Zeerobben kan geen vuist maken

De wil is er wel en dat bleek ook wel uit de eerste 30 minuten, waarin de partij in evenwicht was. Daarna begon het bij de tegenpartij te lopen en kregen de mannen in groen en wit het moeilijk. Toch waren er speldenprikjes, maar echt uitgespeelde kansen deden zich niet voor. Dat was naar mate de wedstrijd vorderde wel het geval voor de thuisclub. Daarvan werd niet altijd gebruik gemaakt.

Goed begin

Fris en bewust van het belang van deze wedstrijd trokken de Harlingers zich niets aan van de reputatie van de koploper en ze deden opnieuw, (zie ook voorgaande duels) in de eerste dertig minuten prima mee. Het eerste kansje was voor Matts Bruining op aangeven van Lùtsen Smit, te zacht ingeschoten om doelman Holleboom te verontrusten. In een chaotische situatie binnen de zestien kwam de afvallende bal op de schoen van Anne Schaap, over. Langzaamaan begon het te lopen bij de Steenwijkers. Op een diepe bal op Mershan bleef Jacob de Vries rustig en kwam overtuigend als winnaar uit de strijd. De druk werd opgevoerd en opnieuw moest doelman De Vries al zijn talenten tonen. De nul bleef gehandhaafd tot een ongelukkig ogenblik in de defensie, een van richting veranderde inzet van Bas Holleboom, betekende 1 – 0.

IJdele hoop

De tweede helft was het vervolg qua verhoudingen op het veld van het slot van de eerste. Kansen regen zich aan één voor de gastheren.  Maar zo lang het verschil slechts bij één bleef, dichtte de formatie van Zandink/Janssen zich nog kansen toe. Na een klein uur spelen bleek deze hoop ijdel. Vanaf de zestien prikte Bas Holleboom in de verre hoek achter de kansloze De Vries. De genadeklap werd 5 minuten later uitgedeeld door Jeffrey Dijkstra, vanaf 20 meter plantte hij de bal prachtig in het net. Tijd voor de wissels zo moeten beide trainers gedacht hebben. Bij Zeerobben kwamen de Youngster Joran van Kernebeek, Sten Goïnga en Tomas Zeilmaker met routinier Kristian Feenstra binnen de lijnen en lieten leuke combinaties zien, maar konden ook geen vuist maken en dat mag je natuurlijk ook niet van ze verwachten. Dat Olde Veste nog één keer scoorde, mooi afstandsschot van Hessel Eikelboom, was een mager opbrengst uit de geboden mogelijkheden. In de slotseconde speelde Sten Goïnga de bal maar nam de man mee in het strafschopgebied. De penalty werd ruim overgeschoten. De goed leidende referee Jasper Ottens liet de kaarten in dit overigens sportieve duel op zak.

Eindspurt

Op bezoek bij de aanstaande kampioen, hoewel er zijn nog 5 wedstrijden te spelen, is een nederlaag ingecalculeerd. Het komt voor Zeerobben op de laatste wedstrijden aan, waarin nog 15 punten te verdelen zijn. De concurrentie onderin pakte wel punten. Dus moet Oranje Nassau Groningen aanstaande dinsdag in Harlingen het eerste slachtoffer worden van een eindspurt, die moet leiden tot lijfsbehoud in de eerste klasse E.

Scoreverloop: 1 – 0 (38 m. Bas Holleboom); 2 – 0 (52 m. Holleboom); 3 – 0 (60 m. Jeffrey Dijkstra); 4 – 0 (79 m. Hessel Eikelboom)

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Armando Zwart; Patrick Amels (72 m. Sten Goïnga); Jordy Torenbeek; Adnan Jarjour; Albert Beuker (62 m. Joran van Kernebeek); Matts Bruing ( 72 m.Tomas Zeilmaker ); Ane Schaap; David van der Pol; Lùtsen Smit ( 62 m. Kristian Feenstra)