Zeerobben steelt een puntje bij Drachtster Boys

Met een ongekende strijdlust en teamspirit pakt Zeerobben het eerste puntje in 2019. Ondanks het gemis van een flink aantal basisspelers, wist Arjen Postma het uiterste uit zijn team te halen onder het Friese motto, as’t net kin sa it moat, dan moat it mar sa it kin.(vrij vertaald: tactiek aanpassen aan de mogelijkheden). Drachtster Boys , zo blijkt uit de voorgaande edities, voor de Harlingers een niet te nemen hindernis.  Maar op basis van werklust en soms ook acceptabel spel hebben de schone zonen laten zien ook met het mes tussen de tanden te kunnen spelen.

Eénrichtingsverkeer

Het eerste deel van de wedstrijd was niet anders dan éénrichtingsverkeer op het doel van Theo Nota. Echt grote kansen deden zich echter niet voor. Een speldenprikje na ruim een kwartier deelden Dylan Drent en Brent de Groot uit. Een paniekerige reactie van de Drachtster defensie gaf al aan dat ze dit niet op hun programma hadden staan. De druk op het doel van de tegenstander nam weer toe, maar opnieuw stond het achterin goed en was regelmatig of Albert Beuker of Patrick Amels of Ane Schaap ter assistentie aanwezig. De omschakeling verliep moeizaam, zelden werden de spitsen Drent en Zeinstra bereikt.

 Mooiste moment van de wedstrijd

Toch veerde het trouwe supporters legioen verwachtingsvol op tijdens een klein offensief van de bezoekers. Drent op snelheid dwong zijn opponent tot een weggeven van een corner. Zijn strakke corner passeerde de mêlée van spelers en de vrijstaande Patrick Amels leek met een omhaal à la Van Basten de score te openen, ware het niet dat de kleinste man van het veld, Peter Reinders, nog bij de eerste paal stond opgesteld en de ingeschoten omhaal al even fraai uit de bovenhoek kopte. Uit de daaropvolgende corner kopte Pieter Westra iets te zacht in om doelman Emile Peters te verschalken. Van de schrik bekomen namen de gastheren het initiatief weer over, zonder gevaarlijk te worden.

Zeerobben knokt zich terug na de 1 – 0

Zoals viel te verwachten zette Drachtster Boys meteen na de thee druk en probeerden zo een voorsprong te forceren. Dit lukte niet, omdat het centrale duo Westra en Torenbeek niet wenste te capituleren. Zeerobben herpakte zich na dit offensief en begon nu ook verzorgder in de opbouw te spelen. Daardoor ontlastten de middenvelders hun defensie en werden zelfs de vleugelverdedigers, Attema en Zwart bij de aanvallen ingeschakeld. Het afjagen van de tegenstander leverde een kansje voor Julian Zeinstra, zijn schot leek met de hand te worden gekeerd, maar scheidsrechter Spoler zag dit toch anders. In deze fase leek het nog een echte wedstrijd te worden omdat ook Zeerobben met enige regelmaat de aanval opzocht. Het doelpunt viel toch wel een beetje uit de lucht ( letterlijk en figuurlijk ). Uit een corner vloog de bal over iedereen heen, maar niet  over de volledig vrijstaande Kasper Dekens. Hij kopt de bal  hard het doelgebied in en goudhaantje Rob Schokker schampte de bal achter de kansloze Theo Nota, 1 – 0 . En gezien de verhouding binnen de lijnen volledig terecht. Donkere wolken dreven over het ontzette elftal . Wordt het weer zo’n duel waar het woord geluk ver te zoeken is? Met vereende krachten werden de Boys teruggedreven. Bij balverlies stonden meteen een aantal groenhemden klaar om het kleinood te heroveren. En met succes. Kort na het Drachtster doelpunt.  Waren Patrick Amels en Julian Zeinstra winnaar op het middenveld en bereikten Brent de Groot. Zijn inzet werd nog gestopt, maar Dylan Drent liet zich dit buitenkansje uit de rebound niet ontnemen en prikt de bal onder keeper Peters door binnen, 1 – 1 en nog  een dik kwartier te spelen.

Op het tandvlees

Zouden de mannen de aanvalsgolven kunnen weerstaan, die ongetwijfeld te verwachten waren. Met kunst en vliegwerk en enig geluk lukte dat. Het had zelfs nog mooier af kunnen lopen. Immers in de laatste minuut ging Dylan Drent op aangeven van Amels door en werd dankzij een forse ingreep van Peters gestuit. In de “dying seconds” had Patrick de driepunter ook nog binnen kunnen halen, maar van 18 meter kogelde hij over.

Een rode lantaren met perspectief

Een prima prestatie voor opvijzelen van het geschonden blazoen.  Zonder uitzondering speelde het team als een eenheid en knokte voor elkaar. Ze hebben het maximale eruit gehaald. Ongeacht de uitslagen van de andere duels in de eerste klasse en dientengevolge de rode lantaren , mag  en moet Zeerobben weer naar boven kijken en neemt het vertrouwen in eigen kunnen weer toe. Zeker ook bij de vele aanwezige toeschouwers uit Harlingen.

Scoreverloop: 1 – 0 : 72 m. Rob Schokker ;  1 – 1 : 76 m. Dylan Drent

Zeerobben : Theo Nota; Godert Attema; Pieter Westra; Jordy Torenbeek; Armando Zwart ( 80 m. Pim Bleichrodt ); Albert Beuker; Brent de Groot; Ane Schaap ( 77 m. Lùtsen Smits ); Patrick Amels; Julian Zeinstra  ( 81 m. Justin Attema); Dylan Drent

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.