Zeerobben in laatste minuut onderuit tegen vv Groningen

Net als vorige week tegen Burgum zat ook zaterdag het venijn in de staart. Zeerobben verspeelt een comfortabele 0 – 2 en 2 – 3 voorsprong in de laatste 10 minuten  tegen ontketend vv Groningen . Groningen pakt zijn eerste drie punten en Zeerobben blijft na twee wedstrijden op de hatelijke nul staan.

Vliegende start

In een spectaculaire openingsfase hadden de gastheren binnen de minuut op voorsprong kunnen komen, ware het niet dat Jouke Bosje fabelachtig redde op een kopbal van  Tyson Dos Santos. Twee minuten later lag de bal aan de andere kant in het netje. Over links stuurde Tim Oosterbaan Jan Dommerholt de diepte in. Vanaf de achterlijn was zijn voorzet perfect. Immers David van der Pol scoorde als een echte spits, die voor zijn tegenstander kwam. De groenwitten waren in deze periode de bovenliggende partij en hadden de score kunnen uitbreiden. Halverwege de eerste helft herpakte vv Groningen zich en was gevaarlijk voor het doel van Bosjes. Voorlopig bleef de zeerobbengoalie de baas in zijn eigen doelgebied. De paal en zijn reflexen voorkwamen de gelijkmaker. Even voor de pauze leek Curty Gonzales de 0 – 2 te scoren, maar hij vond doelman Jonathan Hensens op zijn pad. Toch kwam de 0 – 2 op het scorebord. Godert Attema ging op avontuur in het strafschopgebied en werd onderuitgehaald. De toegekende penalty werd onberispelijk door David van der Pol genomen. Een slotoffensiefje leverde toch nog de aansluitingstreffer,  1 – 2 op. Van 25 meter scoorde Tyson Dos Santos fraai in de bovenhoek.

Veel doelpunten in aantrekkelijke tweede helft

5 minuten na de thee werd Jan Dommerholt, de diepte in gestuurd door Kristian Feenstra,  hij zag zijn inzet vanuit kansrijke positie in het zijnet belanden. Zeerobben behield de druk op de defensie van Groningen en was op zoek naar de 1 – 3 . Maar dat pakte anders uit. Een vrij trap belandde bij toeval op de dij van Armando Zwart en dus 2 – 2. Kort hierop nam Zeerobben opnieuw  een voorsprong. Adnan Jarjour plaatste van rechts hoog de bal in de zestien. Keeper Hensens en Godert Attema sprongen naar de bal. Godert was iets eerder, 2 – 3. Er deden zich mogelijkheden voor om de wedstrijd op slot te zetten maar Vrouwe Fortuna was aan de zijde van de tegenstander.

Groningen ruikt bloed

In de laatste 10 minuten ging de pijp langzaam uit bij een aantal Robkes, daardoor kwamen ze niet meer onder de druk vandaan. En met opportunistisch  spel, na zwak ingrijpen, kon de ingevallen Roy Smolders de 3 – 3 binnentikken. Met nog één minuut te spelen in blessuretijd kreeg het duel alsnog een winnaar. Uit een hoekschop belandde de bal in de voeten van de eveneens ingevallen Badmah Abdinur,  hij koos de vrijgelaten hoek en zorgde voor de 3 – 4. Er restte te weinig tijd om de toch wel verdiende gelijkmaker te scoren.

Zuur verlies

Twee keer verliezen op rij met het kleinst mogelijke verschil in de slotminuten van de wedstrijd. Dan mag je met recht spreken van een valse start. Tegen een goede tegenstander verliezen is geen schande en een leermoment. Maar dit verlies proefde wel heel zuur. Het bekende cliché van de kaas en het brood. De talrijke toeschouwers hebben kunnen genieten van een heerlijke pot voetbal en dat is al heel wat waard in deze onzekere tijden. Volgende week komen de Leeuwarder Zwaluwen op bezoek in Harlingen. Aan de voetbalkwaliteiten zal het niet liggen, want we hebben mooie acties gezien.

Scoreverloop :  0 – 1 David van der Pol ( 3e min.); 0 – 2 Van der Pol ( 38e min. ); 1 – 2 Tyson Dos Santos ( 42e minuut) ; 2 – 2 Armando Zwart ( 62e min. E.d.) ; 2 – 3 Godert Attema ( 65e min.) 3 – 3 Roy Smolders ( 84e min) ; 4 – 3 Badmah Abdinur ( 96e min. )

Zeerobben : Jouke Bosje; Brent de Groot; Patrick Amels; Armando Zwart ; Tim Oosterbaan; Kristian Feenstra; Godert Attema; Adnan Jarjour; Curty Gonzales; David van der Pol; Jan Dommerholt ( 72e min Koen Attema )