Zeerobben smaakt weer het zoet der overwinning

Bloed, zweet en tranen van vreugde. Met hard werken en een beetje geluk pakt Zeerobben de broodnodige punten. Gek genoeg zijn deze punten kostbaar voor lijfsbehoud, maar bovendien ook nog een eventueel uitzicht op nacompetitie om promotie. Zo dicht zit het in de tweede klasse K op elkaar. Na een aantal pech duels met kostbaar puntenverlies, rolt nu ook eens het kwartje de kant van de groenwitten op.

Vroeg op voorsprong

Een fout in de opbouw van Stiens leidde de vroege 1 – 0 voorsprong in. Patrick Amels onderschepte op het middenveld de bal en passte in de loop op Matts Bruining. Met een geplaatst schot verdween de bal in de vrije hoek. Zeerobben kreeg hierna nog een paar kansjes, Dylan Drent een vrije trap gered door keeper Zunnenberg, Patrick Amels stuurde Godert Attema de diepte in opnieuw redding van de doelman. Stiens nam het heft in handen en Zeerobben moest ver terug. Theo Nota redde enkele keren betrouwbaar. De dreiging van de tegenstander leverde geen direct gevaar, maar een doelpunt hing in de lucht. In de omschakeling was Zeerobben dichtbij bij een uitbreiding van de score, uit een voorzet van Patrick Amels kopte Godert Attema over de keeper Matts Bruining kwam net te kort om het af te maken.

Zeerobben houdt de nul

Meteen na de thee maakten de Stiensers het Zeerobben erg moeilijk. De dreiging van de eerste helft mondde nu uit in grote kansen. Theo Nota had Vrouwe Fortuna op de lat zitten. Ate Ruisch gaf de perfecte voorzet waaruit Gerrit Winkel probeerde deze Vrouwe Fortuna van de lat de schieten, mislukt de bal ging via de lat over. Uit een corner volgde een scrimmage in de zestien Fedde Akkerman dacht te scoren maar Theo Nota met behulp van Valentijn van Laar klaarde de klus. Een scherpe counter ingeleid door Max Faber leverde voor David van der Pol de kans, maar goed keepers werk voorkwam de goal. Zeerobben herpakte zich en Matts Bruining was tot twee keer toe kansrijk opnieuw stond Zunnenberg in de weg. Halverwege de tweede helft kwam dan toch de 2 – 0 op het scorebord. David van der Pol gaf over de hele de pass, die door Matts Bruining uitstekend werd aangenomen. Hij speelde zich vrij en laag en hard gaf hij Zeerobben wat meer adem. Stiens probeerde met goed opgebouwd voetbal het Zeerobben bastion te slechten en kreeg kansen. Een tegentreffer hing in de lucht, maar het geluk liet de  Harlingers niet in de steek. Bovendien deed Nota met zijn verdedigingslinie er alles aan om de nul te houden, dat was sinds lange tijd niet gelukt, maar nu wel. De score had nog groter kunnen uitvallen. Een corner van Drent belandde op de pal/lat, Valentijn van Laar uit een corner dichtbij en Godert Attema had bij de afvallende bal de pech, dat de doelman een katachtige reactie had op zijn inzet. Het slotstuk was nog voor de gasten, maar in de blessuretijd was er geen doorkomen aan door een woud van benen. De correct leidende referee Venekamp zorgde met het laatste fluitsignaal voor een ontlading bij de thuisaanhang, eindelijk geen pech in de slotfase.

Opgelucht

Een beter voetballend Stiens kon Zeerobben niet op de knieën krijgen. Met deze overwinning kunnen de gastheren uit Harlingen iets opgeluchter ademhalen. Zoals al in de inleiding vermeld, in de tweede klasse K kan van alles nog gebeuren, dus geheel gerustgesteld is men in Harlingen nog niet. Het enige, dat nu duidelijk is : Burgum promoveert naar de eerste klasse als terecht kampioen.

Scoreverloop : 1 – 0 Matts Bruining (2 m. ); 2 – 0 Bruining ( 66 m.)

Zeerobben : Theo Nota; Max Faber; Valentijn van Laar; Jordy Torenbeek ( 35 m. David van der Pol); Marcel Visser; Ane Schaap; Patrick Amels; Dylan Drent; Noah Redda ( 68 m. Joran van Kernebeek); Godert Attema; Matts Bruining ( 68 m. Durk Ennema);

Foto’s: Bert Drent