Zeerobben spoelt de nare smaak van de 0–0 in Balk weg

Al binnen de tien minuten legt Zeerobben zijn wil op aan WPB door doelpunten van Marcel Visser en David van der Pol. De Snekers probeerden het wel maar echt gevaarlijk werden ze niet en zoals in Balk stond ook nu de verdediging als een huis met als betrouwbaar sluitstuk Leon Odinga. David van der Pol raakte op aangeven van Cyrus Boerman nog een keer de lat en in verdedigend opzicht onderscheidde Armando Zwart zich met een noodzakelijke, correcte sliding.

Zeerobben behield de controle

WPB begon na de thee fel uit de startblokken om de aansluitingstreffer te maken. Enige dreiging ging hier wel van uit, maar Odinga hoefde nog niet handelend op te treden. Zijn collega aan de andere kant hoefde dat ook niet, omdat Godert Attema na een kwartier een solo afrondde met een ziedend schot uit een moeilijke hoek. Daarmee was de geruststellende stand van 0 – 3 op het scorebord verschenen. Gelukkig maar, want kort hierop maakte Marcel van der Meulen 1 – 3. Meteen was daar weer de dreiging van WPB om via een goal er weer een wedstrijd van te maken. Noah Redda had het antwoord op zijn schoen na goed voorbereidend werk van Matts Bruining in combinatie met Max Faber. Keeper Rijpkema voorkwam een doelpunt met een puike reactie. Tien minuten voor het einde kon Zeerobben weer wat ruimere ademhalen. Lútsen Smits schoof de 1 – 4 binnen nadat David vanaf links naar binnen sneed en op maat afgaf. Ane Schaap met een magistrale sliding, waarbij hij wel zijn tegenstander meenam, voorkwam een zeker doelpunt. In de slotminuut liet keeper Rijpkema uit een corner van Redda de bal uit zijn handen glijden. Marijn Helfferich, alert, fleurde zijn invalbeurt op met een treffer.

Een aantrekkelijk duel tussen derde klasser Waterpoort Boys en tweede klasser Zeerobben, waarin veel kansen en doelpunten. Met een toch wel geflatteerde overwinning stapt Zeerobben de tweede ronde in van de knock-outfase in de beker. Zaterdag geen competitieverplichtingen ivm bekerwedstrijden.

Scoreverloop: 0 – 1 (4 m. Marcel Visser); 0 – 2 (10 m. David van der Pol); 0 – 3 (53 m. Godert Attema); 1 – 3 (63 m. Marcel van der Meulen); 1 – 4 (81 m. Lútsen Smits); 1 – 5 (90 Marijn Helfferich)

Zeerobben: Leon Odinga; Max Faber; Jordy Torenbeek (46 m. Noah Redda); Sten Goïnga; Matts Bruining (70 m. Joran van Kernebeek); David van der Pol (83 m Marijn Helfferich); Godert Attema; Ane Schaap; Armando Zwart; Cyrus Boerman (70 m Lútsen Smits); Marcel Visser

 

Foto’s: Bert Drent