Zeerobben laat de wedstrijd als zand tussen de vingers weglopen

Hoopvol begin van dit duel mondt uit in een bittere nederlaag. Twee ongelukkige momenten van de keeper geven de Leeuwarders het handvat naar een te ruime overwinning.

Goede start van Zeerobben

Het begin was volledig voor de groenwitten en het verdiende doelpunt bleef dan ook niet uit. Goed opgezette aanval over links belandt via Matts Bruining bij Brent de Groot. Hij kreeg ruimschoots de tijd om aan te leggen en prikte de bal voor de 0 – 1 binnen. Het spelbeeld bleef ongewijzigd en eigenlijk verwacht je de uitbreiding van de score. Maar het lot besliste anders. Connor Bosman stond iets te ver voor zijn doel. Rick van Loon had in Harlingen gezien hoe Dylan Drent van grote afstand over de keeper heen scoorde, dat moet mij ook lukken dacht hij en inderdaad de bal plofte van zo’n 40 meter in het doel. Volledig uit het niets, de blauwkes hadden nog geen kans of mogelijkheid gehad, kwam de 1 – 1 op het scorebord. Zeerobben raakte de controle over de wedstrijd kwijt en hun tegenstander herpakte zich, wat uitmondde in een aantal scoringskansen. Maar nu herstelde Bosman zich uitstekend met prima reddingen. Toch moest hij nog een keer capituleren. Uit een corner stompte hij pardoes de bal voor de voeten van Jeffrey Reitsma. Toen was het een koud kunstje om de 2 – 1 te maken. Doelman Bosman onderscheidde nog twee keer door een doorgebroken speler het scoren te beletten. Een speldenprikje vlak voor rust, Godert Attema goochelde de bal naar Tomas Zeilmaker, maar hij werd goed geblokt.

Doelpunt meteen na rust keerpunt

Meteen na rust een gevaarlijke inzet van Attema belandde in de handen van Bart Wielinga. Een verre uittrap belandde bij Mick Reitsma en op weg naar de zestien werd hij onreglementair gestopt. De toegekende vrije trap vlak buiten de zestien werd onhoudbaar hard binnengeschoten door Rick van Loon. Na 2 minuten in de tweede helft op 3 – 1. Dan knapt er wat en die teleurstelling kwam Zeerobben niet meer te boven, ondanks de grote inzet. Het geloof en vertrouwen was uit de ploeg gegleden. Dat Leeuwarder Zwaluwen verder uitliep naar 5 – 1 was hiervan een logisch gevolg. Mick Reitsma profiteerde van de gegeven ruimte en Ilias Bouakba maakte gebruik van de kans geboden na een misstap van Armando Zwart, gelukkig kon Zwart verder. Positief was de invalbeurt van tiener Sten Goïnga en de terugkeer na zijn uitstapje naar het Verre Oosten van Kristian Feenstra. Met een bank vol geblesseerden waren zij een welkome aanvulling van de selectie.

Overtuiging

Volgende week een wedstrijd tegen koploper Olde Veste. Als je verlies incalculeert zal elk resultaat meevallen. Leeuwarder Zwaluwen pakte daar onlangs een niet eens onverdiend puntje, dus waarom Zeerobben niet. In de thuiswedstrijd werd onverdiend met 2 – 3 verloren. Nog zes finales in de strijd voor lijfsbehoud. Met overtuiging en vertrouwen kom je al een heel eind.

Scoreverloop: 0 – 1 ( 5 m. Brent de Groot ); 1 – 1 (17 m. Rick van Loon); 2 – 1 (33 m. Jeffrey Reitsma); 3 – 1 ( 47 m. Van Loon); 4 – 1 (62 m. Mick Reitsma); 5 – 1 (80 m. Ilias Bourakba)

Zeerobben: Connor Bosman; Armando Zwart; Ane Schaap; Patrick Amels; Adnan Jarjour; Brent de Groot (75m. Sten Goïnga); Albert Beuker; Godert Attema (75 m.Kristian Feenstra); Tomas Zeilmaker( 70 m Koran van Kernebeek); Matts Bruining; David van der Pol

foto’s: Bert Drent