Zeerobben op karakter langs Buitenpost

Zeerobben – Buitenpost  2 – 2 (  Beker ) ( Zeerobben w.n.s  8 – 7)

Zoals je hoopt en mag verwachten van een bekerstrijd, dat lieten de beide teams in een enerverende tweede helft zien. Als absoluut hoogtepunt voor de thuisclub na een zinderende serie van 7 onberispelijk genomen strafschoppen het beslissende doelpunt van “man of the match “ youngster Cyrus Boerman.

Gelijkmaker brengt vertrouwen terug

Na aftasten van beide kanten, kwam Buitenpost enigszins fortuinlijk op 0 – 1 na 7 minuten spelen. Cyrus Boerman verspeelde op het middenveld de bal en na twee balcontacten in de omschakeling prikte Sam Wormmeester de bal onder Theo Nota in het doel. Zeerobben moest toegeven aan de dadendrang van de gasten en kon moeilijk onder de druk weg voetballen. Een uitbreiding van de voorsprong voor Buitenpost lag eerder voor de hand dan de gelijkmaker. Tot de zestien waren de Blauwkes de bovenliggende partij, maar de eindpass werd telkens onderbroken door een geconcentreerde achterhoede, waarin het centrale duo Jordy Torenbeek en Valentijn van Laar uitblonken in effectiviteit. De eerste kans voor Zeerobben na een half uur spelen kwam dan ook na een dieptepass van voorstopper Van Laar op de snelle Boerman. Keeper Van der Meulen voorkwam met zijn been een treffer. Dit was wel de inleiding tot het heroveren van het zelfvertrouwen. Cyrus Boerman gaf een dieptepass over de hele. Dylan Drent nam de bal in de loop mee en op de rand strafschopgebied liet hij met een streep de doelman kansloos, 1 – 1 na ruim een half uur. Buitenpost probeerde nog wel de bakens te verzetten. Zeerobben bleef gemakkelijk overeind.

Gelijkmaker op strijdlust

De tweede helft was koud begonnen, of de gastheren zagen opnieuw tegen een achterstand aan. Invaller Mark van der Meer scoorde van 30 meter uit het niets met een prachtig zondagsschot in de bovenhoek. Kort hierop belandde een vrije trap van Drent in een mêlée van spelers in het doelgebied. Keeper Van der Meulen onderscheidde zich met een katachtige reactie op inzet van een eigen speler. Boerman bediende van links Patrick Amels in een kansrijke positie, in één keer op de pantoffel, dan moet je ook wat geluk hebben, nu ging de bal ver over. Beide teams proefden, dat er meer in zat. Er werd dan ook vol op de aanval gespeeld, wat het kijkspel zeker ten goede kwam. Uit een corner ging een kopbal van Youri Sietering net over. Na een uitstekende onderschepping van Brent de Groot op eigen helft, stuurde hij Godert Attema de diepte in. Diens harde voorzet werd nog wel door David van der Pol geschampt, maar naast. Op een lange bal van Valentijn van Laar kwam David net een teen lengte te kort. Tijd begon te dringen. Opnieuw een onderschepping van De Groot. Van der Pol werd de diepte ingestuurd en uit zijn voorzet frommelde Cyrus Boerman de gelijkmaker achter keeper Van der Meulen. Met nog een kleine tien minuten te spelen. De wedstrijd kon nog alle kanten op, wie scoorde was door naar de volgende ronde. Uit een corner kopte Jordy Torenbeek net over, ook Patrick Amels was met een kopbal dicht bij de overwinning. Aan de andere kant redde Theo Nota met zijn voet na een snelle omschakeling. En uit diens uittrap kreeg David van der Pol nog de mogelijkheid maar net over getikt. Edwin Schaafsma had de winnende treffer voor de gasten op zijn schoen, zijn kromme bal belandde op de paal. Kort hierop einde reguliere speeltijd.

Spanning te snijden

Penalty’s moet de beslissing brengen. In een spannende serie strafschoppen, allemaal door beide partijen onberispelijk binnengeschoten, werd nummer 7 door een Buitenpost speler over geschoten. Kans voor de gastheren om de winst te pakken, maar ook een Zeerobben speler miste. Opnieuw kans voor de bezoekers, maar Theo Nota pakte de penalty met stijl. Het lot lag nu in handen van de jonge Cyrus Boerman. Hij hield zijn zenuwen in bedwang en bezorgde al wat Zeerobben een warm hart toedraagt een euforische ontlading. Zeerobben door naar de volgende bekerronde tegen een twee klassen hoger spelend Buitenpost ( vierde divisionist ) . Op karakter met een gezonde dosis inzet en zeker gelijkwaardig.

“Man of the match “ Cyrus Boerman

Als invaller uit de reserves van Zeerobben leek een foute aanname van Cyrus in de zevende minuut Zeerobben noodlottig te worden 0 – 1. Niets is echter minder waar. De Harlingers  herstelden zich bewonderenswaardig en Cyrus zorgde met een assist op Drent( 1 – 1 ) en een gelijkmaker ( 2 – 2 ) vlak voor tijd voor de penalty reeks. Hierin speelde hij opnieuw een beslissende hoofdrol. Met zijn hard ingeschoten penalty na een misser van Buitenpost, zorgde hij voor een uitgelaten stemming binnen het Zeerobbenkamp. Op naar de volgende ronde.

Scoreverloop : 0 – 1 ( 7 m. Sam Wormmeester );  1 – 1 (33 m. Dylan Drent ); 1 – 2 ( 47 m. Mark van der Meer); 2 – 2 ( 83 m. Cyrus Boerman); na strafschoppenserie 8 – 7

Zeerobben : Theo Nota; Jordy Torenbeek; Valentijn van Laar; Marcel Visser  Stijn Schakenbos ( 46 . Brent de Groot); Ane Schaap; Godert Attema; Noah Redda ( 70 m. David van der Pol); Cyrus Boerman; Patrick Amels; Dylan Drent

Foto’s: Frans Bode