Zeerobben ontworstelt zich uit de gevarenzone

In een cruciale wedstrijd, kijken we naar boven of naar onder, zet Zeerobben een belangrijke stap op de ranglijst en kan weer naar boven kijken. De verdiende winst had veel groter uit kunnen vallen, als de Harlingers het “open huis” bij de Leeuwarders op waarde hadden ingeschat. Na de dreun vlak na de rust, 2 doelpunten in drie minuten om de oren, leek het geloof bij de Frisianen te zijn weggevloeid.

Gelijkwaardig, maar Zeerobben de kansen en het doelpunt

Na een gelijk opgaande strijd kreeg Zeerobben wel de beste kansen. Na 10 minuten kwam de scherpe voorzet van Durk Ennema in de voeten terecht van Matts Bruining, net naast. Achterin had de verdediging van Zeerobben eigenlijk alles onder controle, ze gaven geen kans weg. Na een half uur leken de gasten op voorsprong te komen. David van der Pol vond Dylan Drent, die in één keer schoot, ook net mis. Frisia stelde daar te weinig tegenover om de groenwitten te verontrusten. Durk Ennema alleen op de keeper Timmer af, uit de rebound kreeg David van der Pol nog de kans opnieuw redde de doelman met de vingertoppen. De terechte treffer kwam er dan toch. Matts Bruining zag zijn voorzet perfect verwerkt door Dylan Drent en op zijn diagonale poeier had Timmer geen antwoord, na 35 minuten  0 – 1. In de resterende tijd hadden zowel Durk Ennema als Noah Redda de uitbreiding van de score op de schoen, schot geblokt en over geschoten.

Flitsende start van Zeerobben

Na de thee meteen de genadeklap voor Frisia. Matts Bruining stuurde Ennema de zestien in en met een bekeken wippertje betekende dat 0 – 2. Onderschepping op het middenveld van Noah Redda resulteerde in 0 – 3 . Noah gaf de bal in de loop mee en Dylan Drent en die wist daarmee wel raad. Binnen vijf minuten in de tweede helft, wedstrijd gespeeld. De gastheren hadden het geloof in eigen kunnen verloren en de bezoekers mochten naar hartenlust over links en rechts doorbreken. Noah op Matts goed verdedigt. David speelde zich vrij maar zocht het doel te hoog. Na een foutje van Theo Nota, wist hij zelf te voorkomen dat Frisia daarvan gebruik kon maken. Van der Pol speelde zich over rechts nog vrij en passeerde aan de zijlijn de doelman. Drie verdedigers konden een doelpunt nog voorkomen. Uit een corner kopte de vrijstaande Daan Groen tegendraads de 1 – 3 binnen. Verder  liet Zeerobben de tegenstander niet komen.

Inzet

Met een sterk gehavende selectie wisten de groenwitten op inzet de noodzakelijke winst te pakken. Dat ging gemakkelijker dan gedacht. Met name na de 0 – 3 verzuimden de Harlingers om de geboden mogelijkheden te benutten. Misschien zit er dan toch nog een nacompetitie om promotie in. Altijd de moeite waard om voor te spelen. Nog vier wedstrijden en de concurrentie ligt binnen handbereik. Volgende week thuis tegen VVI.

Scoreverloop : 0 – 1 Dylan Drent  ( 35 m. ) ; 0 – 2 Durk Ennema ( 46 m.); 0 – 3 Drent ( 47 m.); 1 – 3 Daan Groen ( 89 m.)

Zeerobben : Theo Nota; Marcel Visser; Brent de Groot; Valentijn van Laar; Max Faber; Ane Schaap; Noah Redda ( 85 m. Mees Nagel); David van der Pol; Durk Ennema ( 55 m. Japer de Groot); Dylan Drent; Matts Bruining ( 80 m. Joran van Kernebeek)

Foto’s : Bert Drent