Zeerobben knokt zich terug tegen PKC

Zeerobben – PKC  3 – 2

Na twee keer op achterstand te zijn gekomen was de wil om te winnen met name in de tweede helft de drijfveer, waarop Zeerobben de drie punten pakt tegen directe concurrent PKC.  Verdiend op basis van goed voetbal en op karakter. In de eerste helft had de verdediging het moeilijk tegen de gevaarlijke voorhoede van PKC, met daarin de topscoorder van deze klasse Bryan Inge, die Zeerobben twee keer pijn deed. Maar dat bleek achteraf niet genoeg.

Al vroeg op achterstand

De wedstrijd was koud bezig, of scheidsrechter Wenneker legde de bal op de stip en Bryan Inge verzilverde dit cadeautje, na twee minuten al op achterstand. Met een ongekende felheid bestreed PKC de opbouw van de thuisclub. Dat had als gevolg, dat er voorzichtig  veel balletjes breed gelegd werden. De aanval kreeg te weinig munitie om keeper Meedendorp te testen. Marcel Visser had misschien wel moeten scoren na goed doorzetten van Higor da Silva, hij schoot net naast. Dat was voorin eigenlijk het enige wapenfeit, totdat Kristian Feenstra in vrije positie  aan gespeeld werd door Yander Zandbergen en van 25 meter raak kogelde, 1 – 1 . PKC reageerde meteen en Hateboer, Inge en Schreiber zorgden voor onrust  in de defensie. Het was dan ook niet vreemd, dat de Groningers opnieuw op voorsprong kwamen. In combinatie maakte Bryan Inge de 1 – 2. Zeerobben probeerde het wel maar leek vleugellam in de omschakeling naar de twee spitsen. Op inzet afgetroefd, diende de tweede helft een omkeer te worden en dat werd het ook.

Zeerobben overtroeft PKC

De eerste de beste aanval over rechts werd scherp voorgezet door David van der Pol. Marcel Visser kopte er nog onderdoor, maar daardoor kreeg  Higor da Silva  de bal bij de tweede paal op een presenteerblaadje en knalde de 2 – 2 binnen. Dit was precies wat het team van trainer Arjen Postma nodig had. Vanaf dat ogenblik gingen de groenwitten op zoek naar de derde treffer.   De druk op de verdediging van de tegenpartij nam toe en het uitverdedigen werd telkens slordiger. David en Higor kregen al wat mogelijkheden, maar de achterhoede gaf nog geen krimp. Het duurde tot een kwartier voor tijd, dat dit overwicht ook uitgedrukt werd een doelpunt. Na  een één-tweetje met Higor da Silva mocht Marcel Visser dwars door het centrum van PKC  oprukken naar Meedendorp en deze keer met succes, 3 – 2. Zeerobben bleef aan de goede kant van de score, mede op basis van inzet en de rust bewaren bij balbezit. De passing van de opponent liet in deze fase ook te wensen over en dat kwam de Harlingers goed uit. Zo tilden ze de drie punten over de eindstreep, al hadden ze ook de score verder kunnen opvoeren en bleef het natuurlijk oppassen met die snelle voorwaartsen van de bezoekers. Patrick Amels en Pieter Westra haalden samen met De Groot en Attema de angel uit de aanval van  gasten. Albert Beuker buffelde als van ouds over het hele veld. Met gejuich werden na het laatste fluitsignaal de drie punten door de talrijke toeschouwers begroet.

Koffiedik kijken

Winnen van een concurrent met deze instelling geeft voor de staf en de selectie het nodige vertrouwen in de komende vier duels in deze spannende eerste klasse E . We zijn er nog niet maar hebben weer een belangrijke stap gezet naar behoud van het eerste klasserschap. Opmerkelijk was de 1 – 4 winst van Be Quick Dokkum in Drachten. Daardoor wordt de druk onderin nog groter en is directe degradatie nog te voorkomen voor de Dokkumers, omdat Gorecht verloor.  Bedum snoepte in Groningen ON Groningen een puntje af en blijft Zeerobben op doelsaldo voor. Er valt nog weinig te zeggen over de afloop. Maar dat het net als vorig jaar een spannende ontknoping zal worden moge duidelijk zijn, kijkend naar de ranglijst en de nog te spelen wedstrijden. Zeerobben mag zijn zege een vervolg geven aanstaande zaterdag in en tegen Winsum. Zij maken goede kans op een periode als derde achter ON Groningen en HZVV.

Scoreverloop :   0 – 1 Bryan Inge ( 2 m pen.); 1 – 1 Kristian Feenstra ( 19 m ); 1 – 2 Bryan Inge ( 33 m) ; 2 – 2 Higor da Sliva ( 47 m) ; 3 – 2 Marcel Visser ( 75 m)

Zeerobben : Jacob de Vries ;  Godert Attema ; Pieter Westra ; Patrick Amels ; Brent de Groot ; Albert Beuker ; Marcel Visser ; Kristian Feenstra ; Higor da Silva ; David van der Pol ; Yander Zandbergen

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.