Zeerobben – Frisia 3-1

Kleur op de wangen

Gezien de kansen in met name de eerste helft verdiende Zeerobben de winst. De 2 – 0 was maar een magere afspiegeling hiervan. Toch deed Frisia nog ( te) lang mee om de punten en zelfs moesten de groenwitten alle zeilen bij zetten om de drie punten over de streep te trekken. Gelukkig was daar Dylan Drent, die met een weergaloze actie Noah Redda vrij zette voor de uitstekende doelman Mitchel Timmer. Met de 3 – 1 was het pleit beslecht. Na een ruime overwinning in de beker nu ook in de competitie overtuigend, de gewenste contouren tekenen zich af.

Prijsschieten

Eerste deel van de wedstrijd was het van beide zijden aftasten. De eerste beste kans na 20 minuten voor Zeerobben was meteen raak. Valentijn van Laar vond Patrick Amels met een lange bal in de spits, zijn aanname en pass op Marcel Visser waren de inleiding en Marcel Visser prikte, net als dinsdagavond, vanaf de zestien de 1 – 0 binnen. Na een half uur spelen leek het wel prijsschieten in het Leeuwarder strafschopgebied. Marcel Visser vond doelman Timmer op zijn  pad en Godert Attema schoot voorlangs. De hierop volgende corner van Dylan Drent leverde alsnog de 2 – 0 op.  Valentijn van Laar bekroonde zijn uitstekende optreden ( ook nog man-of-the-match) met een heerlijke kopbal. Dylan Drent was de aangever voor een aantal grote kansen, maar keeper Timmer hield Frisia in de race. Zo bleef het slechts 2 – 0.

In het slot pas safe

Na rust probeerden de hoofstedelingen het wel en met goed voetbal werd Zeerobben onder druk gezet. Maar er werden geen kansen gecreeërd, doodsimpel omdat de defensie opnieuw een prima indruk achterliet onder leiding van de jeugdige Connor Bosman. In de omschakeling bleef Zeerobben kansrijk. David van der Pol na weer een prima voorzet van Drent kopbal, gemakkelijke prooi voor Timmer. Op aangeven van Godert Attema schoot Durk Ennema hard in, maar zijn schot trof geen doel. De dreiging van Frisia bleef, immers de aansluitingstreffer zou nog voor een hectisch slot kunnen zorgen. En ja hoor, een miscommunicatie in de defensie was er de oorzaak van, dat de Frisianen zonder eigenlijk een kans te hebben gecreeërd toch 2 – 1 maakten, Stefan Efdé bleek het laatste tikje te hebben gegeven. Het zal toch niet !!! Gelukkig was daar de klasse van de weer op volle oorlogsterkte spelende Dylan Drent. Hij dolde zijn directe tegenstander zette perfect voor alwaar Noah Redda gemakkelijk de verdiende 3 – 1 binnenschoot.

Kansen genoeg

Zeerobben gaat voorzichtig weer een rol spelen in de kopgroep van de competitie. Vanuit een sterk georganiseerde verdediging in combinatie met het middenveld weten de groenwitten het doel van de tegenstander weer te vinden. De voorhoede zorgt voor de kansen, die in de afgelopen duels door middenvelders en verdedigers worden afgemaakt.  Er wacht volgende week een pittige opponent in Idskenhuizen, maar eens kijken of die kleur op de wangen blijft.

Scoreverloop : 1 – 0 ( 20 m Marcel Visser); 2 – 0 ( 28 m Valentijn van Laar); 2 – 1 ( 80 m Stefan Efdé) ; 3 – 1 ( 87 m Noah Redda)

Zeerobben : Connor Bosman; Max Faber; Valentijn van Laar; Jordy Torenbeek; Brent de Groot ( 85 m Noah Redda); Dylan Drent; Patrick Amels ( 46 m David van der Pol); Ane Schaap; Godert Attema; Armando Zwart ; Marcel Visser ( 60 m Durk Ennema)

Foto’s: Frans Bode