Zeerobben afgetroefd door feller Broekster Boys

Daar waar de spelbepalende spelers van Zeerobben een off-day hadden, daar waren juist deze sterkhouders bij de Broekster Boys bepalend voor het verloop van de wedstrijd. Je hebt weleens van die wedstrijden, waarin de goede wil aanwezig is maar de uitvoering onder de maat blijft. Zo’n wedstrijd was het dus, waarbij je de tegenstander misschien wel te kort doet. Zij speelden het grootste deel op meer dan 100 % en gaan dan ook verdiend met 3 punten naar huis. Al had het toch nog anders gekund. De Damwoudsters lieten een reeks aan kansen en mogelijkheden onbenut, waardoor Zeerobben in de wedstrijd bleef en zelfs de kans had om een, weliswaar onverdiend, punt te pakken.

Zeerobben niet bij de les

Verlies op het middenveld zorgde voor de eerste grote kans. Binnen de tien minuten hadden de gasten al een voorsprong moeten nemen. Hedgar Hoekstra vond de excellerende Jacob de Vries op zijn weg. Kort hierop kwam toch de 0 – 1 op het bord. De Vries tikte een inzet van Lucas Peterson uit de hoek, maar wel voor de voeten van de inkomende Vincent Hoekstra. Waar de verwachting was, dat Zeerobben iets terug zou doen, bleek in de rest van de eerste helft de kansen toch voor de mannen van Patrick Zwart. Peterson op de paal en Vincent Hoekstra over, hadden de trekker al over kunnen en misschien wel moeten halen. Maar na een half uur kwam dan toch de verdiende 0 – 2 op het scorebord uit een van richting veranderde vrije trap van Hedgar Hoekstra. Eén mogelijkheid deed zich nog voor toen Patrick Amels David van der Pol wist te bereiken, helaas had hij te veel tijd nodig en had Hedzer Prins z’n voet er al weer voor.

Broekster Boys houdt Zeerobben in de wedstrijd

De tweede helft was koud begonnen of Piet Wessel Dijkstra schoof de bal enkel centimeters naast, terwijl de gehele defensie wachtte op het fluitsignaal van referee Gils vanwege een vermeende handsbal. Hierna zette Zeerobben druk op de helft van de tegenstander, met als gevolg, dat de roodhemden een 4 tal countermogelijkheden in overtal onbenut lieten en daarmee Zeerobben in de wedstrijd hielden. En inderdaad uit het niets kwam na een uur spelen de aansluitingstreffer. Van rechts zetten David van der Pol voor en kopte Marijn Helfferich in de vrije hoek de 1 – 2 binnen. De druk op de defensie van de tegenstander bleef, maar de snelle, gevaarlijke omschakelingen hadden eigenlijk al de beslissing moeten brengen. David van der Pol en Marijn Helfferich hadden met een beetje mazzel de gelijkmaker kunnen maken. Het beloofde nog een spannende laatste 10 minuten te worden. Alle hoop op een puntje werd echter de grond in geboord door een gerichte kopbal van Vincent Hoekstra 1 – 3 en daar bleef het ook bij. Op deze overwinning valt niks af te dingen.

Karakter

Zeerobben heeft best wel een eerste klas waardige selectie, maar door blessures was het vanmiddag niet mogelijk om tot dit noodzakelijk niveau te reiken en moesten ze terecht hun meerdere erkennen in Broekster Boys, dat met deze 3 punten in de middenmoot belandt en een mooie start maakt. Voor de groenwitten rest de troost, dat ze op karakter zich nog wisten terug te vechten, het was niet genoeg. Wie weet kunnen we daaruit moed putten om volgende week in Wezep tegen WHC weer een resultaat kunnen neerzetten.

Scoreverloop : 0 – 1 ( 10 m. Vincent Hoekstra); 0 – 2 ( 30 m. Hedgar Hoekstra); 1 – 2 ( 61 m. Marijn Helfferich ); 1 – 3 ( 84 m. Vincent Hoekstra)

Zeerobben : Jacob de Vries; Brent de Groot ( 20 m. Lútsen Smits ); Adnan Jarjour; Ane Schaap; Armando Zwart; Kristian Feenstra; Patrick Amels; Stijn Schakenbos (67 m.  Koen Attema ); David van der Pol; Cyrus Boerman ( 46 m. Godert Attema); Marijn Helfferich

Foto’s: Frans Bode