Zeerobben pakt punt op karakter

De neutrale toeschouwer zou op basis van de eerste helft al z’n centen op de bezoekers zetten, de supporters en spelers van Blauw Wit deden dat sowieso al. En misschien was dat wel de misrekening van de gasten uit Leeuwarden. Met een opportunistisch elan kwamen de groenwitten uit de box na de thee. Volgens trainer Berry Zandink stond Zeerobben in de rust met 0 – 0 voor. En daar zit wat in, want met 80 % balbezit en twee uitgespeelde kansen voor Blauw Wit en voor de Harlingers nul kans en dus kansloos, werd deze stand als een positief opgevat in de bespreking tijdens de thee. Dan meteen na rust met een lucky goal toch achter komen en daarna terugkomen, getuigt van karakter en de juiste wedstrijdmentaliteit.

Overweldigend overwicht voor Blauw Wit

Met een overweldigend overwicht liet Blauw Wit Zeerobben al hoeken van het veld zien. Dat dit niet resulteerde in doelpunten mag de equipe uit Leeuwarden zich aan rekenen. Bovendien stond de defensie van Zeerobben uitstekend te dekken. Toch kregen Kai van Rijswijk en Kayin Kleefstra van dichtbij een grote kans. De weer degelijk keepende Jacob de Vries zorgde nog voor enige rust in het chaotische spel van de thuisclub. Onder leiding van aanvoerder Wiebe Bakker en middenvelder Dion Rooze leken de door hen aangestuurde aanvalsgolven wel te moeten leiden naar een doelpunt. Maar buiten de voorgenoemde kansen bleef met kunst en vliegwerk de nul gehandhaafd.

Knokkend naar een puntendeling

Waar zo fel voor gestreden was door de mannen van trainer Zandink, werd in de tweede minuut te niet gedaan door een toch wel mazzeltje voor Kai van Rijswijk, 0 – 1. En nu…… Met veel strijd verplaatste het spel zich telkens meer op de helft van de bezoekers. Wat in de eerste helft niet gelukte, bleek ineens wel mogelijk. Mede door de inbreng van Thomas Zeilmaker ontstond er meer onrust in de verdediging van de gasten. Met bewonderingswaardige inzet kantelde de wedstrijd en leek een tegendoelpunt tot de mogelijkheden. Na een aanval uit het boekje ; Brent de Groot op Dylan Drent en weer terug bij Brent en van de achterlijn was de pass op Godert Attema op maat en dat betekende 1 – 1.  Wie had dat gedacht na een kansloze eerste helft. De partij raakte in evenwicht en de kansen aan beide zijden werden niet meer benut. Hoewel !!  Thomas Zeilmaker klopte zijn opponent op snelheid na een verre uittrap van De Vries en snelde voorbij keeper Wilpstra, helaas kwam hij niet goed uit met zijn passen en stroffelde voor hij de kans kon afmaken. Heel Zeerobben schreeuwde om een penalty, maar de goed leidende scheidsrechter Wieringa liet doorspelen, waarschijnlijk terecht. De Leeuwarders probeerden het nog wel, maar de precisie in de afronding ontbrak en telkens was de verdediging alert. Zo trokken de groenwitten het verdiende puntje over de eindstreep.

De bal is rond

“De bal is rond” en “een wedstrijd duurt 2 x 45 minuten”en “de prijzen worden aan het eind van de rit verdeeld” zijn zo maar een paar clichés van toepassing op dit duel, waarin dus de punten werden gedeeld. Voor Zeerobben het hoogst haalbare deze middag. Zowel in de eerste als in de tweede helft bleven de Robkes overeind, dit getuigt van de juiste instelling. Deze is ook nodig voor aanstaande dinsdagavond in een inhaalwedstrijd tegen Oranje Nassau Groningen.

Scoreverloop : 0 – 1 ( 48 m. Kai van Rijswijk) ; 1 – 1 ( 58 m. Godert Attema )

Zeerobben : Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek Adnan Jarjour ( 78 m. Stijn Schakenbos); Marcel Visser; Albert Beuker; Dylan Drent; Ane Schaap ( 46 m. Thomas Zeilmaker); Roan-Hein Joostema ( 28 m. Armando Zwart); Matts Bruining; Godert Attema;

Foto’s: Frans Bode