Zeerobben laat zich verrassen door feller Workum

Om toch in het ritme te blijven speelde Zeerobben tegen de medekoploper van de derde klasse Workum een nuttige oefenwedstrijd. Weliswaar werd er verloren, maar niet geheel in overeenstemming met het verloop van de wedstrijd.

Workum verdiend op voorsprong

In de eerste helft waren de teams in evenwicht, maar waren toch de kansen voor de bezoekers. Zeerobben kwam nog goed weg bij een afstandsschot vanaf de middellijn. Via onderkant lat stuitte de bal weer het veld in. De thuisclub combineerde wel, maar bij de zestien aangekomen werd de juiste man niet gevonden. In de 40e minuut counterde Workum en werd opnieuw de lat boven doelman Jacob de Vries geteisterd. Uitstel van executie, want even later lag de bal wel in het net, uit een voorzet van rechts tikte Rei n Miedema de 0 – 1 binnen.

Beter Zeerobben vindt niet geen gaatje

Na de thee nieuw elan en leek Zeerobben de draad te hebben opgepakt. Maar het duurde tot de 79e minuut, dat het overwicht van de groenwitten ook omgezet werd in de 1 – 1. Uit een voorzet van Dylan Drent kopte Patrick Amels binnen. De Harlingers gingen op zoek naar de winnende treffer, maar kregen de deksel op de neus. Uit opnieuw een snelle omschakeling trof Miedema opnieuw doel, 1 – 2. Gezien de tweede helft verdienden de gastheren minimaal een gelijkspel, maar Harlinger Theo Nota stond tot 2 keer toe in de weg.

Juiste koers

Zeerobben lijkt wel in de hoek te zitten waar de klappen vallen, gelukkig ging het niet om de punten. De wonden likken en lering trekken uit deze nederlaag. De kwaliteit is er wel maar de juiste koers is nog niet gevonden.

Scoreverloop  : 0 – 1 (  R. Miedema 42 m. ); 1 – 1 ( Patrick Amels 79 m.); 1 – 2 ( R. Miedema 87 m. )

Zeerobben : Jacob de VRies; Stijn Schakenbos ( 46 m. Brent de Groot); Adnan Jarjour; Ane Schaap; Roan Hein Joostema; Marijn Helfferich ( 46. M Finn Oosterdijk); Patrick Amels; Lútsen Smits ( 46 m. Godert Attema; Cyrus Boermans; David van der Pol; Dylan Drent