Zeerobben laat 2 punten liggen in Winsum

Na een overweldigende start van Winsum pakken de groen witten de draad weer op van de laatste fase uit de vorige wedstrijd (tegen Blauw Wit’34) en met name in de tweede helft was Zeerobben de betere, maar wisten de voorwaartsen het net niet te vinden, terwijl daarvoor legio kansen aanwezig waren. Positief is te noemen, dat er nu geen tegendoelpunt viel te noteren in de slotfase, dat was voor de winterstop veelal wel het geval. Zie bij voorbeeld de thuiswedstrijd tegen ditzelfde Winsum. De druiven waren toen zuur door het toen destijds 1 – 2 verlies.

Zeerobben komt sterk terug

Winsum begon sterk aan de wedstrijd. De defensie van de tegenpartij werd fel onderdruk gezet. Dit resulteerde in de zesde minuut tot een gemakkelijk gegeven penalty, welke door Jacob de Vries stijlvol werd gepareerd. De euforie van dit succesje was van korte duur. Nog geen minuut later lag de 1 – 0 wel erin. Over de doelpuntenmaker waren de meningen verdeeld en daarom noem ik ze allebei Thomas Kauw (hij kreeg de meeste stemmen) en Steffen Vader. Zeerobben had kort hierop iets kunnen terug doen, ware het niet dat Lùtsen Smits bij een scherpe counter door twee verdedigers werd gehinderd op weg naar het doel. Na ruim twintig minutenkwam de gelijkmaker dan toch. Uit een soepel lopende aanval, die begon bij Adnan Jarjoer, was Armando Zwart met een gave voorzet van links de vader van de 1 – 1. Immers Dylan Drent nam de bal hard op de pantoffel en Godert Attema was de afmaker. Het overwicht van de gastheren ebde weg een Zeerobben trok telkens meer het initiatief naar zich toe. Gescoord werd er echter niet meer.

Slordig met grote kansen

Dat leek Wouter Bloem, meteen na rust, wel te doen toen hij de diepte in werd gestuurd. Alleen op Jacob de Vries af moest Bloem zijn meerdere erkennen in doelman De Vries. Niet lang daarna kreeg Armando Zwart de gelegenheid om aan te leggen op aangeven van Godert Attema, net naast. Op snelheid leek Dylan Drent recht op keeper Wouter Meijer af te stevenen, de wind was spelbreker. Wel wist Drent de bal nog voor te krijgen, maar David van der Pol werd goed gedekt, kans weg. Nog een keer leek de thuisclub gevaarlijk te worden. Uit een voorzet van José Bello miste Rick Schaaphok en kwam Zeerobben goed weg. Vanaf dat moment waren Harlingers het gevaarlijkst en het leek een kwestie van tijd dat de voorsprong gerealiseerd zou worden. Maar het vizier stond niet scherp bij respectievelijk David van der Pol, over, Dylan Drent, net naast, en Godert Attema ook net naast. Ook uit een chaotische flipperkast voor het Winsumer doel werd de trekker niet overgehaald. Met als resultaat een gelijkspel en geen verdiende drie punten.

Alleen de doelpunten tellen

Vooraf teken je voor een punt in Winsum. Maar de thuisclub speelde niet z’n beste wedstrijd (veel hotseknots voetbal) terwijl Zeerobben soms met acceptabel aanvalsspel het de tegenstander behoorlijk moeilijk maakte. Maar de essentie van het voetbalspelletje is toch wel, dat bal in het net moet belanden om te scoren. Helaas lukte dit deze middag Zeerobben niet. Wel is een grote waardering op zijn plaats voor het gehele elftal voor de inzet. Wat kun je daarmee ver komen. Dat kunnen de mannen van trainers Zandink/Janssen komende thuiswedstrijd tegen Drachtster Boys ook bewijzen.

Scoreverloop : 1 – 0 ( 5 m. Thomas Kauw) ; 1 – 1 ( 22 m. Godert Attema)

Zeerobben : Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek; Marcel Visser; Armando Zwart; Lùtsen Smits; Adnan Jarjour; Ane Schaap; David van der Pol; Godert Attema; Dylan Drent

Foto’s: Bert Drent