Zeerobben wint afgetekend in Damwoude

Twee gehavende ploegen in de onderste regionen van de eerste klasse streden om de broodnodige punten. De bezoekers bleken over een bredere bank te beschikken  dan de thuisclub en dat betaalde zich uit in een terechte overwinning voor de mannen van trainers Postma en Janssen. Ook vorige week moesten de groen witten het doen zonder de as van het team , met resultaat. In Damwoude behoorden de vervangers weer tot de uitblinkers, zonder de rest daarmee te kort te willen doen, want het was de overwinning van het collectief.

Doelpunt viel letterlijk en figuurlijk uit de lucht

De eerste twintig minuten van de wedstrijd leek het er niet op, dat aan de eindstreep een dikke overwinning voor de gasten op het scorebord zou staan. Na 5 minuten schoof spits Bauke-Jan Douma  in vrije positie de bal rakelings langs de paal. Nog geen twee minuten later had Hedgar Hoekstra de 1 – 0 op zijn schoen , weer naast. De grootste kans kreeg de smaakmaker van Broekster Boys Delachance Sabuni, maar Jacob de Vries onderscheidde zich wederom en tikte de bal tot corner. In de omschakeling bleef Zeerobben gevaarlijk. Adnan Jarjour zag zijn kans schoon en probeerde van 40 meter, de iets te ver voor z’n doel staande Terlouw te verschalken. Met de vingertoppen kon hij de bal nog naast tikken. Uit de daaruit voortvloeiende hoekschop kopte Jordy Torenbeek net naast. Tegen de verhouding in kwamen de Harlingers op  0 – 1 . Keeper De Vries moest uit zijn doel komen om gevaar van de tegenstander te voorkomen. Met zijn lange pass richting de zestien van de opponent profiteerde David van der Pol van een misverstand tussen keeper en verdediger. Hij wipte de bal over Terlouw in het lege doel. Tot de rust bleef de wedstrijd in evenwicht en vonden er geen opzienbarende voorvallen meer plaats.

Voorhoede Zeerobben op schot

Na de thee pakten de Damwoudsters het initiatief. De druk op de defensie nam toe. Tot kansen leidde dit niet. In de counter bleek de aanval ingezet door Yander Zandbergen succesvoller, David van der Pol pikte de bal op en stuurde Tim Oosterbaan de diepte in. Na in eerste instantie een redding van Terlouw kwam de bal opnieuw voor de voeten van Oosterbaan en nu was het wel raak 0 – 2 . Kort hierop had de wedstrijd een ander wending kunnen nemen, ware het niet dat Wesley Dijkstra doelman De Vries op zijn pad vond, toen hij vrije doorgang kreeg. Nog geen 2 minuten later stond de 0 – 3 op het scorebord. Onderschepping van Van der Pol kreeg een vervolg door Tim Oosterbaan, die subtiel Higor da Silva aanspeelde. Slim schoof Higor de bal langs de goalie. Wedstrijd gespeeld, al kun je dat nooit zeggen tegen de Wâldsjes, maar ze waren niet in staat om gevaarlijk te worden. Te veel kwaliteit moeten in leveren wegens blessures en andere redenen. De verdediging onder leiding van de soeverein spelende Jordy Torenbeen en Godert Attema lieten geen steken vallen en bleven gemakkelijk overeind. Het mooiste moment van deze tweedstrijd moest nog komen.

Beauty

Een poging tot de aanval werd door Armando Zwart onderbroken en in een aanval uit het boekje over  zes verschillende schijven, Higor da Silva, Yander Zandbergen, Julian Zeinstra , Jeffrey Draaisma en Brent de Groot werd de verdediging van Broekster Boys zoek gespeeld. Tenslotte kreeg Draaisma op de rand strafschopgebied de bal vrij aangespeeld en krulde het kleinood langs Terlouw in de hoek, deze wonderschone 0 – 4 zorgde voor applaus van vriend en vijand. De strijd was gestreden, Zeerobben hoefde niet meer en Broekster Boys kon niet meer. De goed leidende referee Tulen uit Barneveld verloste de verliezers van vanmiddag uit hun lijden.

Belangrijke punten

“Eén zwaluw maakt nog geen zomer” en “de weg is nog lang”, om maar eens een cliché te gebruiken. Maar deze kostbare drie punten gaan wel verdiend mee naar Harlingen, daarover was iedereen het wel eens. In strijdlust deden de groen witten wederom niet onder voor hun tegenstander en wat betreft de voetbalkwaliteiten daarover spreken de cijfers duidelijke taal. Zeerobben kan weer naar boven kijken, want het gat met de gevarenzone, in dit geval Broekster Boys bedraagt 5 punten. Zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Pelikaan S maar weer eens zien hoe het land er bij ligt.

Scoreverloop : 0 – 1 David van der Pol( 30 m.) ; 0 – 2 Tim Oosterbaan ( 53 m.) ; 0 – 3 Higor da Silva ( 58 m.) ; 0 – 4 Jeffrey Draaisma ( 83 m. )

Zeerobben : Jacob de Vries ; Brent de Groot; Jordy Torenbeek; Godert Attema; Armando Zwart ; Adnan Jarjour ( 78 m. Reinier van der Stap); Koen Attema; Tim Oosterbaan ( 75 m. Julian Zeinstra ); Yander Zandbergen