Zeerobben sluit winnend af

Voor de thuisclub stonden er geen belangen meer op het spel, de tegenstander had nog kans op een derde periodetitel, maar dan moest er wel gewonnen worden. En dat zat er vanmiddag in Harlingen niet in. Zeerobben voldeed volledig aan de sportieve verplichtingen en speelde één van zijn betere wedstrijden in deze grillige competitie. Het talrijke publiek kwam behoorlijk aan zijn trekken en zag mooie momenten aan beide zijden met prima doelpunten. Dat de mannen van trainer Arjen Postma de wedstrijd wonnen, was verdiend en gaf maar weer eens aan, dat het voetballend zeker een vaste waarde is in deze eerste klasse E is.

De openingsfase was voor de thuisclub.  Ze kregen een aantal corners, die echter niets opleverden. Anders was dat voor Balk, dat bij een snelle counter de onverwachte 0 – 1 op het scorebord zag verschijnen. Johannes Altena liet de complete verdediging zijn hakken zien en tikte beheerste binnen. Nog geen vijf minuten later was de stand al weer gelijk. Uit een corner van Dylan Drent kopte Jordy Torenbeek de 1 – 1 hard tegen de touwen. En binnen het kwartier kwamen de Harlingers zelfs op 2 – 1. Een pass over de breedte van Yander Zandbergen werd uitstekend gecontroleerd door Dylan Drent.  Vanaf de achterlijn was zijn voorzet op Godert Attema op maat. De voorsprong had nog verder uitgebouwd kunnen worden. Een slim genomen vrije trap van Drent op Brent de Groot zorgde in de zestien voor de nodige hectiek, maar geen doelpunt. Die kwam er kort hierop wel voor Balk, vanaf rechts mocht Pieter Wijnja ongehinderd een tochtje langs de zestien meter maken, hij rondde knap af  2 – 2. De wedstrijd was in evenwicht en daarmee eindigde ook de eerste helft. De eerste acties van de tweede helft speelden zich af in het strafschopgebied van Balk. En in de 49 e minuut nam Zeerobben dan ook een verdiende voorsprong. Patrick Amels vond David van der Pol ( op ouderwetse manier )  in de spits en met een subtiele voetbeweging verraste David de doelman en dat betekende 3 – 2.

Het volgende hoogtepunt was het afscheid van aanvoerder Albert Beuker van het vlaggenschip . Onderstreept met een boeket bloemen van voorzitter Johannes Woudstra nam Albert onder luid applaus afscheid. Hoewel nog jong, moet nog 30 jaar worden, moet Zeerobben 1 zonder deze topper volgend jaar verder. Als de stoere Nilfisk stofzuiger schuimde hij ruim 10 jaar over de velden van Noord-Nederland. De man met een groenwit hart blijft nog wel actief binnen de vereniging. Zijn ervaring en leiderskwaliteiten kunnen en zullen nog van grote waarde blijken en de club zal nooit te vergeefs een beroep op hem doen. Zeerobben 1 zal hem missen. Mooie momenten deden zich zowel  op links als op rechts voor aan de groenwitte zijde. Een heerlijke combinatie, Dylan Drent en Brent de Groot, liep als een sneltrein langs de defensie van de bezoekers, schot van Brent geblokt. Een vloeiende, oogstrelende actie over links met Higor da Silva en Julian Zeinstra in de hoofdrol eindigde op de voeten van Altenburg. Zeerobben speelde zich met gemak onder de druk van het jagende Balk uit. De grootste kansen waren voor de gastheren. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Patrick Amels uit een laaggenomen corner van Drent zich zelf vrij speelde en de 4 – 2 in de verre hoek deponeerde.  Even leek Balk terug te komen in de wedstrijd. Uit een terecht toegekende strafschop van de correct leidende Rik Berends maakte Johannes Altena  de 4 – 3. De kansen regen zich daarna voor het Balkster doel aanéén, maar gescoord werd er niet meer met als gevolg dat ook de licht teleurgestelde bezoekers aan een verdiende vakantie mogen gaan denken.

Balans

Zeerobben kan samen met Balk terugzien op een prima tweede  seizoenhelft. De hechte selectie van trainer Sangers zal komend voetbaljaar zonder laatstgenoemde moeten doen. Hij vertrekt naar het gedegradeerde Be Quick Dokkum. Zeerobben had na een wat stroeve start, met heus wel goede wedstrijden  voor de winterstop nog niet de juiste beleving gevonden. De bekende aanwinsten moesten toch eerst nog ingepast worden. En misschien waren de verwachtingen wel te hoog gestemd. Het kost tijd om de juiste balans in het team te krijgen. Dit evenwicht in het team was volgens trainer Arjen Postma reeds zichtbaar na een onverdiende nederlaag in en tegen Noordscheschut. Met de ervaring van deze competitie kan en  zal Zeerobben het komende voetbaljaar zijn voordeel moeten doen. Vanuit de jeugd en de beloften komt er doorstroming naar het eerste zoals in het afgelopen jaar ook al zichtbaar was met een aantal invalbeurten. Dat zal wel zonder de als verzorger naar Harkemase Boys vertrekkende Johan van Slooten zijn. Als aanvulling van buiten komt Tim Oosterbaan (ONS Sneek) het vlaggenschip  versterken. Toch constateert Postma met enige trots, dat de selectie voor het komende voetbalseizoen uit 90 % eigen kweek  zal bestaan. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.