Zeerobben deelt de punten met Kollum

Als je binnen 20 minuten al riant op 0 – 2 staat en je overheerst tot dan toe de wedstrijd, dan verwacht dat Zeerobben deze middag de volgende ronde in de beker zal veilig stellen. Maar uitbreiding van de score bleef achterwege en Kollum kwam daarna sterk terug.

Weer een wedstrijd

De eerste mogelijkheid was voor de gastheren. Aarzelend optreden in de defensie leverde bijna een doelpunt op. Gelukkig wist Jouke Bosje de bal nog vlak voor de doellijn weg te graaien. Armando Zwart probeerde van afstand de doelman te verschalken, met de vuisten bracht deze redding.  Na ruim een kwartier pegelde Gustavo van der Veen richting David van der Pol. In de sprint klopte hij zijn directe tegenstander en passeerde daarna in de zestien de laatste man. De voorzet richting Curty Gonzales leek door een hobbel in het veld te verzanden, maar het toeval wilde dat Curtey alsnog de gelegenheid kreeg om aan te leggen en dat betekende 0 – 1 . Een flitsend opgezette aanval over links met in de hoofdrol Jan Dommerholt en Tim Oosterbaan was de inleiding tot de 0 – 2. David van der  Pol kreeg de kans van Tim op een presenteerblaadje aangeboden. Met goed opgebouwde aanvallen hadden de groenwitten eigenlijk moeten doordrukken.  In dit deel van de wedstrijd leek Zeerobben een maatje te groot. Maar van vv Kollum ben je niet zo snel af. Op basis van inzet en met behulp van zwakke uitverdedigen kwamen de oranjehemden vlak voor rust op 1 – 2 . Het werd dus weer een wedstrijd, dat beloofde nog wat voor de tweede helft.

Dus toch….

Een onrustige en rommelige start leverde na 10 minuten de gelijkmaker op, 2 – 2 . Een lange bal werd door de gevaarlijke spits op waarde geschat . Na deze treffer kwamen Dylan Drent en Godert Attema in het veld voor Brent de Groot en Jan Dommerholt. Kristian Feenstra stuurde Patrick Amels de diepte in en deze vond Curty Gonzales vrij staan. Met een simpel passje van zijn voet kon David zijn tweede binnen tikken. Twee minuten later werd de stand weer gelijk getrokken via een frommelgoal. Het had voor Zeerobben nog erger kunnen aflopen, grote kans voor de speler van Kollum die al 3 doelpunten in het mandje had geschoten. De gasten uit Harlingen kregen ook nog enkele mogelijkheden. Meer dan een terechte puntendeling zat er deze middag niet in.

Toch wel teleurstelling

Met een teleurgesteld gevoel gingen de supporters uit Harlingen huiswaarts. Na een eclatante overwinning thuis tegen LSC 1890 gingen de Harlingers ervan uit dat het wel weer zou lukken. Zeker gezien de snelle voorsprong en de overheersing in het eerste deel van de wedstrijd. Maar zoals het verleden ons al leerde ben je niet zo maar af van de fanatieke Kollumers. Vandaar dat Zeerobben nog niet naar de volgende ronde is en dat Kollum nog blijft hopen op een vervolg in de beker. Zondag de uitslag van LSC – FVC af wachten en dan zaterdag 12 september om 20.00 uur in Harlingen Zeerobben – FVC

Scoreverloop : 0 – 1 Curty Gonzales ( 16 m. ); 0 – 2 David van der Pol ( 18 m. ); 1 – 2  nummer 18 (  39 m. ) ;2 – 2 nummer 18 ( 55 . ) ;  2 – 3 David van der Pol ( 72 m. ); 3 – 3 nummer 18 ( 74 m. )

Zeerobben : Jouke Bosje; Brent de Groot ( 65 m. Godert Attema ); Armando Zwart; Gustavo van der Veen; Tim Oosterbaan ( 78  m. Koen Attema ); Kristian Feenstra; Patrick Amels ; Adnan Jarjour; Jan Dommerholt ( 65 m. Dylan Drent ); Curty Gonzales ; David van der Pol