Zeerobben geen schim van afgelopen duels

De hoop was gerechtvaardigd op basis van de recente wedstrijden, dat Zeerobben wel een kans had op succes tegen Drachtster Boys. Niets bleef echter van die hoop over. Er werd kansloos verloren van de hoogst genoteerde Friese club uit de eerste klasse E. Was het uit een maand geleden nog wel acceptabel, weliswaar ook verloren, maar in Drachten had Zeerobben nog partij kunnen bieden. In Harlingen liepen de spelers met grote regelmaat achter de feiten, zeg maar achter de spelers van Dr Boys, aan. Je hoeft ze ook niets kwalijk te nemen. Het gros van de groenwitten haalden niet hun gebruikelijk niveau mede dankzij de scherp spelende bezoekers, die telkens net een stapje eerder bij de bal waren en de opbouw van achteruit bijna onmogelijk maakten.

Zeerobben houdt de marge nog klein

Een sterke start door een snelle spelhervatting van Jacob de Vries had Zeerobben een voorsprong kunnen, moeten opleveren. David verspeelde de mogelijkheid en Armando Zwart kwam net te kort. Meteen hierna was het wel raak voor Djinn Keegstra, Jacob de Vries verkeek zich lelijk op deze inzet, 0 – 1 . Na 20 minuten een foutje van de verdediging leidde de 0 – 2 in. Wist Jacob in eerste instantie nog redding te brengen, daarna was de overmacht toch te groot en profiteerde Rudolf Banga. De gasten bleven druk houden op Zeerobben. Gelukkig stond De Vries een verder uitbreiding van de score in de weg. Een goed lopende aanval over links opgezet door Zwart kwam via David van der Pol over de hele bij Dylan Drent. Hard en overgetikt door keeper Peters. Een daaropvolgende reeks corners leverde niets op voor de thuisclub.

Valse hoop

Meestal is de tweede helft beter dan de eerste. Dus met volle moed ten aanval getrokken. Maar Zeerobben kon geen vuist maken. De Drachtsters bleven goed georganiseerd de wedstrijd contoleren en lieten na om de marge van twee te vergroten. Opnieuw bleek doelman Jacob de Vries de spanning er nog in te houden middels spectaculaire reddingen. Toch moest ook hij capituleren op een geplaatst schot van buiten de zestien door Anton Vredevoort, 0 – 3 en wedstrijd gespeeld. Zeerobben kwam nog wel terug tot 1 – 3. Een mooie krulbal vanaf links rand strafschopgebied met z’n rechter poatsje. Niet meer dan een pleister op de wonde, maar wel leuk voor Dylan Drent. Zeerobben zette nog wel even aan, maar in de slotminuut was er zoveel ruimte voor de aanval van Drachtster Boys, dat Sicco Brouwer gemakkelijk de 1 – 4 tegen de touwen kon schieten. De correct leidende referee Noppers maakte meteen hierna een einde aan de ongelijke strijd.

Cruciaal

Verliezen van een van de beter voetballende ploegen is geen schande, zeker als je achteraf mag concluderen dat het niet aan de inzet heeft gelegen. Cruciaal worden de komende twee uitwedstrijden tegen Burgum, zij pakten tegen Oranje Nassau Groningen de winst, en tegen datzelfde ONG, inhaalwedstrijd op dinsdag 5 april. We zijn over de helft.

Scoreverloop: 0 – 1 ( 6m. Djinn Keegstra); 0 – 2 ( 20 m. Rudolf Banga); 0 – 3 ( 70 m. Anton Vredevoort); 1 – 3 (  80 m. Dylan Drent); 1 – 4 ( 90 m. Sicco Brouwer) 

Zeerobben : Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek; Marcel Visser ( 46 m. Joran van Kernebeek); Armando Zwart; Adnan Jarjour ( 81 m. Stijn Schakenbos); Albert Beuker; Dylan Drent, David van der Pol; Godert Attema ( 81 m. Lùtsen Smits); Ane Schaap