Zeerobben – ‘d Olde Veste 2-3

Het venijn zat toch nog in de staart

In blessuretijd de boot in gaan mag op z’n minst zuur worden genoemd. Over de gehele wedstrijd gezien hebben de gasten uit Steenwijk verdiend gewonnen en was een gelijkspel een gestolen punt geweest. Hoewel Zeerobben in de tweede helft met strijd voor een verrassing had kunnen zorgen.

Kansloos

Al vanaf minuut één lag het initiatief bij de bezoekers en ze waren meteen gevaarlijk voor het doel van de uitblinkende keeper Jacob de Vries. Toch moest ook hij na 10 minuten capituleren voor de overmacht van Olde Veste. Uit een corner lieten de defensie na om weg te werken. Spits Davy Kuurman wist wel raad met deze kans en scoorde 0 – 1. Met kunst en vliegwerk een grote dosis geluk en natuurlijk Jacob de Vries veranderde er niets aan de stand tot aan de thee.

Het kan verkeren ( naar Bredero)

Trainer Berry Zandink greep in de pauze in en liet Godert Attema en Matts Bruining invallen. Onder andere zij zorgden voor nieuw elan en strijdlust. Zeerobben dwong de tegenstander tot het maken van fouten en kreeg zelfs een licht overwicht. Toch moest ook nu de verdediging alle zeilen bijzetten bij snelle omschakelingen van de Steenwijkers. Wie anders dan De Vries kwam telkens als winnaar tevoorschijn. Een geweldige, lange trap van Ane Schaap vond de vrijgelopen Patrick Amels. Een technisch hoogstandje, aanname en boogbal, verraadde de klasse van de blonde Harlingen, 1 – 1. Tegen de verhouding in? Misschien wel maar de daadkracht van de groenwitten verdiende deze gelijkmaker. Met nog ruim een kwartier op de klok zat er wellicht een puntje in. Toen Godert Attema op kracht het strafschopgebied binnen raasde, werd hij onderuitgehaald. Uit de toegekende penalty scoorde David van der Pol beheerst de 2 – 1. Wat een ommekeer in de wedstrijd. Waren de mannen van Zandink en De Groot in staat zelfs de drie punten binnen te slepen. De hoop werd de bodem in geslagen, toen Mehran Ali Pour Asli uit een voorzet over de flank de 2 – 2 binnenkopte.  OK een puntje dan maar. Tot de 3e minuut van de blessuretijd leek het er echt op. De gastheren hadden echter buiten invaller Bas de vries gerekend, via de binnenkantpaal zorgde hij voor euforie in het kamp van Olde Veste. Aangeslagen dropen hun opponenten het veld af. Hun strijd werd niet beloond.

Hoop op basis van de tweede helft

Voor de Steenwijkers en de neutrale toeschouwer was het een topmiddag, met aantrekkelijk voetbal en passie. De Zeerobbenaanhang moest erkennen, dat de overwinning terecht kwam bij de ploeg, die daarop het meest aanspraak mocht maken. Het duel heeft ons in ieder geval geleerd, dat we met inzet veel kunnen bereiken, bijna had dat nog een puntje opgeleverd. Volgende week gaan we op bezoek bij Pelikaan S. Ze hebben uit 2 wedstrijden 6 punten en 12 doelpunten voor. Gelukkig hebben we Jacob de Vries nog.

Zeerobben : Jacob de Vries; Brent de Groot; Armando Zwart; Kristian Feenstra; Stijn Schakenbos ( 46 m. Godert Attema); Adnan Jarjour; David van der Pol; Patrick Amels; Ane Schaap; Cyrus Boerman ( 46 m. Matts Bruining na blessure 65 m. Koen Attema ); Marijn Helffrerich ( 70 m. Roan- Hein Joostema )

Scoreverloop: 0 – 1 ( 10 m. Davy Kuurman); 1 – 1 (55 m. Patrick Amels); 2 – 1 ( 70 m. David van der Pol pen.); 2 – 2 ( 78 m. Mehran Ali Pour Asli); 2 – 3 ( 93 m. Bas de Vries )