Zeerobben vergeet afstand te nemen van vv Groningen

Oh,oh wat was het toch nog spannend in de slotfase van deze aantrekkelijk wedstrijd, waarin beide teams voor de aanval hadden gekozen. De thuisclub speelt een uitstekende eerste helft, maar de 2 – 0 was een te magere afspiegeling van de verhoudingen binnen de lijnen en de kansen. De keiharde voetbalwet bij een dergelijk duel treedt dan  na ruim een uur in werking. Waar je verzuimt het verschil in doelpunten om te zetten, daar pakt de tegenstander de strohalm op resultaat door de aansluitingstreffer te scoren.

Goed spel niet beloond

Een vliegende start, zo kun je de eerste minuten kwalificeren. Na 3 minuten lag de 1 – 0 al in het net. Een verrassend genomen vrije trap van 30 meter op de sneaky vrij lopende Patrick Amels deed laatst genoemde vrij voor de keeper verschijnen. Hij kon nog redding brengen. De afgeslagen bal werd door Dylan Drent opgepikt en voorgezet. Pieter Westra kopte snoeihard binnen. En paar minuten later opnieuw een voorzet van Drent. Deze keer kopte Higor da Silva enkele centimeters naast. Met nog geen 10 minuten op het scorebord Higor op de paal en Brent de Groot binnen de zestien onderuit geschoffeld, geen penalty. Na goed aanvalsspel van de groenwitten kwamen David van der Pol en Yander Zandbergen vrij voor de goalie, zonder succes. De eerste echte uitgespeelde kans voor de gasten kwam na een half uur spelen. Een schijnbaar honderd 100 % kans  werd voordat de linksbuiten gevaarlijk kon worden weggleden door Adnan Jarjour. Meteen hierna stuurde Kristian Feenstra Dylan Drent diep richting achterlijn. De voorzet werd net naast getikt door Yander Zanbergen. Eindelijk dan toch de 2 – 0. Drent passte diep op David van der Pol. Deze gebruikte goed zijn lichaam en snelheid en behield het overzicht en gaf Higor da Silva een niet te missen kans. Kort daarop een voorzet van Yander Zandbergen, na goed doorzetten. David had wederom  pech, kopbal op de lat. In het slot van de eerste helft belandde opnieuw een inzet van  Da Silva op de paal. Een prima eerste helft had beter lot verdiend dan de  magere 2 – 0 .

Weer niet raak

Begin tweede helft werd door de gastheren uit hetzelfde vaatje getapt en leek een derde treffer een kwestie van tijd. Toch waren de speldenprikken van de Groningers niet ongevaarlijk. De spits  werd vrij voor Jacob de Vries gezet, gelukkig over. Zowel Higor als Dylan kwamen nog dicht bij een treffer, door pech achtervolgd bleef de stand ongewijzigd. De eerste tekenen van herstel bij vv Groningen werden na ruim een uur zichtbaar. Slordige passing en het missen van de tweede bal  zorgde voor een licht offensief van de tegenstander. Een uitval ingeleid door Brent de Groot op Drent leverde niet het gewenste resultaat op, net naast.

Groningen komt terug

Dan toch die vermaledijde aansluitingstreffer, met nog ruim 20 minuten te spelen. Een misverstand tussen de uitblinkers Amels en De Vries bracht de 2 – 1 op het scorebord. Je voelde dat die tegengoal er aan zat te komen. Nog geen man over boord, want David van der Pol maakte alsnog zijn doelpuntje na een voorzet van Tim Oosterbaan. Buitenspel, helaas weer niet. Zoals te verwachten moest Zeerobben terug en kwamen veel passjes niet aan. De wedstrijd leek te kantelen, maar gelukkig is daar dan toch weer good-old Jacob de Vries die de punten in Harlingen houdt met een fabelachtig redding uit een hard genomen vrije trap. Zeerobben gaf de verdiende drie punten niet meer weg.

Drie punten een mooi begin

De kop is er af. Opmerkelijk, twee verschillende helften gezien. Een oppermachtige thuisclub in de eerste helft en een bijna machteloze uitvoering na rust. In de aanhef staat kortom geschreven, hoe deze wedstrijd verlopen is. Onnodig, maar met de wetenschap, dat er veel kansen werden gecreëerd blijft toch een positief gevoel over. Naar volgende week wordt nu al uitgekeken. Olde Veste is dan de tegenstander. De smadelijke nederlaag van vorig jaar ligt bij sommigen nog steeds zwaar op de maag.

Scoreverloop : 1 – 0 Pieter Westra ( 3 m.) ; 2 – 0 Higor da Silva ( 31 m. ) ; 2 – 1  Nordin Philipsen ( 68 m.)

Zeerobben : Jacob de Vries ; Brent de Groot ; Pieter Westra ( 33 m. Tim Oosterbaan) ; Patrick Amels ; Reinier van der Stap ; Adnan Jarjour ; Kristian Feenstra; Yander Zandbergen; Dylan Drent ; Higor da Silva ( 65 m. Julian Zeinstra ); David van der Pol ( 83 m. Ane Schaap )