Zeerobben verliest op inzet van Hardegarijp

Vechtend voor de laatste strohalm weet Hardegarijp de hoop levend te houden om via nacompetitie in de 2e klasse K te blijven door een verdiende overwinning op het zwalkende Zeerobben. Zeerobben verzuimd met dit puntenverlies afstand te nemen van de concurrentie om de 4e plek, die recht geeft op nacompetitie voor promotie. Er is in feite nog niets beslist voor wat betreft de nacompetitie. Dit komt door het verlies van Workum, Hardegarijp komt op drie punten met volgende week Workum – Hardegarijp. Zeerobben kan nog hoop blijven houden door de winst van Wolvega op SWZ, tegenstander van volgende week voor Zeerobben. Wolvega komt op gelijke hoogte met Zeerobben, maar met een beter doelsaldo en beter onderling resultaat. SWZ en Balk zitten op het vinkentouw.

Afgetroefd

Al in de tweede minuut kreeg Rick de Groot een levensgrote kans, maar Theo Nota bracht redding. De felheid van de thuisploeg overrompelde de gasten. De strijd om de bal werd gewonnen en die instelling leverde in de 8e minuut een 1 – 0 voorsprong op, doelpuntenmaker Gerben Jullens. Zeerobben herpakte zich knap en Matts Bruining had de gelijkmaker op zijn voet vrij voor de keeper net naast. Kort hierop een vrije trap van Patrick Amels op de lat. De dreiging van de groenwitten bleef, op een voorzet van David van der Pol kwam Durk Ennema een teenlengte te kort. In de rebound kogelde Ane Schaap net naast. Een scrimmage uit een corner van Dylan Drent werd door Amels bijna binnen gekopt. Een aantal schoten werd door een woud van benen gekeerd. Het geluk zat even niet mee. En bijna wetmatig viel het doelpunt aan de andere kant. In een onoverzichtelijk situatie prikte Rick de Groot de 2 – 0 binnen. Tegen de verhouding in. In de slotminuut kopte Valentijn van Laar uit een corner van Drent kansrijk binnen, keeper bracht nog redding.

Wel kansen, geen doelpunten

Meteen na rust kwam Van der Pol net te kort na een gave voorzet van Drent. De aansluitingstreffer leek kort daarna te vallen. Valentijn van Laar brak door het midden door een zag Durk Ennema vrij staan. Opnieuw een redding van de doelman. De 2 – 1 kwam dan toch. Uit een corner van Drent kopte Amels door en met het hoofd gaf van Laar het laatste tikje. Over en weer ontstonden er mogelijkheden. Rick de Groot voor Hardegarijp kopte snoeihard over. Durk Ennema brak door over links, zijn voorzet bereikte David van der Pol, maar die werd goed verdedigd.  Ennema kreeg nog een kopkans, over. Patrick Amels liet zich nog gelden, keeper redt. Met nog ruim twintig minuten te spelen vergrootte Hardegarijp de marge. Niet adequaat ingrijpen gaf Jullens de gelegenheid de 3 – 1 te laten aantekenen. Kort hierop kwamen de Harlingers op overtal, door een rode kaart voor de linksback. Het tandeloze offensief leverde wel kansen maar dus geen doelpunten op voor Zeerobben. Overtuiging en wilskracht leverde de terechte driepunten op voor de thuisploeg.

Afwachten

Zeerobben heeft het niet meer in eigen hand voor wat betreft de vierde plek, die dus recht geeft op nacompetitie voor promotie. Volgende week nog maar eens proberen in Sneek tegen SWZ.

Scoreverloop : 1 – 0 Gerben Jullens ( 8 m.); 2 – 0 Rick de Groot ( 38 m.);2 – 1 Valentijn van Laar ( 51 m,); 3 – 1 Jullens ( 71 m.)

Zeerobben : Theo Nota; Max Faber; Valentijn van Laar; Patrick Amels; Marcel Visser ( 63 m. Noah Redda ); Ane Schaap; David van der Pol; Dylan Drent( 78 m. Jasper de Groot); Matts Bruinig ; Brent de Groot; Durk Ennema

Foto’s : Bert Drent