Zeerobben kansloos tegen superieur HZVV

Leek er de eerste twintig minuten nog niets aan de hand. Het duel was tot dan toe in evenwicht. Een omstreden strafschop zorgde er voor, dat HZVV gemakkelijker ging voetballen. Zeerobben verloor de grip op het middenveld en mocht blij zijn, dat de ruststand maar 2 – 0 was. Na rust probeerden de mannen van Postma het nog wel, maar na de 3 – 0 smolt  alle hoop op succes als sneeuw voor het voorjaars zonnetje weg.

Schade beperkt houden

Zeerobben startte fel en liet de tegenstander geen gelegenheid rustig een medespeler op te zoeken. Maar ook HZVV had bij aanvang snode plannen om snel een score neer te zetten. Dat laatste lukte pas na ruim twintig minuten en daarbij kregen zij de “hulp” van de scheidsrechter, die in de buiteling van Djababoe een penalty zag. Onberispelijk binnen geschoten door dezelfde speler, 1 – 0. Jammer om zo op achterstand te komen, wetende dat het een hele klus zou worden om nog enig resultaat te boeken. De Hoogeveners begonnen daarna de druk op het doel van Jacob de Vries op te voeren. De gasten kwamen er nauwelijks nog uit. De rust om op te bouwen werd hen niet gegund. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de score opgevoerd werd. Vanaf rechts plaatste Kelly Joao zijn voorzet op maat op de borst van Djababoe en in één beweging gleed de bal op zijn wreef en liet De Vries van dichtbij kansloos, 2 – 0. De honger naar meer betekende een omsingeling rond het zestien meter gebied. Zeerobben was blij om met deze stand te gaan rusten.

IJdele hoop

Energiek kwamen de Harlingers uit de kleedbox en zowaar werd keeper Streutker ingeschakeld, maar echt moeilijk kreeg hij het niet. Met deze stand zou nog alles mogelijk zijn. De genadeklap kwam in de 55e minuut toen Noah ten Brinke van afstand een lucky schot losliet, welke nog door een speler van richting werd veranderd. Daardoor was Jacob de Vries opnieuw kansloos en werd Zeerobben  met de bijna onmogelijke opdracht opgezadeld om de 3 – 0 recht te breien tegen een tegenstander van deze statuur. Het slechtste wat de bezoekers nu nog kon overkomen was een blessure of een kaart met consequenties. Dat laatste overkwam de hardwerkende Dylan Drent.  Met tien man hield Zeerobben met kunst en vliegwerk en knap keeperswerk  stand.  Met een fantastische volley vanaf de rand zestien maakte Patrick Amels uit een corner zelfs nog 3 – 1. Daarmee werd de pijn een beetje verzacht, maar de drie punten bleven terecht in Hoogeveen bij HZVV, dat binnen afzienbare tijd de kampioenswimpel omhoog mag trekken.

Gelatenheid troef

Zeerobben moet de punten halen tegen ploegen van gelijke sterkte. Dit HZVV was duidelijk een maatje te groot, zeker met de gedrevenheid nu ze de stal ruiken. Met enige gelatenheid dropen de Harlingers af, wetende dat tegen de komende tegenstander, PKC thuis, wel de punten gepakt moeten worden. De slag verloren, maar de oorlog nog lang niet.

Scoreverloop :1 – 0( 20 m  Djababoe strafschop ); 2 – 0 ( 31 m Djababoe ) ; 3 – 0 ( 55 m Noah ten Brinke ) 3 – 1 ( 89 m Patrick Amels )

Zeerobben : Jacob de Vries ; Brent de Groot ; Jordy Torenbeek; Patrick Amels ; Godert Attema ; Albert Beuker; Marcel Visser ; Kristian Feenstra ( 59 m Yander Zandbergen); Higor da Silva ( 4 m Julian Zeinstra ); David van der Pol ;  Dylan Drent

Foto’s: Bert Drent

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.