Zeerobben 3 gaat “Nok-Out”

Elke week is het weer toveren welke spelers met het “ut derde” “meegaan. Thuis is het nooit een probleem om een elftal op de been te krijgen, maar uit is andere koek. Afgelopen zaterdag moest “ut derde” uit naar NOK in Oudemirdum. Zoals wel vaker uit, speelden wij dan ook met een veredelde Camping Elftal. Van het tweede kwam Gerbie over en deden van “ut derde”, trainert, die ouwe Hagenees, de blanke Turk, Hurke, Twit en die Kale mee. De volgende spelers van het vierde vulden ons aan, Hessel “Grobbelaar”, Tygo “de Verstopper”, “Marathon Man” Vincent, “Pedro Piet” Raymond en “Heimlich” Cees. Zoals velen van ons nog nooit hadden gevoetbald bij NOK kwamen wij aan bij het prachtige sportcomplex van NOK. Onder genot een sigaretje, bakje koffie en muziek wat niet zou misstaan in Bloemendaal genoten wij 5 minuten van het prachtige zonnetje. Hierna dwarrelden de sneeuwvlokken naar beneden en zochten wij snel de kleedkamer op. Die ouwe Hagenees riep nog naar die Kale dat er een mooie vrouw voor hem klaarstond bij de kantine. Die kale was er meteen 15 minuten er vanaf. Trainert hield in de box zijn toespraak en de opstelling was als volgt. Grobbelaar op goal. De verdediging bestond uit Heimlich, die ouwe Hagenees, die Kale en Hurke. Het middenveld van links naar rechts. de Verstopper Trainert, de blanke Turk en Marathon man. Voorin moesten Gerbie en Twit voor oorlog zorgen. Pedro Piet wou eerst zingen, maar toch besloten wij dat ie moest gaan vlaggen. 

De eerste helft kwam Zeerobben al snel onder druk. Maar creëerde NOK geen echte kansen. De verdediging en middenveld zorgde ervoor dat er goed werd omgeschakeld. Alleen kwam Zeerobben niet tot voetballen. Veelvuldig werd Gerbie gezocht door lange ballen op hem te gooien, zodat ie kon door koppen op Twit. Zo kregen wij dan ook de beste kans in de eerste helft. Door een lange bal op Gerbie zette hij Twit voor twee man. Zoals altijd frummelde Twit de bal via zijn scheen, de kin van de laatste man en knie van de voorstopper voor bij de spelers en probeerde Twit de bal in de verre hoek te punteren. Helaas pakte de keeper de bal en kwam Zeerobben niet op voorsprong. Aan de andere kant had “Grobbelaar” moeite om de ballen klemvast te pakken. De enige bal die hij dan ook echt klemvast had, was een terugspeelbal van een speler van Zeerobben. Zodoende kreeg NOK een indirecte vrije trap. Dit was nogal een hachelijke situatie aangezien de bal ook nog opnieuw genomen moest worden. Bij de palen stonden die Kale en Trainert om Grobbelaar te helpen. De speler van NOK schoot de bal richting de tweede paal en kon Grobbelaar de bal niet zien. Gelukkig stond Trainert bij deze paal om de bal weg te rossen. Aan het eind van deze helft begonnen wij dan ook meer te voetballen en werden we gevaarlijk door corners en vrijetrappen. Van achteruit werd er dan ook geschreeuwd dat wij dit moeten volhouden tot de rust. Zo won Zeerobben een duel op het middenveld en speelde deze speler de Verstopper in. Maar zijn naam verraadt het al, hij was aan het verstoppen. Zodoende nam NOK de bal over en stuurde zij hun spits weg. De spits werd gevloerd in het strafschop gebied en de scheids floot voor een penalty. Deze werd feilloos ingeschoten en zo stond Zeerobben 1-0 achter.

Tijdens de rust concludeerden wij dat de bal niet vaker dan 3 maal naar elkaar werd overgespeeld. Gelukkig hebben wij genoeg trainers in het elftal en kwam de één naar de ander met een mooie tactiek. Maar uiteindelijk besloten wij zo te spelen als we waren geëindigd. Gerbie moest de linksback opzoeken en Twit moest daar omheen dartelen.  Pedro Piet kwam erin voor de Verstopper en zo begonnen wij de 2de helft.

De 2de helft begon Zeerobben dan ook erg sterk en kregen wij aan de hand van Trainert en die Kale een aantal mogelijkheden. Totdat Heimlich in botsing kwam met de tegenstander. De klap was zo hard, dat men het ook heeft gehoord op de andere velden. Heimlich lag dan ook NOK-out op de grond en verloor hierbij een stuk van zijn tand/kies.  Gelukkig was er een dierenarts en een vee voedster aanwezig onder de toeschouwers en verzorgden ze Heimlich alsof ie een gewonde koe was. Na de onderbreking moest Zeerobben verder met 10 man. NOK wist dan ook niet hoe ze moesten spelen tegen 10 man. Zo dribbelde trainert tussen 2 man door en werd ie neergehaald in het strafschop gebied. Gerbie mocht de penalty nemen en schoot de bal onhoudbaar binnen en zo stond het weer 1-1.  Ook na de 1-1 bleef Zeerobben gevaarlijk en schoot Gerbie ook nog bijna een vrijt rap erin. Uit een spaarzame aanval van NOK dacht die Kale : “Zal Grobbelaar wel scherp zijn”? En kopte hij de bal onhoudbaar in eigen goal. Dit was een beste dreun voor Zeerobben. De trainer van NOK rook bloed en stuurde zijn manschappen als hongerige wolven naar voren. Uit een counter scoorde NOK de 3-1 ook al stond de speler buitenspel en kopte de rechtsvoor de 4-1 binnen. Het slotakkoord was dan nog wel voor Zeerobben. De meeste spelers van Zeerobben begonnen zich te bemoeien met het spel van NOK en gaven hen dan ook bruikbare tips om de wedstrijd verder uit te spelen. Zo schoffelden die Kale en de blanke Turk nog wat spelers onderuit,  misschien waren ze een beetje gefrustreerd maar de leidsman, had het dan ook even niet onder controle.  In de laatste minuut wou de blanke Turk zijn tegenstander op de  Penaltystip met een lobje uitspelen. Helaas had die andere kale  van NOK dit door. De blanke Turk heeft dan ook 5 minuten aan zijn shirt gehangen. Zelfs bij de Penalty van NOK hing ie nog aan zijn shirt en schoot de speler de 5-1 binnen

Graag wil ik de dierenarts, vee voedster en het kantine personeel bedanken voor het zorgen van onze Heimlich. Ik weet niet wat voor paardenmiddel jullie hem hebben gegeven. Maar hij was aardig rustig op de terugweg. Tevens wil ook de spelers van het vierde bedanken, die er voor hebben gezorgd dat wij hebben kunnen voetballen. Ondanks dat wij speelden met een Camping Elftal en hebben verloren, hebben wij een fantastische middag gehad waarbij veel werd gelachen en plezier voorop stond!

De aankomende weken hebben wij geen wedstrijden en wordt er pas op 4 mei thuis gevoetbald tegen Oudehaske. Wellicht dat er dan 28 man aanwezig zijn, want het is tenslotte een thuis wedstrijd. Tot dan!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.