Zeerobben verliest eerste oefenwedstrijd

Verlies  Zeerobben tegen een verrassend sterk FC Burgum

Het  in de tweede klas zaterdagvoetbal debuterend FC Burgum ( fusie van zaterdag 2e klasser  en zondag 1e klasser ) won verdiend, onder flinke publieke belangstelling, van eerste klasser Zeerobben.

De bal rolt weer en de eerste krachtmeting van de Harlingers bracht niet het gewenste resultaat. Nou ging het daar in eerste instantie ook niet om. De brede selectie van het trainers duo Arjen Postma en Drewes Jansen speelden hun eerste wedstrijd na een aantal keren trainen, terwijl hun tegenstander al twee duels had gespeeld en met prima resultaat.

Een beetje onwennig nog was het Zeerobben, dat in de 14 e minuut de leiding nam. Na goed voorbereidend werk van Yander Zandbergen, maakte David van der Pol beheerst zijn eerste doelpunt in het nieuwe voetbalseizoen 2019 / 2020. Nog geen 10 minuten later stond het alweer gelijk 1 – 1.  Haalde Patrick Amels de inzet nog van de doellijn, besloot de scheidsrechter alsnog wegens obstructie van Theo Nota een penalty te geven. “Volgens de nieuwe richtlijnen van de KNVB komt het bij het nemen van strafschoppen heel precies. Deze regels zijn prima, maar bij de amateurs heb je ( nog) geen VAR, wat misschien wel willekeur in de hand werkt. Zo leek het wel. Wie let waar op en kan de referee wel op alles letten.  FC Burgum mocht in ieder geval 3 keer aanleggen om deze gelijkmaker te laten aantekenen, omdat Theo Nota twee keer de strafschop stopte.”  De thuisclub was door snelle omschakeling nog wel gevaarlijk, maar moest het initiatief  aan hun opponent laten. Kort voor rust leidde dit tot de 1 – 2. Een streep van rand zestien deed het net bollen.

De tweede helft was minder representatief door de vele wisselingen aan beide zijden. Bleef Burgum nog wel de wedstrijd domineren, moest Zeerobben het hebben van enkele goed opgezette aanvallen. Na de 1 – 3, strak en laag ingeschoten, was het aan beide keepers te danken, dat het bij deze stand bleef. Zowel Dylan Drent op aangeven van Kristian Feenstra, als Nick Hoogeveen, één-tweetje met Patrick Amels, vonden een goede doelman tegenover zich. De gasten zagen Jacob de Vries enkele malen excelleren.

We zijn weer los en komende week speelt het vlaggenschip van Zeerobben een toernooi bij vv. Groningen.

Wissels in de rust bij Zeerobben : Lutsen Smits, Ane Schaap, Kristian Feenstra, Pieter Westra, Jacob de Vries, daarna nog Nick Hoogeveen, Stijn Schakenbos, Pim Bleichrodt.

Zeerobben bij aanvang : Theo Nota, Jordy Torenbeek, Patrick Amels, Brent de Groot, Godert Attema, Marcel Visser ( 23  m. Tim Oosterbaan ) , Adnan Jarjour, Reinier vd Stap, David vd Pol, Yander Zandbergen en Julian Zeinstra ( 25 m. Dylan Drent )

Foto’s: Frans Bode