Zeerobben boekt moeizame zege op gehavend Rijperkerk

De aanhef dekt de lading van deze middag. Met 75 % balbezit voor Zeerobben moesten de supporters uit Harlingen wachten tot de slotminuut om opgelucht adem te kunnen halen. Tot zo lang hielden de gastheren de kans om via een uitval roet in het eten te gooien. Gelukkig stond de defensie van de groenwitten als een huis en losten de weinige mogelijkheden, die de tegenstander geboden werd, professioneel op. En dan is er ook nog sluitpost Jacob de Vries, die paraat stond op een paar afstandsschoten.

Zeerobben neemt geen afstand

In het eerste kwartier werden de Rijperkerkers overlopen, zo waren er kansen voor Roan-Hein Joostema, Patrick Amels en Marijn Helfferich. Telkens was de keeper  met voet of vuist de winnaar. Een diepte passje van Dylan Drent op Marijn Helfferich leverde in de twintigste minuut de terecht voorsprong op. Zeerobben weigerde daarna met de vele verkregen mogelijkheden de wedstrijd in het slot te gooien en hield daarmee de hoop levende bij hun opponent.

In de slotminuut eindelijk de verwachte treffer

De tweede helft eenzelfde beeld. Rijperkerk hield met een cordon aan verdedigers rondom de zestien dapper stand en zowaar ontstonden er kleine kansjes, maar deze werden intern geneutraliseerd. Vele inzetten van de voorwaartsen van de Harlingers werden geblokt door de vele benen in het strafschopgebied en ook Rijperkerk had een doelman die zijn mannetje stond. Zo bleven de derde klassers kans maken op een penalty sessie. In de slotminuut maakte Godert Attema eenvoudig de 0 – 2 op aangeven van Patrick Amels. De beste man van het veld, Scheidsrechter Blom, liet daarna niet meer aftrappen.

Ronde verder

Wat voor zinvols kun je van zo’n wedstrijd zeggen. Klein veld, veel verdedigers rondom de keeper en een hobbelig veld maakten het op voorhand niet eenvoudig. De concentratie blijven behouden en hopen op een vroege tweede treffer, die tenslotte toch nog viel uit een vloeiende aanval. Maar wel in de laatste minuut. Het doel bereikt, een ronde verder en nu het gevoel van de overwinning meenemen naar de thuiswedstrijd van zaterdag aanstaande tegen Winsum.

Scoreverloop : 0 – 1 ( 20 m Marijn Helfferich ) ; 0 – 2 ( 90 m. Godert Attema )