde Jan Dommerholt in de gelegenheid de 2 – 0 te laten aantekenen. Zowel de thuisclub als de bezoekers kregen nog kansen, maar aan beide zijden verrichtten de keepers fantastische reddingen.

Op slot

Meteen na de thee namen de gastheren het initiatief en zetten ook al hoog druk. David van der Pol leek zijn goaltje ook nog mee te pikken, op aangeven van een blauw hemd ging hij alleen op de keeper af en scoorde, maar ……. de grensrechter en de scheidsrechter hadden dat niet in de gaten en keurden onterecht het doelpunt af. Uit een hoekschop kwam de bal op de pantoffel van Brent de Groot, zijn harde inzet werd door Armando Zwart verlengt. Alsnog dus 3 – 0 na 5 minuten spelen en eigenlijk wedstrijd gespeeld. Dat was te zien aan de houding van een aantal Blauwhemden. Toch had het nog anders kunnen lopen. Vanaf de zestien ging de bal van Arton Musliu rakelings naast het doel van Jouke Bosje. Na deze kans namen de mannen van trainer Zandink het heft weer volledig in handen. Eerst was daar nog een schuiver in kansrijke positie in het zijnet geschoten door Armando Zwart. De 4 – 0 kwam er toch snel daarop.  Uit een scherpe voorzet van rechts van Curty Gonzalez anticipeerde de voor Dommerholt ingevallen Dylan Drent adequaat. Een minuut later was het Curty  Gonzales, op een pass over de hele van David van der Pol, die de bal goed aannam en de verre hoek op zocht, de doelman kansloos latend. Met nog 20 minuten te spelen leek een monsterscore in de maak. Maar Leeuwarder Zwaluwen liet het niet zover komen en bovendien verspeelde Zeerobben  een aantal doelrijpe kansen.

Als een miezerige zondagochtendwedstrijd met glimlach

Terechte overwinning, de cijfers spreken hierin boekdelen. De spelers lieten zich niet beìnvloeden door de mistroostige entourage en maakten er een leuke partij van, waarin Zeerobben duidelijk de betere was vandaag. De hatelijke nul verdwijnt en er staat zelfs en ruim positief doelsaldo op de ranglijst, er kan weer worden gelachen. Volgende week op naar het Groninger Winsum.

Scoreverloop : 1 – 0 Godert Attema ( 8 min. ): 2 – 0 Jan Dommerholt ( 30 min.): 3 – 0 Armando Zwart ( 51 min.) : 4 – 0 Dylan Drent ( 68 min.): 5 – 0 Curty Gonzalez ( 69 min.)

Zeerobben : Jouke Bosje: Brent de Groot; Patrick Amels ; Armando Zwart ; Tim Oosterbaan ; Adnan Jarjour; Curty Gonzalez ( 77 min. Cyrus Boerman ); Kristian Feenstra ; David van der Pol; Godert Attema ( 72 min Ane Schaap) ; Jan Dommerholt ( 67 min Dylan Drent )

Foto’s: Frans Bode