Zeerobben – Drachten ( zo )    5 – 0  ( voorronde Bekervoetbal )

Zeerobben probleemloos naar eindronde in de beker

Als je na 5 minuten al een voorsprong neemt, dan is het gemakkelijker voetballen. Een gemotiveerd Zeerobben zat er meteen bovenop en verwierf aldus herhaaldelijk de zogenaamde tweede bal. De rest van deze wedstrijd stond eigenlijk in dit teken. Ook de vele wisseling veranderden het spelbeeld nauwelijks. Complimenten voor de staf, die in dit voorbereidend stadium op de competitie al duidelijke stappen heeft gezet.

Effectief in de afronding

In vergelijking met vorige week nu wel een bijna compleet Zeerobben heeft weinig te duchten gehad van Drachten. Uit een scherpe corner van Dylan Drent kopte de vrijstaande Patrick Amels al na 5 minuten raak. Hierna probeerden de gasten wel het tij te keren, maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. ZeerobZben bleef gevaarlijker en kreeg wat mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Toch was een misrekening van de Drachtster keeper er de oorzaak van, dat Dylan Drent alert met een zweefduik de 2 – 0 binnen kopte. Vanaf zowel de linker flank met een harde werkende Cyrus Boerman als van rechts de bijna uitgekaatste Dylan Drent kwamen met regelmaat bruikbare voorzetten. Dit leverde de 3 – 0 op uit een fraai opgezette combinatie over rechts. Brent de Groot bereikte Drent, die de achterlijn opzocht. Zijn strakke voorzet werd door David van der Pol op waarde ingeschat. Met gecontroleerd voetbal werd de rust bereikt.

Bovenliggende partij ondanks veel wissels

Na rust bleven de Harlingers de bovenliggende partij. Marijn Helfferich en Godert Attema waren al ingevallen voor Amels en Boerman. De 4 – 0 kwam al snel op het scorebord. Een snel uitgevoerde aanval over veel schijven belandde bij Brent de Groot als aangever aan David van der Pol. Een open doekje van het talrijke publiek voor deze aanval. Dit was voor trainer Zandink het sein om de rest wedstrijd het maximale aantal wissel in te zetten. Een blessure van Brent de Groot zorgde ervoor, dat de laatste 10 minuten in ondertal werd afgesloten. Toch zorgde Godert Attema op fraai aangeven van Stijn Schakenbos nog voor de kers op de taart, 5 – 0.

Zaterdag as om de bovenste plaats

Met twee overwinningen heeft Zeerobben zich voor de eindronde van het Bekertoernooi geplaatst. Samen met sc Stiens, na ruime winst op VVZ uit De Westereen. Aanstaande zaterdag kunnen beide teams uitmaken, wie de beste is uit deze voorronde van groep 20.

Doelpunten ; 1 – 0 ( 5 m.  Patrick Amels ); 2 – 0 ( 23 m. Dylan Drent ); 3 – 0 ( 30 m. David van der Pol); 4 – 0 ( 49 m. Van der Pol); 5 – 0 ( 85 m. Godert Attema )

Zeerobben : Jacob de Vries; Roan-Hein Joostema; Armando Zwart; Adnan Jarjour; Brent de Groot; Ane Schaap ( 60 m. Stijn Schakenbos); Patrick Amels ( 32 m. Godert Attema); Kristian Feenstra; Dylan Drent ( 60 m. Lutsen Smits ); David van der Pol ( 60 m. Koen Attema); Cyrus Boerman ( 45 m. Marijn Helfferich )

Foto’s: Frans Bode