Zeerobben haakt af

Aan de overwinning van Winsum valt niets af te dingen. Met de weinige kansen gingen de Groningers beter om. Al hadden ze bij het eerst doelpunt wel de hulp nodig van de tegenpartij. Vlak voor rust vergrootten ze de voorsprong naar 2 – 0. Uit opnieuw een standaardsituatie  scoorde Krohne. Daarmee legde hij de basis voor de terechte winst.

Evenwicht, maar toch………….

Tot de 1 – 0  was de wedstrijd in evenwicht en waren de aanvallen van achteruit prima verzorgd. Het manco de beslissende pass op maat die moet leiden tot een doelrijpe kans ontbrak helaas. Ook aan de inzet van de spelers lag het zeker niet. Maar de beslissende momenten waren in het voordeel van de gastheren. Zo’n moment kwam er in de 20e minuut. Uit een onnodig weggegeven corner raakte de bal de romp van een verdediger een plofte deze ongelukkig genoeg in het doel van Theo Nota. Volledig vrij gelaten nam Rogier Krohne de bal vol op de wreef uit een vrije trap op afstand van Roy Streppel. Vlak voor rust op 2 – 0 terwijl daar in het duel geen indicatie was, dat Winsum op basis van het vertoonde spel recht had op het vergroten van de voorsprong.

Te kort

Na de thee had trainer Arjen Postma gekozen voor een nog aanvallender concept. Hij posteerde Patrick Amels op de linker vleugel  en liet Godert Attema samen met Jordy Torenbeek het centrum van de defensie bemannen. De druk op de verdediging van Winsum nam toe. Eigenlijk was het wachten op de aansluitingstreffer. Uitgezonderd een poeier van Patrick Amels leverde dit offensief niets op. De genadeklap viel in 70 e minuut uit een vrije trap bij de cornervlag. Slecht wegwerken stelde Wouter Bloem in de gelegenheid om de onoverbrugbare 3 – 0 op het scorebord te toveren. Wat Zeerobben ook probeerde tot kansen leidde dit niet meer en zo ging de terechte winst naar de meer ervaren ploeg van trainer Bert Vos.

Blik naar beneden

Je kunt van een degelijk evenwichtig collectief, dat Winsum is, verliezen. Toch sluipt er enige onzekerheid in het team, dat zo moeizaam tot score komt. Voetballend komen ze aardig mee, maar chogme de winst te pakken ontbrak toch wel deze middag. Een volwassener opponent straft op de juiste ogenblikken de zwakheden af.  Geen sprake van paniek, maar toch baart het zorgen omdat Zeerobben naar beneden kijkt in plaats van omhoog.

Scoreverloop :  1 – 0 e.d. Brent de Groot ( 20 m. ); 2 – 0 Rogier Krohne ( 43 m.); 3 – 0 Wouter Bloem ( 70 m. )