Zeerobben MO15-1 tegen LAC Frisia MO15-1

De meiden van MO15 draaien alweer een paar wedstrijden in de voorjaarscompetitie mee. En wat weer opvalt is dat een wedstrijd tegen de onderste geklasseerde of bovenste geklasseerde team niet uitmaakt. Iedereen in deze competitie heeft de capaciteiten om van de ander te winnen. Geen underdogs en geen team dat zich bij voorbaat al kampioen mag noemen. Elke wedstrijd is spannend dus. 

Foto’s: Gertjan Miedema

Afgelopen weken hebben de  Harlingers tegen MKV  en  St Anna gespeeld, beiden nipt gewonnen. De week erna verloren de meiden met 3-2 van de buren uit Franeker op het laatste moment. Daarna werd de wedstrijd tegen Bolsward MO15-2 afgelast ivm verregende velden. Dat was eigenlijk een mazzeltje voor onze meiden, want van een luxeprobleem, dat wil zeggen: 2  goede keepsters in het team, zaten ze die week ineens zonder keepster! Janita had nl gekozen om toch het VR1 team te gaan versterken, die pech op pech had en tot dan toe keeperloos ronddreef. En Cynthia raakte op de woensdagtraining geblesseerd aan haar knie. En volgens de dokter zeker 4 weken uitgeschakeld.  Maar gelukkig hebben de heren doktoren het ook wel eens niet bij het rechte eind en na het weekend van de afgelaste wedstrijd kreeg ik een appje met de dringende vraag wanneer ze weer mocht spelen!  Dus afgelopen week  verwelkomden de meiden het MO15 team van Frisia met frisse moed en met weer een herstelde hekkensluiter op de doellijn!  Hoewel de  Harlinger meiden 2 plaatsen boven de leeuwarders staan is dat geen enkele garantie voor een gunstige uitslag. Want ook LAC kan voetballen  en ze hebben dan ook niet voor niets punten van de Franekers afgesnoept daar waar wij die hebben laten liggen.

En met een hele beroerde laatste training in de benen hadden trainers Harrit en Tjeerd er een beetje een hard hoofd in, maar een slechte generale…….dus de meiden speelden de sterren van de hemel en het regende geslaagde driehoekjes.  De eerst helft was het Harlinger team duidelijk sterker, en de meiden stonden op elke plek hun mannetje. Norah weer terug na een paar wedstrijden  afwezigheid, en dan merk je weer dat die lange uitschuifbenen  erg handig zijn. De bescheiden Rama op de trainingen, maar niet te passeren bij de wedstrijden. De altijd stabiel spelende Meike op de back, die gedurende het jaar ook steeds meer  gaat geloven dat ze echt goed is. Liene in de voorhoede die nog even niet haar doelpunten meepakt, maar wel verantwoordelijk is voor alle voorzetten waaruit de doelpunten vallen.  Marinthe weer blij dat de achterhoede weer eens compleet was, waardoor zij weer in de voorhoede mocht vertoeven.  Kortom: een team dat lekker draait en veel voor elkaar over heeft.  Prettig om naar  te kijken.  Een voorrecht om daar als leidster te mogen fungeren. Helft 1 werd dan ook afgesloten met een 1-0 voorsprong door mooi samenspel in de voorhoede van alle voorhoedespeelsters. Uiteindelijk kreeg Marinthe een sublieme voorzet van Liene op rechtsvoor  en het enige wat ze  dan nog kon  doen was de bal achter de keepster te trappen.

De tweede helft ongeveer hetzelfde spelbeeld, het waren met name de Zeerobben die aan het aanvallen waren echter was de weerstand van Frisa nog niet weg en dat resulteerde in prikken op ons goal. En niet helemaal zonder resultaat want de Leeuwarder dames wisten de gelijkmaker te scoren na ongeveer 15 minuten.  Het probleem was dat de meiden in de voorhoede de bal niet vast konden houden waardoor Frisia haar kansjes kreeg. Tot 10 minuten voor het einde ging je een beetje berusten in het gelijkspel totdat Melissa over de rechterflank werd weggestuurd en zij haar tegenstander op het verkeerde been kon zetten waardoor zij vrij voor de keepster kwam. Dit resulteerde in de 2-1 . Dit was weer het  kantelpunt en de meiden van zeerobben werden weer de bovenliggende  ploeg  wat weer leidde tot vele aanvallen op het doel van de tegenstander. Het derde doelpunt was dan ook het logische gevolg van de vele aanvallen en weer was het een voorzet van Liene die zorgde dat Melissa wederom haar verdedigster achter zich kon laten en mooi afrondde in de kruising. Met deze ruime voorsprong was  de weerstand van de Leeuwarder meiden gebroken en werd er vlak na de aftrap afgefloten.

De meiden van Zeerobben staan inmiddels op een tweede plaats en aankomende week mogen ze proberen om de koppositie te veroveren van de Franekers in Franeker. Zeerobben  heeft 1 winstpunt minder dan deze dames, met 1 wedstrijd minder gespeeld.   Dus mocht men aanstaande  zaterdag duimen zitten draaien zou ik zeggen: kom zaterdag 11 uur naar Franeker!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.