Zeerobben haakt af

In een wedstrijd, waarin weinig kansen werden gecreëerd, zijn de weinige mogelijkheden bijna 100 % benut. Het middenveld en de defensie hadden hun huiswerk goed gedaan. Toch was het duel geen enkele minuut saai. Er gebeurde veel en met name bij aanname en passing ging niet alles naar wens. Volgens een insider had het veld er wel slechter bijgelegen, als ”understatement”. Stiens ging beter met deze omstandigheden om dan haar opponent en won dus verdiend.

Toch verrast door snelle en balvaste spitsen

Zoals reeds geschreven gebeurde er in het eerste kwartier niets vermelden waard. Na 18 minuten spelen verplaatste Almer Hietkamp de bal over de hele naar de op rechts vrijstaande Len Valkema. Aannemen, uitkappen en uithalen, zo simpel kan het dus zijn. Theo Nota was kansloos op diens harde schot vanaf de zestien, 1 – 0. Halverwege de eerste helft passte Marcel Visser diep op Noah Redda, hij kwam een fractie tekort. Het lichte overwicht van de Stiensers leverde geen rendement op, mede door goed verdedigen. In de slotfase kreeg Godert Attema nog een niet te missen kans op 1 – 1, zijn inzet was te slap.

Genadeklap na 4 minuten

Kort na rust was Attema opnieuw in een hoofdrol. Binnen de zestien tikte hij geheel onnodig Fedde Akkerman aan, gretig ging deze naar het gras. Maar wel een terechte penalty, die laatstgenoemde fraai benutte, 2 – 0.  Nog geen twee minuten later werd een onachtzaamheid in de defensie strak afgestraft door Akkerman met een harde schuiver. Meteen hierna liet Theo Nota zich vervangen door Connor Bosman. Theo had voor rust al een blessurebehandeling gehad en het toch nog even proberen in de tweede helft pakte dus verkeerd uit. Met een 3 – 0 achterstand werden de bakens weliswaar verzet, maar dat leverde niet meer dan wat mogelijkheden op. In de omschakeling bleven Hietkamp en Valkema gevaarlijk, gescoord werd er echter niet. Dat deed Patrick Amels wel met een geplaatste kopbal na een mooie indraaiende voorzet van Dylan Drent, 3 – 1. Meer zat er niet in en toen de zon dan ook onderging floot scheidsrechter Aartsen ook maar voor het einde van de voor Zeerobben teleurstellende nederlaag.

Zeerobben moet voorlopig genoegen nemen met een ondergeschikte rol

Een illusie armer en zonder punten, daarmee gingen de groenwitten terug naar Harlingen. Stiens wist van de weinige kansen er drie te maken en op zich is dat al knap. Zij verstevigen door deze verdiende overwinning hun leiderspositie. Zeerobben kwam niet aan voetballen toe en het hanteren van de lange bal was op dit veld een noodzaak. Bij zowel Stiens en als bij Zeerobben leverde het hobbelige veld de nodige vervangingen op, met namen de knie en de enkel moesten het ontgelden. Volgende week maar weer proberen thuis tegen LAC Frisia.

Scoreverloop: 1 – 0 (18 m. Len Valkema); 2 – 0 (46 m Fedde Akkerman); 3 – 0 (48 m. Akkerman); 3 – 1 (75 m. Patrick Amels)

Zeerobben: Theo Nota (50. Connor Bosman); Sten Goïnga (60 m Armando Zwart); Max Faber; Jordy Torenbeek; Patrick Amels; Noah Redda (60 m Brent de Groot); Ane Schaap; Godert Attema; David van der Pol (80 m Joran van Kernebeek); Dylan Drent; Marcel Visser