Zeerobben afgetroefd door feller Balk

Natuurlijk wisten de spelers en de staf van Zeerobben, dat dit een cruciaal duel betreft, waarin de punten in Harlingen moeten blijven. Punten is dan misschien te veel gevraagd, maar in ieder geval één punt. Ook dat mocht niet zo zijn in een harde wedstrijd. De 100% hardwerkende groenwitten lieten zich eenvoudigweg wegzetten door een fysiek sterk spelend Balk, dat 110 % gaf en daardoor het winnende doelpunt wisten de verzilveren.

Kansen, maar…………….

In een eerste helft met weinig hoogtepunten waren de gastheren beter in de opbouw, maar waren de bezoekers in de omschakeling dichtbij een treffer. De eerste kans was voor David van der Pol. Op aangeven van Adnan Jarjour verlengde hij de bal, maar keeper Hessel Altenburg tikte zijn  inzet ternauwernood naast. Brent de Groot bracht de spits opnieuw in stelling, maar zijn half-volley belandde naast het doel. Een afgeslagen aanval van Balk werd alsnog gevaarlijk, omdat de doorgeschoten bal voor de voeten van Bauke Lyklema viel en van de zestien leek zijn lage schuiver succes te hebben. Jacob de Vries wist met een laatste krachtsinspanning met zijn voet redding te brengen. Echt grote kansen waren er niet te zien voor beide doelen. Misschien had een kopbal van Johan Lyklema kans van slagen gehad, ware het niet dat Jacob de Vries de bal net buiten zijn doel wist te tikken. Alles wat Zeerobben een warm hart toedraagt schreeuwt vlak voor rust om een strafschop. Yander Zandbergen wordt onderuitgehaald, maar scheidsrechter Werkhoven schat de situatie anders in.

Toch weer verrast 

Meteen na rust gaf Balk het voorbeeld van hoe je moet afjagen. Vele nutteloze meters zou je denken, maar het beïnvloedde toch de opbouw van Zeerobben. Gelukkig wisten de mannen van trainer Postma daaronder uit te voetballen en er ontstond zowaar een licht offensief van de thuisploeg. Het is een herhaling van zetten, goede bedoelingen maar juist dat laatste zetje ontbrak wederom bij de gastheren. De totstandkoming van het tegendoelpunt mag als voorbeeld gelden voor de gespeelde wedstrijd. Kristian Feenstra werd vastgezet door Johan Lyklema en laatstgenoemde kreeg assistentie van Johan Geertsma. Deze ontfutselde Kristian de bal reglementair en passte op Sven Schram. Zijn inzet werd naast getikt door Jacob de Vries. Uit de daarop volgende corner maakte Balk de enige en dus winnende treffer. Met nog ruim een kwartier te spelen zette Zeerobben een wanhoopsoffensief  in. In de counters bleven de gasten de nodige aandacht vragen, maar Jordy Torenbeek, Brent de Groot en  Godert Attema lieten zich niet verrassen en zorgden voor de aanvoer naar de spitsen, die door de naar voren geschoven Patrick Amels ondersteund werden. De hechte defensie van Balk gaf geen krimp en hield de deur dicht. In de laatste minuut van de blessure tijd bezorgde Patrick zijn spits een niet te missen kans, maar de in vormcrisis verkerende David van der Pol wist niet de verdiende gelijkmaker achter de geroutineerde aanvoerder te deponeren. Kans verkeken en de drie punten verdwijnen, onverdiend?, naar Balk, dat nu met 20 punten in de buurt van de koplopers komt. Ook deze wedstrijd werd weer in details beslist.

De bekende hoek

De hoek waar de klappen vallen, zo wordt de positie van de groenwit selectie betiteld. Met tien punten zakt Zeerobben  weer een plaatsje op de ranglijst. Een overwinning had misschien de ommekeer kunnen betekenen. Het had ook wel gekund en qua voetbal spelen de Harlingers zeker op een eerste klas niveau. Maar in de aanvalsmachine is zand gekomen en dat moet eerst weggespoeld worden. De wil en inzet is er wel, maar de onmacht van de aanval straalt af op de rest van het team. Wie weet hebben we  uit tegen Angstgegner Noordscheschut als afsluiting van dit kalenderjaar meer geluk.

Scoreverloop : 0 – 1   Harm Jan de Jong ( 75 m. )

Zeerobben : Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek; Patrick Amels; Reinier van der Stap ( Koen Attema 35 m. ) ; Adnan Jarjour  ( 77 m. Jeffrey Draaisma); Godert Attema; Dylan Drent; Kristian Feenstra; David van der Pol; Yander Zandbergen