ZEEROBBEN BOEKT VOORUITGANG IN DE VOORBEREIDING

“Hier kunnen we wel verder mee”, was de eerste reactie van trainer Henk Koning direct na de met 2-1 verloren oefenwedstrijd in en tegen FC Burgum. En gelijk had ie, want wat Zeerobben op het uiterst fraaie sportcomplex Het Koningsland van Burgum had laten zien, bood vele aanknopingspunten om op voort te bouwen. Een aantal spelers van de min of meer gevestigde orde was deze middag afwezig en de kansen die dat bood aan nieuwe en jongere spelers werden door hen met beide handen aangegrepen. Burgum won op punten, Zeerobben op perspectief.

Het was ook opvallend om te zien hoeveel stappen voorwaarts Zeerobben heeft gemaakt in één week tijd. Het was namelijk al heel veel beter dan een week eerder tegen FVC. De trainers Henk Konings en Drewes Janssen hebben duidelijk de wind eronder en de groep lijkt dat goed op te pikken. Aan inzet, strijdlust en onderlinge positiviteit geen gebrek, waardoor een redelijk snel opgelopen 2-0 achterstand de ploeg ook niet aan het wankelen bracht. Nog voor de pauze beloonde Zeerobben zich voor vertoonde spel met de aansluittreffer van David van der Pol en had het in de tweede 45 minuten zelfs aanspraak op de winst mogen maken. Voor de goal was Zeerobben echter nog niet dodelijk genoeg, want zowel in de eerste als ook de tweede helft waren er voldoende kansen om te scoren. Een punt van aandacht voor de komende weken.

In deze fase van de voorbereiding is het natuurlijk altijd interessant om te zien wie er mogen starten in de basiself en wie zich in de kijker weten te spelen bij de technische staf. Die basis zag er als volgt uit:
Doel: Connor Bosman.
Achter: Jordy Torenbeek, Brent de Groot, Max Faber en junior Sten Goïnga.
Midden: Godert Attema, Noah Redah en Ane Schaap.
Voor: Mick van der Kolk, David van der Pol en Joran van Kernebeek.
Nog in de eerste helft moest de geblesseerd geraakte Godert Attema zich laten vervangen door Marcel Visser. Na rust kwamen op verschillende momenten nog in het veld: Cyrus Boerman, Lutsen Smits, Quinten Warmerdam en Durk Ennema.
En wie van deze groep zich in de kijker speelden? Nou, heeft u even? We kunnen er namelijk veel opnoemen. Meest opvallend waren echter wel Noah Jedah, sleurend op het middenveld, steeds aanspeelbaar en ook steeds goed doorbewegend na weer een goed voortzetting. En -vooral in de eerste helft- Max Faber als rechtsachter, lekker pittig in de duels en stuwend naar voren als daar de ruimtes lagen. Verder ook Mick van der Kolk, vorige week niet altijd gelukkig met zijn acties, maar deze keer nadrukkelijk aanwezig. Connor Bosman moest als keeper weliswaar tweemaal capituleren, maar zat er ook een paar keer heel goed bij met intercepties. Na rust was Cyrus Boerman een opvallend goede invaller. En zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar je kunt rustig stellen dat iedereen die deze middag speelde een positieve inbreng had in de goede teamprestatie. De spelers die er om verschillende redenen niet waren (Theo Nota, Patrick Amels, Armando Zwart, Higor da Silva, Stijn Schakenbos, Matts Bruining en Dylan Drent), kunnen hun borst nat maken. Er wordt nadrukkelijk aan de deur van het eerste elftal geklopt. Mooi en boeiend om te zien. Het was al met al een interessante middag in Burgum.

Het vervolg van de voorbereidingscampagne is meteen een wedstrijd om de punten. Vrijdagavond start Zeerobben namelijk al met een bekerwedstrijd, uit tegen Drachten, aanvang 20:00 uur. Dat is de eerste van de drie bekerwedstrijden die gespeeld worden voor aanvang van de competitie. Eerst dus Drachten uit, dan een week later thuis tegen LAC Frisia en weer een week later, ook weer thuis tegen FVC. Op zaterdag 24 september begint de competitie. We zijn nu al zeer benieuwd hoe het elftal zich dan zal hebben geformeerd.

Verslag: Johannes Woudstra

Foto’s: Frans Bode