Zeerobben komt te kort

Was de wedstrijd in de eerste helft nog in evenwicht, na rust pakten de Leeuwarders energiek door en wonnen dan ook verdiend van een onherkenbaar Zeerobben.

Evenwicht

De start was nog hoopvol, immers in de 10 e minuut kwamen de groenwitten op een 1 – 0 voorsprong. Het was prijsschieten in de zestien van de gasten. Uiteindelijk prikte in de ontstane verwarring Durk Ennema de bal binnen. Zeerobben zette druk en probeerde de voorsprong te vergroten. De kansen waren er wel, maar Mick van de Kolk trof een uitblinkende doelman Tribben, tot drie keer toe als een onoverkomelijke hindernis. Na een half uur spelen leek Zeerobben de voorsprong te vergroten. De inzet van David van der Pol na een scrimmage werd geblokt. De gelijkmaker hing al in de lucht. Max Faber gleed binnen de zestien de bal over de achterlijn, maar hij nam zijn opponent Curty Gonzales in de sliding mee. De terecht toegekende strafschop werd onhoudbaar door Mirko van Dijk binnengeschoten, 1 – 1 in de 33e minuut. Het enige wapenfeit voor de pauze was nog een  kansje voor Mick. Een voorzet van Ennema vlak voor rust werd bekwaam door de ingevallen doelman Robin Tiekstra gekeerd.

In de omschakeling beslissend

Na rust was Leovardia telkens een stapje eerder bij de bal en ook de tweede ballen waren grotendeels voor de bezoekers. Zeerobben liep achter de feiten aan en het was dan ook niet verwonderlijk, dat de eerste grote kans voor Gonzales was. Gelukkig voor Zeerobben lette Theo Nota goed op. Kort hierop was een hoge bal in het strafschopgebied een prooi voor Gonzales, zijn inzet ging hoog over. Wissels halverwege de tweede helft leken een kentering te beteken. Matts Bruining speelde zich goed vrij maar het beslissende tikje bleef uit. In de omschakeling was het dan toch raak voor de hoofdstedelingen. Rechtsback Patrick Klijn kreeg alle ruimte om een gave voorzet over de hele te geven. Kalvin Robert nam de bal ineens op de pantoffel, snoeihard in de bovenhoek. Na de 1 – 2 probeerde Zeerobben meteen een antwoord te geven, maar opnieuw in een ongelukkig omschakelingsmoment brak Robert door, omspeelde doelman Nota en scoorde de beslissende 1 – 3. De Harlingers probeerde het nog wel. Zonder resultaat. De goed leidende scheidsrechter Venekamp maakte aan het lijden van de thuisploeg vroegtijdig een einde.

Snel vergeten

De gepromoveerde debutant, Leovardia, pakt verdiend de drie punten van de gedegradeerde debutant, Zeerobben, in de tweede klasse K. In een matige partij konden de gastheren niet brengen, wat binnen hun mogelijkheden behoort. Een off-day?? We zullen het zien als volgende week de Angstgegner Balk de tegenstander is.

Scoreverloop: 1 – 0 ( Durk Ennema 10 m.); 1 – 1 ( Mirko van Dijk 33 m.) ; 1 – 2 ( Kalvin Robert 77 m.); 1 – 3 ( Robert 79 m. )

Zeerobben : Theo Nota; Max Faber; Jordy Torenbeek; Sten Goïnga ( Armando Zwart 75 m.); Noah Redda; David van der Pol; Patrick Amels; Anne Schaap ( Brent de Groot 75 m.); Mick van de Kolk ( Matts Bruining 60 m.) Marcel Visser ( Godert Attema 60 m.); Durk Ennema

Foto’s: Frans Bode