Zeerobben komt te kort tegen sterk vv Groningen

Ach, in de voorbeschouwing dicht je Zeerobben nog wel kansen op enig resultaat toe en het begin van de partij had er ook alle schijn van, dat dit zou lukken. Maar de huisclub bivakkeert op een plek, waarin het zelfvertrouwen bij menig speler overeenkomstig deze plek is. En als ze dan al een kans krijgen, dan wordt die niet benut. De tegenpartij pakt wel netjes het cadeautje uit, aangeboden door de thuisclub na een vergissing in de defensie. Vv Groningen liet hierna na om afstand te nemen en hield Zeerobben in leven. Met de 0 – 2 kort na rust leek de wedstrijd gespeeld, hoewel de gastheren nog wel twee dotten van kansen om zeep hielp om dichterbij te komen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat in de eerste minuut na rust de bal voor de Groningers voor de tweede keer op de paal belandde.

Geklungel

Partijen in evenwicht, maar de eerste grote kans na een kwartier was voor Bryan Inge. Prima redding van Connor Bosman. Kort hierop kopte Tyson dos Santos op de paal. In de omschakeling had de aanval over rechts van Matts Bruining beter lot verdiend, door de verdediging tot corner verwerkt. Halverwege de eerste helft viel dan toch de verwachte tegentreffer. Geklungel in de defensie gaf Haaye Feenstra een vrije schietkans en die verdween in de verre hoek, 0 – 1. Daarna hadden de Groningers het betere van het spel, maar ze wisten niet afstand te nemen, mede door goede reddingen van Connor Bosman.

Afgetroefd

De tweede helft was koud begonnen, toen bij een voorzet van Inge Dos Santos op de paal kopte. Zeerobben kwam goed weg. Maar het bleek uitstel van executie. Een vrije trap van Bryan Inge op een ongevaarlijk plek 40 meter van het doel werd door de wind meegenomen en belandde pardoes in het net, Bosman kreeg er nog wel een vuist tegenaan maar door de snelheid van de bal bleek dat onvoldoende, 0 – 2 op een cruciaal ogenblik in de wedstrijd. Kort hierop had Zeerobben nog wel terug kunnen komen. Helaas twee enorme kansen waren aan de voorwaartsen niet besteed.  Een vervelend incident vond nog plaats op het middenveld, bij een springduel kwam vv Groningen speler Ter Arkel ongelukkig terecht, hij moest per brancard afgevoerd worden. Dat deed niets af aan de gedreven stootkracht, want zijn vervanger Yassine Yettefti  paste zich moeiteloos aan. Met nog twintig minuten te spelen deed de andere invaller invaller Roy Smulders de deur op slot. Met een tegendraadse kopbal liet hij Bosman kansloos, 0 – 3 . Daarna ontstonden er nog open kansen, helaas waren die niet aan Zeerobben besteed. De spreekwoordelijke eer werd gered door Matts Bruining na goed doorzetten van Tomas Zeilmaker, 1 – 3. Toch was het slotakkoord voor de bezoekers. Jordy Torenbeek, met al een gele kaart op zak, blokkeerde Inge. De goed leidende scheidsrechter Joop Köhler hield genade voor recht in de geest van de wedstrijd en liet nog een kaart achterwege.  De gevaarlijke Bryan Inge mocht middels een onberispelijk genomen strafschop zijn tweede van de middag maken.

Geen vuist

Opnieuw een bittere pil, al voelde dit anders dan de voorgaande nederlaag. Soms konden de groenwitten nog wel een vuist maken. Maar deze tegenstander had meer voetbaltechnische kwaliteiten en wint dan ook verdiend en niet eens geflatteerd. Het volgende duel voor Zeerobben speelt zich af in Leeuwarden tegen Leeuwarder Zwaluwen met  twee punten meer bevinden ook zij zich in de gevarenzone.

Soreverloop : 0 – 1 (  25 m.Haye Feenstra); 0 – 2 ( 48 m. Bryan Inge); 0 – 3 (65 m. Roy Smolders); 1 – 3 ( 90 m. Matts Bruining); 1 – 4 ( 95 m. Inge pen.)

Zeerobben : Connor Bosman; Brent de Groot; Armando Zwart; Albert Beuker; Tomas Zeilmaker; Adnan Jarjour; Patrick Amels; Matts Bruining; Ane Schaap ( 89 m. Stijn Schakenbos);Godert Attema; Jordy Torenbeek

Foto’s: Frans Bode