Zeerobben 3 heer en meester bij Ropta Boys, maar verzuimt megascore neer te zetten

Met een mooie selectie verzamelden we op de Robbenplaat om ons op verplaatsing op te maken voor de eerste competitiewedstrijd. Ropta Boys was voor een ieder voor de eerste keer de tegenstander. We mochten van de gelegenheid gebruik maken om het busje mee te nemen, en dat zorgt natuurlijk al gelijk voor een goede sfeer.

Eenmaal aangekomen in Oosternijkerk stond de jonge tegenstander al paraat om aan de warming up te beginnen.

Op het één en al voetbal ademende hoofdveld begonnen we na de warming up in de volgende Formatie;

Op doel “Haagse Onana” Patrick; de verdediging bestond uit klassenoudste Deelstra, de van vakantie teruggekeerde Steven, Dennis Riem en Robert Visser, op het middenveld Koen Kampioen, Bosga en de dribbelkoningen Stef en Insta Mendel(check de filmpjes op de sociale media van de vereniging of het InstagramAccount van Uscout!!). De voorwaartsen waren vandaag de bijna fitte Klaasje B en de altijd keihard werkende Bontes. Op het zonovergoten bankje zaten Wesley en Lenny en Coach was onze penaltyspecialist Sjoerd.

Vanaf het eerste fluitsignaal zaten we direct in de wedstrijd. Makkelijk combinerend en dominant spelend drongen we de tegenstander terug en daarmee waren we de bovenliggende partij. Kansen konden we echter niet heel veel creëeren, daar de eindpass ronduit slordig was, of de assistent scheidsrechter van de gastheren gooide zijn vlag in de lucht bij vele al dan niet buitenspelsituaties. Achterin stond het als een huis, op het middenveld zochten we vaak de diepte over de flanken en de 2 spitsen probeerden het de laatste lijn van Ropta Boys moeilijk te maken. Veel arbeid werd er verricht, maar scoren deden we dus niet in de eerste helft.

De 2e helft, met Lenny er in de spits bij en na een klein kwartiertje Wesley voor Johannes Deelstra speelden we eenzelfde wedstrijd. Nu creëerden we wederom een aantal kansen, maar tot de 60e minuut wilde de bal er niet in. Toen had ons opperhoofd Amels er genoeg van en uit een corner tikte hij 2e paal de 0-1 binnen. In de volgende 20 minuten hadden we uit moeten lopen naar minimaal een verschil van 5 doelpunten, maar nadat bijna alle spelers wel een doelpoging gekeerd zagen worden of belabberd in schoten was het in minuut 78 Ropta Boys wat zowaar uit hun 1e kans de 1-1 maakte. Een lange bal was Wesley te machtig en de linkerspits van de gastheren plaatste de bal achter de veelal op 30/40 meter meevoetballende Patrick. Een klein déjà vu met vorige week toen Nijland ook hun enige 2 kansen benutte. Maar we lieten ons niet uit het veld slaan en Amels bracht ons in de 80e minuut solerend met poeier als afsluiter vrijwel direct weer op voorsprong. Wederom volgde er kans op kans, maar ook Ropta Boys werd nog eenmaal gevaarlijk. Patrick redde echter bekwaam en we speelden volwassen de wedstrijd uit.

Zo speelden we dus voor de 2e keer op rij een fantastische pot voetbal, maar gaan we de aankomende weken maar wat meer op afwerken trainen. Want als we de kansen ook nog eens gaan benutten, dan gaan we een mooi seizoen tegemoet. En wat is het lekker om met deze boys te voetballen, speler op goal, de verdediging die lekker durft te voetballen, een middenveld waarbij je bij elke speler de bal kwijt kan en aanvallers die als ze niet scoren ook hun ding doen in teambelang. En ook de wisselspelers die moeiteloos hun plekje oppikken als ze invallen. En om dan nog maar te zwijgen over de vandaag afwezigen.

Na de wedstrijd was het tijd voor de overwinningsselfie en de terugreis naar Harlingen. Daar bleef het nog lang onrustig, want de 3 punten moesten even gevierd worden!!!

Volgende week een andere verslaggever, dan treden we aan tegen Wykels Hallum, aanvang 15uur op het Plusveld.

Tot slot een bedankje naar de tegenstander en scheidsrechter van vandaag die het mogelijk maakte er een leuke en sportieve wedstrijd van te maken.