Zeerobben VR2 kampioen!

Na weken van geduldig afwachten was het zaterdag eindelijk zover. Het Zeerobben VR2 team kon in hun 14de competitiewedstrijd van dit seizoen het felbegeerde kampioenschap seizoen 2018-2019 gaan binnen halen. Het was de bedoeling dat dit al iets eerder in het seizoen zou gaan plaats vinden maar door het uitvallen van wedstrijden was dat er nog niet van gekomen. Het mooie van deze zaterdag was dan wel weer dat het kampioenschap in een thuiswedstrijd tegen Makkum kon worden gehaald. Kampioen worden op het Oostersportpark en voor eigen publiek is toch uiteindelijk ook het mooiste wat er is.

Zoals het een goed damesteam betaamd was de voorbereiding al 2 weken geleden helemaal geregeld, maar daarover later meer!
Omdat de wedstrijd om 14:30 uur (Arno bedankt voor het regelen) gespeeld werd was er door de dames een sportieve wedstrijdlunch georganiseerd. De aanvoerder van het team had haar woning daarvoor beschikbaar gesteld, dit omdat de Zeerobben bestuurskamer al was gereserveerd door het 1ste elftal. Klasse Stef!  De soep en gezonde broodjes die werden gereserveerd vonden gretig aftrek. Tevens konden we nog even kennismaken met het bijzondere huisdier van Stef namelijk een jong lammetje wat in een pamper door de woonkamer drentelde.

Rond de klok van half 2 vertrok het team op de fiets richting de Robbenplaat waarna de wedstrijdbespreking in de massageruimte werd gegeven. De trainer benadrukte dat de wedstrijd vandaag moest worden gewonnen niet alleen omdat het team al 2 jaar ongeslagen is in competitieverband maar ook dat het publiek daar toch wel recht op zou hebben. (een beetje druk erop kan nooit kwaad).

De vaste volgers van het team weten dat er voetballend gezien bijna niet van Zeerobben VR2 valt te winnen maar dat gemakzucht de grootste vijand van dit team is.

Na het omkleden, de warming-up, werd het tijd voor de meiden om zich voor 100% te focussen op de wedstrijd. En dat deden ze ook. In de wedstrijd die wederom onder leiding stond van de uitstekende scheidsrechter Peter Plaschke werden de dames van Makkum van het bekende kastje naar de muur gestuurd. Op geen enkel moment wist Makkum aanspraak te maken op de overwinning. En wat deden de Zeerobben vrouwen? Ze scoorden er weer lustig op los en zagen na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter een mooie 9-0 op het scorebord staan. Een meer dan diende 14de overwinning dit seizoen. !!

Wat daarna volgt is en blijft mooi, of je nu jong of wat ouder bent dat maakt niet uit! Euforie, zingen, hossen, champagne en een mooi stuk vuurwerk (WS bedankt), je kon het allemaal zien als je er bij bent geweest! Direct na de wedstrijd werd op het veld door voorzitter Woudstra de fel begeerde kampioensschaal, met een aantal mooie woorden aan het team uitgereikt. Door huisfotograaf Bode werd dit festijn uiteraard professioneel vastgelegd.

Als laatste werd het talrijk aanwezige publiek nog even bedankt. Ook onze speelster Pamela deze week net bevallen van een mooie dochter kon nog net even meegenieten van dit kampioenschap! Mooi dat je erbij kon zijn Pam.

En wat ga je dan doen als je kampioen bent geworden? Vorige jaar toen deze dames eveneens kampioen werden was het nog een mooie boottocht door de grachten maar dit jaar werd het weer eens een ouderwetse rondtocht op de Kar voortgetrokken door een heuse trekker door de binnenstad van Harlingen! Jan K. top dat je dit wilde doen voor het team!  Onder de klanken van een aantal Nederlandse rasartiesten werden de dames zelfs toegejuicht op de Voorstraat!

Na terugkomst bij Zeerobben, en een snelle douche (nou ja snel) konden de dames zich in hun kampioen-shirts gesponsord door MC Donalds Harlingen in het feestgedruis in de kantine gaan storten. Het was maar goed dat kantinebaas Bos wat extra Jillz had ingeslagen, want dat is namelijk het belangrijkste drankje van dit damesteam, en de kelen van de dames hadden behoorlijk dorst! Rond een uurtje of 6 moest er even worden gegeten en waar kun je dat het beste doen… in de bestuurskamer! Tijd om een heerlijke verse pizza te eten en even tot rust te komen! (Iris top geregeld allemaal) Maar na een uurtje werd het toch wel tijd om de kantine figuurlijk op zijn kop te zetten en alle aanwezigen mochten daar heerlijk van meegenieten! Nu houden deze dames niet alleen van Jillz maar ook van spelletjes en zo gebeurde dan ook, Stef stuntpiloot, Bierpongen en dobbelen alles kwam aan bod. Een aantal heren van het 2de kon zich niet inhouden en kwamen spontaan meedoen, onder de klanken van DJ Mistic werd het een gezellige boel.

Rond een uurtje of 10 vonden Hanneke en Gerrit het wel mooi geweest en gaven ze aan dat het tijd werd om te vertrekken! En groot gelijk hadden ze natuurlijk. Maar zoals het de dames van Zeerobben VR2 betaamd werd eerst even de kantine netjes achtergelaten en werden een aantal heren door Iris even aan het werk gezet!!

Wat er daarna nog heeft plaatsgevonden is een mooie afterparty ergens in de stad! Het was nog lang onrustig laten we het daar maar op houden!

Beste,
Ray, Jacomien, Marije, Sascha, Charlotte, Iris, Stephanie, Shalina, Lisanne, Cathy, Esme, Danique, Inge en Pamela gefeliciteerd met jullie kampioenschap!

De Trainer

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.