Zeerobben struikelt over efficiënter Pelikaan S

Het woord efficiënt dekt misschien niet geheel de lading, omdat de gastheren een reeks kansen onbenut lieten en Zeerobben toch nog in de wedstrijd lieten komen. Het betere voetbal kwam weliswaar van de Harlingers, vaak  reageerde de hardwerkende voorhoede machteloos op de te harde of slordige passing. Toch leek de eerste helft qua overwicht voor de gasten, maar op een vervelend moment vlak voor rust viel de 1 – 0 volledig tegen de verachting in. Na de thee bakten de groenwitten er te weinig van om het recht op een resultaat te kunnen claimen.

Open wedstrijd

Er was nog geen minuut gespeeld of Jan Hooiveld kreeg een enorme kans, nadat Patrick Amels onderuit ging op het slechte kunstgrasveld. Kort hierop mocht Zeerobben opnieuw niet klagen over geluk bij grote mogelijkheden van de thuisclub. Speldenprikken meer stelden de aanvallende impulsen voor Zeerobben niet voor.  David van der Pol nam goed aan op een voorzet van Dylan Drent, maar zag zijn inzet geblokt door een verdediger, ook Yander Zandbergen liep zich goed vrij , maar de wind was spelbreker zoals wel meer aanvallen schipbreuk leden door het harde veld en de harde wind. Het spel van achteruit naar het middenveld zag er verzorgd uit, de voorwaartsen werden daarna nauwelijks goed in stelling gebracht. De druk door het goede veldspel bleef wel op de defensie van de Groningers, reële kansen leverde dat dus niet op. Uit het niets kwam Pelikaan S op voorsprong. Een harde schuiver van Jongsma werd onschadelijk gemaakt door Jacob de Vries. De verdediging zag er daarna niet goed uit en pardoes belandde de bal voor de voeten van Jan Hooiveld en vlak voor rust kwamen de tegenstanders toch nog op voorsprong.

Pelikaan S sterk uit  de startblokken

Je verwacht een getergd Zeerobben, dat de zaken even recht zou zetten na de thee. Nou vergeet dat maar. De felheid van de opponent brak de groenwitten lelijk op. De 2 – 0  lag tot 2 keer toe op de schoen van de spitsen van Pelikaan S. Ze weigerden de trekker over te halen en de gasten uit Harlingen kwamen goed weg. Het spel van de gasten was in vergelijking met voor rust aller belabberds. Misschien wel geïntimideerd door de geboden mogelijkheden ontbrak de rust in de opbouw en werd met regelmaat onnodig balverlies geleden. Het duurde tot de 68 e minuut, voordat de Oostwolders terecht op 2 – 0 kwamen, Jeroen Haan snoeihard van de rand zestien . Geen cent gaf je meer vanaf dat moment voor de dolende equipe van Postma / Janssen. Geen enkele maal kregen de spitsen vat op het verdedigende Pelikaan S, terwijl de uitvallen bedreigend gevaarlijk waren.

Toch weer hoop

Hard werken, dat kun je ze niet ontzeggen. Dat leverde dan ook de aansluitingstreffer op. Goed voorbereid door invaller Tim Oosterbaan. Vanaf de achterlijn zag hij Julian Zeinstra vrij staan en met diens eerste balcontact schoot hij de 2 – 1  binnen. Er ontstond weer iets van geloof in resultaat. Dat kwam er ook. Uit een kansloze missie haalde Patrick Amels het maximale succes, hij werd onderuitgehaald in de zestien. De toegekende strafschop werd onberispelijk door David van der Pol benut en zo stond het in de 85e minuut plotseling 2 – 2 . En de drive was weer terug en het geloof in meer was op dat ogenblik bij Zeerobben groter dan bij de tegenpartij. Dan toch het deksel op de neus, met nog twee minuten te spelen zorgde Jeroen Haan met een streep voor 3 – 2 . In echt de laatste seconden van de wedstrijd had Dylan Drent nog voor een gelijkspel kunnen zorgen, via de lat over. Gezien de kansen toch een terecht winnaar.

Verlies accepteren

Het betere voetbal levert niet altijd de winst op, die je zou verwachten. Als de tegenstander uit de vele geboden kansen één doelpunt meer maakt, moet je dit verlies accepteren. Zeerobben zakt verder op de ranglijst, maar sommige ogenblikken in de wedstrijd geven je het nodige vertrouwen, dat met dit potentieel aan goede spelers toch meer resultaat gehaald moet worden. Toegegeven in een aantal duels kreeg Zeerobben niet wat ze wel verdienden. Dat is ook voetbal. Volgende week op naar Winsum.

Scoreverloop:  1 – 0 Jan Hooiveld ( 43 m. ); 2 – 0 Jeroen Haan (68 m.) ; 2 – 1 Julian Zeinstra ( 78 m.); 2 – 2 David van der Pol (84 m. pen.) ; 3 – 2 Haan ( 88 m.)

Zeerobben : Jacob de Vries ; Brent de Groot ( 75 m. Godert Attema ); Jordy Torenbeek ; Patrick Amels; Reinier van der Stap; Adnan Jarjour; Kristian Feenstra; Yander Zandbergen ( 70 m. Tim Oosterbaan ); Higor da Silva ( 77 m. Julian Zeinstra ) ; Dylan Drent; David van der Pol