Zeerobben laat fel Berlikum terugkomen

Gezien de uitslagen in de kop van de tweede klasse K laat Zeerobben twee dure punten liggen tegen een Berlikum, dat op tomeloze inzet de gelijkmaker weet te maken, nadat de thuisclub op een riante 2 – 0 voorsprong was gekomen in de eerste helft. Een kostbaar puntje voor de bezoekers, die gezien de geboden tegenstand een hogere plek op de ranglijst verdienen.

Zeerobben gemakkelijk op voorsprong

De eerste kans van de wedstrijd was voor Berlikum. Een uitbraak over links bracht Thomas Dijkstra vrij voor keeper Nota. Met de voet wist hij een zeker doelpunt te voorkomen. Zeerobben hierdoor wakker geschud nam het initiatief over en zette druk op de defensie van de tegenstander. Dit resulteerde in een schietkans voor Patrick Amels, over. Kort hierop had David van der Pol wel succes. Door het de verdediger moeilijk te maken kwam David goedkoop in balbezit en wist dit buitenkasje bekwaam af te maken, 1 – 0 . Ook Godert Attema meldde zich in de zestien, hij onderschepte de bal bij het uitverdedigen maar schoot naast. De druk van de thuisclub bleef.  Na afjagen van Godert Attema bezorgde hij de bal bij David van der Pol. David draaide weg van zijn directe tegenstander en prikte vanaf de zestien in het uiterste hoekje  binnen, onbereikbaar voor doelman Djurre Seerden, 2 – 0. In de slotfase kwam Berlikum nog even terug. Uit een vrije trap kopte de vrijstaande Thomas Dijkstra over.

Berlikum komt sterk terug

Meteen na de thee een fel Berlikum maakte het de opbouw van de groenwitten dermate moeilijk, dat Patrick Nauta de geboden kans fraai verzilverde, 2 – 1 en dus weer een wedstrijd. Daarmee hadden de Harlingers in de afgelopen duels ook al mee moeten dealen. Toen liep dat nog goed af en gingen de drie punten naar Zeerobben. Op zoek naar een grotere marge vergaten de gastheren de verdedigende taken .  Eerst was daar een uitbraak van Wessel Brouwer. Alleen op Theo Nota af werd hij dermate gehinderd door Joran van Kernebeek, dat zijn inzet de precisie miste om doeltreffend te worden. Een waarschuwing die een paar minuten later in de wind leek geslagen te worden, toen Ruben Jellesma in vrije positie de buitenkant van de paal raakte. Zeerobben kwam dus goed weg. Aan de andere kant deden zich ook mogelijkheden voor. Patrick van der Veen wist van de achterlijn David te bereiken, Seerden redde. Nog geen vijf minuten later brak opnieuw Van der Pol door ook nu vond hij de doelman als sta-in-de-weg. Met nog ruim tien minuten te spelen belandde een vrije trap op het hoofd van Thomas Dijkstra zijn harde kopbal verdween achter Nota, maar tot teleurstelling van de Belsummers werd het doelpunt wegens vermeend buitenspel geannuleerd. Ook Zeerobben meldde zich weer in de zestien, uit een vrije trap van Wesley Tankink liep Durk Ennema de bal net naast het doel. In een alles-of-niets vrije trap vanaf eigen helft ontstond er paniek in het doelgebied van Nota en Thomas Dijkstra profiteerde daarvan en maakte de 2 – 2 . In de slotminuten hadden zowel de gasten als de thuisclub de overwinning nog kunnen binnenslepen. Jay de Vries was het dichtste bij, maar tot twee keer toe werd zijn inzet geblokt en werden de punten gedeeld, wel zo eerlijk, de geboden kansen in ogenschouw nemend.

Beide moeten zich tevreden stellen met slechts eén punt

Zeerobben kon al weten, dat deze tegenstander niet te onderschatten viel. In Berlikum werd weliswaar ruim gewonnen, maar deze uitslag was wel geflatteerd en werden de kansen  toen niet afgemaakt. Nu kreeg een slap verwerend Zeerobben in de tweede helft bijna de volledige deksel op de neus door een ontketend Berlikum. Opmerkelijk, dat een ruime voorsprong niet geconsolideerd kan worden en dat dus in de laatste minuten toch nog billen knijpen wordt. De mannen van Konings/Janssen komen slechts één putje dichter bij  het van Leovardia verliezend Heerenveense Boys. Complimenten voor de gasten, die met deze inzet elke tegenstander het moeilijk kan maken. Volgende week  in Idskenhuizen tegen VVI maar weer eens proberen.

Scoreverloop : 1 – 0 David van der Pol ( 10 m.); 2 – 0 Van der Pol ( 38 m ); 2 – 1 Patrick Nauta ( 48 m); 2 – 2 Thomas Dijkstra ( 88 m)

Zeerobben ; Theo Nota; Joran van Kernebeek; Valentijn van Laar; Ane Schaap; Stijn Schakenbos; Patrick Amels ( 80 m. Durk Ennema ); Dylan Drent ( Jay de Vries 83 m); Godert Attema ( Matts Bruining 83 m); David van der Pol; Patrick van der Veen ; Wesley Tankink

Foto’s: Frans Bode