Zeerobben 3 wint met 5-3 tegen AVC 2

Afgelopen zaterdag moesten de mannen van “ut Derde” aantreden tegen onze buren uit Sexbierum. Zeerobben had vorige week uit gewonnen bij Zwaagwesteinde en wou graag deze serie doorzetten. Omdat iedereen graag wil voetballen, moesten wij voor de wedstrijd snijden in onze selectie. Zo bleef “Herke” thuis om te leren, onze stofzuiger die net zijn “Rode Baret” heeft gehaald mocht ook thuisblijven en offerde Stef zichzelf op zodat andere spelers konden voetballen. Gup was ook weer eens van de partij, maar mocht zijn kleren ook aanhouden aangezien die nog maar 1 x heeft getraind. Schapie had geen oppas, dus die had de verantwoording voor de kleine man. Foto’s: Wies Procee

De laatste jaren waren wij nooit verwend qua spelers en gingen wij dan ook vaak op pad met een Camping elftal. Maar spelers moeten afzeggen is ook geen leuke situatie voor de begeleiding… Uiteindelijk hadden wij een selectie van 16 man en zoals bekend is, passen deze niet allemaal in 1 box. Zo stond Lau zich om te kleden in de douches, zaten Lennie en Opa op elkaars lip, Maccie heeft ruimte voor 2 personen nodig en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Hopelijk wordt er snel iets gedaan aan deze situatie.

Na “Free Tibet” werd de opstelling bekend gemaakt door Stef. Op goal stond Maccie. De verdediging bestond uit Pake, Ab, Riem en the Farmer. Het middenveld bestond uit Dion, Lau en Herwinos. Voorin onze politiehond, opa en Mendel. Het bankje bestond uit onze kaartenverzamelaar Cruz, Loempie, Billy, Lennie en Ron Beton.

Zoals altijd begonnen wij de wedstrijd met onze teamfoto en een penalty van Sjoerd. Sjoerd speelt zoals elke week met zijn vertrouwde nummer 17. Na zijn oppep moment en bemoedigende woorden van beide teams schoot Sjoerd feilloos zijn penal binnen. Zijn gejuich was tot in Kimswerd te horen!

Hierna vloot de goed fluitende scheids voor het begin van de wedstrijd. Zeerobben liet AVC het spel maken hierdoor liep Zeerobben achteruit. Een aantal keren kwam AVC voor het doel van Zeerobben maar misten zij de scherpte voor de goal of kwam Maccie in actie zodat de bal tegen de paal belandde. Zeerobben kwam hierna iets beter in het spel maar had veel moeite om de bal naar de juiste kleur te spelen. AVC zette Zeerobben hoog vast, hierdoor was het moeilijk om de vrije man te vinden. Uit een spaarzame uitbraak van Zeerobben werd onze Politiehond weg gestuurd en zette hij de bal voor. Opa kwam naar de eerste paal en maakte de 1-0. Misschien tegen de verhouding in aangezien AVC de beste kansen had. Na de 1-0 kwam AVC door het midden voor Maccie. Gelukkig hield Maccie zijn doel schoon. Vlak voor rust kwam Ab mee naar voren en zette hij een aanval op de door het midden met Herwinos en Opa. Uit een vloeind lopende aanval van Ab, speelde hij de bal in op Opa die kaatste de bal terug op Herwinos, deze schoot de bal via de keeper in de netten en kwam Zeerobben op 2-0 voorsprong. Voor Herwinos die 20 goals beloofde was dit een enorme opsteker. Nog 18 te gaan. Dat ie de 20 goals niet gaat halen, dat weten wij allemaal, behalve hijzelf niet. Daarom laten wij hem in zien waan.  Met een 2-0 voorsprong ging Zeerobben rusten.

Tijdens de rust bleven onze Politie hond en the Farmer achter in de box en namen Lennie en Billy hen over. Na de rust schoten wij uit de start blokken en schoot onze topscoorder Lennie de bal onhoudbaar tegen de touwen. Hierna lieten wij het spel opnieuw maken door AVC en kwam AVC door frummel goal op 3-1. AVC rook bloed en probeerde dan ook de aansluitingstreffer te maken. Uit een lange bal van Maccie tasten de verdedigers mis en kwam de bal voor de voeten van Opa. Hij zag de keeper te ver voor zijn goal staan en schoot de bal van 40 meter over de keeper heen en tegen de touwen. De goal zorgde even voor rust in het team maar als snel kwam AVC opnieuw terug op 4-2 en bleef AVC komen. De ingevallen Loempie liet even van zich zien en horen, het geluid van de scheenbeschermer van de speler was duidelijk te horen en was ook boven de 100 DB. Loempie kwam er zonder kaart ervan af. Cruz (ook ingevallen) mag alleen thuiskomen van de vrouw als ie met een kaart thuiskomt. Normaal kun je bij de Bruna een leuk kaartje halen voor 3 Euro, maar Cruz is een echte gentleman en haalt dan ook liever een kaart op van € 17,50, zodat ie een goede beurt thuis kan maken.

In de 75ste minuut kwam Ron Beton voor de goal, zoals altijd beukt ie eerste een paar man omver en omspeelde hij op rand 16 de verdediger van AVC. Hij zette hierna de bal prachtig voor zodat Lennie alleen zijn hoofd er tegen aan hoefde te zetten en de 5-2 op de scoreboard zette. De laatste kwartier werden wij wat slordiger en scoorde AVC ook nog de 5-3. De laatste 10 minuten golfde het spel op en neer maar werd er geen doelpunten meer gemaakt en bleven de 3 punten in Harlingen.

De overwinning werd weer als vanouds gevierd, onze beroemde overwinningsselfie werd wederom gemaakt en het bleef lang onrustig in de kantine en stad. Aankomende zaterdag kunnen we woningboulevards bezoeken, weekendjes weg boeken of de paraderen in de stad. “Ut Derde” heeft namelijk een vrij weekend. De eerste volgende wedstrijd spelen wij zaterdag 16 november om 16:15 tegen Leeuwarden Zwaluwen. Wie weet, tot dan!