Zeerobben komt tekort tegen volwassen Pelikaan S

Qua voetbal deed Zeerobben niet echt onder voor Pelikaan S. Toch mag je de overwinning terecht noemen, omdat de Groningers beter omgingen met de hen geboden kansen en in de tweede helft niet het achterste van hun tong lieten zien. De angst, dat het een monsterscore zou worden, gezien het gemak waarmee ze kansen creëerden bleek ongegrond. Mede door de inzet van alle groenwitten en een weer excellerende Jacob de Vries bleef de stand ongewijzigd en lieten ze zelfs na om dichterbij te komen met een reeks grote kansen in de eerste twintig minuten van de tweede helft.

Effectief in de afwerking

Er was in het begin van de wedstrijd geen vuiltje in de lucht, letterlijk en figuurlijk, Zeerobben speelde lekker mee en aan beide zijden kwamen er kansen door fouten in de verdediging. Adnan Jarjour greep op het middenveld goed en bracht Kristian Feenstra in stelling. Keeper Stefan van der  lei tikte de bal naast het doel. Dit was ook het laatste wapenfeit van Zeerobben. Zonder echt te domineren kwam de 1 – 0 uit de lucht vallen. De voorzet van rechts werd bekwaam achter  De Vries geplaatst door de vrijstaande Fabian Stevens. Nog geen twee minuten later redde Kristian Feenstra op de doellijn na een kopbal uit een corner. Zeerobben kon hier weinig constructiefs tegenoverstellen. In de 40e minuut bracht dezelfde speler de 2 – 0 op het scorebord. Een hoge bal op de rand van het strafschopgebied werd verkeerd beoordeeld en slim wipte Stevens over de uitgelopen Jacob de Vries heen. Met 2 – 0 rusten en dan….. misschien. Helaas vlak voor rust kogelde Jeroen Haan geweldig binnen van de zestien, 3 – 0 en met het gemak waarop de tegenstander de kansen benutte beloofde dat niet veel goeds voor de tweede helft.

Doelpunten blijven uit, ondanks grote kansen

Het voorgaande werd bijna bewaarheid, toen opnieuw Haan alleen op De Vries afstormde, hij bracht wederom redding en hield daarmee Zeerobben in de race. In de hierop volgende fase leek het wel of de Harlingers wakker schrokken. Met goed opgebouwde aanvallen leek het een kwestie van tijd, dat Zeerobben de aansluitingstreffer zou scoren. Zowel over links als rechts kwamen er strakke bruikbare voorzetten, maar telkens een teenlengte te kort of de defensie van de gastheren bracht redding. Uit een lange bal van Ane Schaap kreeg Patrick Amels, na een heerlijke aanname een levensgrote kans. Te zacht ingeschoten. Amels begon zich meer te bemoeien met de aanval van Zeerobben en liet Schaap en Jarjour het hart van de verdediging vormen. Het leverde wel een veldoverwicht op maar uit de geboden kansen werd niet gescoord. Bij uitvallen van Pelikaan S moest De Vries nog op z’n qui-vive blijven hij liet geen steekjes vallen. In de eindfase kon Zeerobben geen vuist meer maken en Pelikaan S geloofde het wel

Teleurgesteld maar niet verslagen

Het gemak waarmee de Groningers hun kansen benutten, staat in schril contrast tot het missen van de prima gecreëerde kansen van Zeerobben in de tweede helft. Het feit, dat je kansen krijgt geeft wel aan dat je mee kunt voetballen met de koploper van de eerste klasse E, maar ja het draait om de doelpunten. Volgende week maar weer proberen thuis tegen Broekster Boys.

Scoreverloop: 1 – 0 ( 25 m. Fabian Stevens); 2 – 0 ( 40 m. Stevens); 3 – 0 ( 44 m. Jeroen Haan)

Zeerobben : Jacob de Vries; Armando Zwart; Adnan Jarjour; Patrick Amels; Brent de Groot ( 65 m. Stijn Schakenbos); Kristian Feenstra; David van der Pol; Ane Schaap; Cyrus Boerman ( 65 m. Lútsen Smits); Marijn elfferich; Dylan Drent ( 75 m. Finn Oosterdijk )