Zeerobben vergeet te scoren

Wat had je het ze graag gegund, deze samen gerapte selectie. Helaas zat het weer niet mee. En op cruciale ogenblikken moet je scoren om te winnen. Met name in de eerste helft leek het er op, dat de mannen van Zandink /Janssen loon naar werken zouden krijgen. Het mocht niet zo zijn, maar verdienstelijk stappen Harlingers op opgeheven hoofd van het veld.

Prima spel, te weinig beloning

Al in de tweede minuut had de voorsprong voor de bezoekers op het scorebord moeten verschijnen. Matts Bruining, weer een dijk van een wedstrijd, wist het doel niet te vinden, nadat hij slim de tegenstander de bal ontfutselde en vrij voor de keeper de hoek kon uitkiezen, net naast. Het lot bepaalde anders, want Inge Bryan pikte de bal op de zestien op en haalde verwoestend uit en in plaats van 0 – 1 werd het 1 – 0. De klappen vallen dan toch aan de kant van de rode lantaarndrager. De wet van Murphy is dan van toepassing. Gelukkig was er dan toch een moment van hoop. De druk van Zeerobben nam toe en uit een corner zorgde Cyrus Boerman met behulp van de keeper voor de meer dan verdiende 1 – 1. Matts had de voorsprong op zijn schoenen kort hierop, maar zijn inzet op maat aangegeven door Cyrus werd geblokt. Nog tien minuten later had Matts de pech, dat de doelman op de juiste plek stond. Groningen stelde hier weinig tegenover en zo bleef de stand ongewijzigd.

Flitsstart zonder doelpunten

Meteen na rust leek de 1 – 2 toch te komen. Cyrus bracht de bal na afjagen bij Brent de Groot, ook een prima partij op het middenveld, raakte de paal, Matts tegen de keeper en tot slot werd de inzet van David van der Pol tot corner verwerkt. En dat allemaal binnen 5 seconden tijd. Weer zit het niet mee. Hierna namen de Groningers het heft in handen en hadden ze geleerd van de eerste helft. Nu stonden de gastheren beter en kregen de gasten minder ruimte en gelegenheid om gevaarlijk te worden. De druk van de thuisploeg nam toe en Zeerobben moest even terugschakelen. Uit een onnodig weggeven vrije trap kopte Danny Harms snoeihard de 2 – 1 in de touwen. De bezoekers probeerden het nog wel, maar kregen weinig kansen. De vrijgekomen ruimte werd door Robin van der Tuin op waarde geschat en zijn harde schuiver zorgde voor de 3 – 1, wat tevens de eindstand was.

Positief gevoel overheerst

Ondanks de vele wissels speelde Zeerobben een puike eerste helft, met een serie mooi opgezette aanvallen en dito kansen. Opnieuw zat het niet mee en juist op bepalende ogenblikken zou het toch ook eens moeten lukken om afstand te nemen van de tegenstander. Op basis van de eerste helft verdiende Zeerobben minimaal een punt, over de gehele wedstrijd bezien toch een terechte winst voor vv Groningen. Volgend week thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen dan maar!!!

Scoreverloop: 1 – 0 (5 m. Inge Byan); 1 – 1 (Cyrus Boerman); 2 – 1 (70 m. Danny Harms); 3 – 1 (83 m. Robin van der Tuin)

Zeerobben: Jacob de Vries; Stijn Schakenbos; Adnan Jarjour (80 m. Joran van Kernebeek); Jordy Torenbeek; Marcel Visser; Ane Schaap; Brent de Groot; Godert Attema; David van der Pol; Cyrus Boerman; Matts Bruining