Zeerobben JO12-2 – Bolsward JO12-2

Na 3 weken geen wedstrijd te hebben gespeeld mocht Zeerobben JO12-2 er vanmorgen weer tegen aan. De thuis wedstrijd tegen Bolsward stond op het programma. Denkend aan onze eerdere confrontaties met Bolsward beloofde dit een spannende wedstrijd te worden…

Zeerobben begon lekker aanvallend aan de wedstrijd en creëerde een paar mooie kansen. Na 5 minuten spelen raakte Damian bij een aanvallende actie helaas geblesseerd, waarna hij de rest van de wedstrijd vanaf de kant moest volgen. Gelukkig konden we beschikken over een sterke bank en kon de multi-inzetbare Seth invallen op de positie van Damian. Na een periode aanvallend voetbal van Zeerobben lukte het Bolsward om er een keer uit te komen en onze keeper Demy te verschalken met een hard schot, 0-1. Zeerobben liet het hier niet bij zitten en wist even later de bal voor de goal te krijgen waarna spits Sem de 1-1 kon maken. Het spel ging gelijk op en er waren over en weer kansen. Weer was het Bolsward dat de voorsprong pakte door de 1-2 binnen te schieten. Met nog een paar minuten tot de rust waren de jongens van Zeerobben er op gebrand om voor de pauze de gelijkmaker nog te maken.

En dat lukte! Nadat een corner van Sil op de tweede paal belande schoot Justin de afvallende bal er in. Zo werd er met een 2-2 stand gepauzeerd.

Het team van Zeerobben kwam vol overtuiging de kleedkamer uit en dat was op het veld meteen terug te zien. De onvermoeibare Ryan, die qua afstand waarschijnlijk wel een marathon gelopen heeft, onderschepte de bal een paar keer sterk. Even ging het spel weer wat op en neer maar door de goede acties van buitenspelers Lars en Yvan kon Zeerobben toch naar voren voetballen. Uiteindelijk kregen we de bal weer voor de goal waar Sem de 3-2 binnen schoot. Niet veel later werd de voorsprong voor Zeerobben verder uitgebreid toen aanvoerder Sven een corner binnentikte, 4-2. Bolsward schoot nog wel een paar keer op goal maar keeper Demy was niet meer te passeren.

Onder toeziend oog van de vele supporterde ouders die waren komen kijken werd de wedstrijd met 4-2 gewonnen door de jongens van Zeerobben.