Zeerobben 3 en AVC 2 delen de punten

Voor onze tweede bekerwedstijd mochten wij naar onze noorderburen in Sexbierum. AVC 2 stond op het programma. Vaak hebben wij het hier erg moeilijk, vorig jaar verloste Zuurmond ons met een schot van 35 meter. Was dit gisteren ook zo? Lees dan verder.

We hadden een mooie grote groep mee voor de wedstrijd. Soms is het puzzelen en moet je spelers teleurstellen maar uiteindelijk hebben wij alle spelers wel nodig. De opstelling was als volgt ; Dirk “losss” op goal. Sjenkie, Cees, Zuurmond en Schaap in de verdediging. Stijn, Hartogs, Amels en Ilhan op het middenveld en voorin Paulo en Jens. Dit keer dus een 4-4-2 opstelling. Op het bankje zaten:  Steffen P, Tom, Dré, Gijs en Nota.

Zeerobben startte de wedstrijd goed en zette AVC snel onder druk en zo ontstonden de eerste 2 kansen voor Zeerobben. Zo was Jens, Paulo en Amels gevaarlijk voor de goal en hadden wij eigen snel op voorsprong moeten komen. Uiteindelijk was het na 10 minuten toch raak. Na een lange bal van achteruit, kon Jens de bal doorkopen op Paulo. Hij kwam één op één met de keeper en lobte de bal met buitenkant rechts over de keeper de goal in.

Na onze goede periode zakte wij steeds verder terug. Niet alleen op het veld maar ook qua voetbal. AVC kwam een aantal goed voor de goal maar gelukkig stond Dirk hier. AVC was ook heel erg gevaarlijk vanuit de corners. Zo kon de verdediger van AVC 2 maal vrijuit koppen. Gelukkig was dit een makje voor Dirk. Vanaf de kant werd er dan ook geroepen om corners te voorkomen. Volgens mij had Just in Cees dit niet gehoord en gaf ie onnodig een corner weg. Nu denk je van, dat kan eens een keer gebeuren. Maar de aanval er op deed Just in Cees het gewoon nog een keer. In totaal heeft Just in Cees 4 corners weggegeven binnen 10 minuten. Uiteindelijk kwam hier dan ook een goal uit en niet snel hierna had Dirk een “losss!!!” momentje en kon de speler van AVC de 2-1 er in schieten.

Ik weet niet wat er gaande was in het veld. Normaal speel je de bal naar de juiste kleur en zoek je voetballend naar de oplossingen. In het veld hadden wij ineens een stuk of 4 Kevin de Bruyne’s rondlopen. In plaats het voetballend op te lossen wou deze spelers steeds de eindpass geven. Erg frustrerend… In de rust werd dit dan ook even duidelijk benoemd door Opa. Dat wij gingen rusten met een 2-2 stand door opnieuw een goal van Paolo was ondanks deze zwakke periode wel fijn.

Wel moet ik aangeven dat het record van struikelen en daarna vallen is aangescherpt door Geert Schaap. Geert moest achter de bal aan rennen en struikelde over zijn eigen poten normaal val je dan gelijk. Geert bleef maar proberen op zijn benen te staan. Hij kwam uiteindelijk op 14 meter en 65 cm voor dat ie met zijn smoel op het kunstgras landde. Hij kreeg een staande ovatie van het publiek en de belangstellende in de dug-out.

Dat er iets moest veranderen tijdens de rust was duidelijk. Zo gingen Ilhan en Cengiz eruit zodat ze de wedstrijd van Fenerbahce konden zien en viel Geert geblesseerd uit naar zijn struikelpartij. Voor hen in de plaat kwamen Bjorn onze Hazewind hond, Dré en Gijs. Vol goede moet begonnen wij de 2de helft. De 2de helft moesten wij wel starten met 10 man omdat Paolo een gele kaart kreeg wegens praten tegen de scheid. We starten de wedstrijd goed maar toch lag de bal snel bij ons in het netje en stond Zeerobben op een 3-2 achterstand. Uiteindelijk kwamen Steffen P en Nota er in. Met deze mannen gingen wij opzoek naar de 3-3. Dat Nota lucht over had was wel te zien. Hij ging als enige voorin de verdedigers van AVC afjagen. We drongen AVC steeds meer naar achteren en werden wij gevaarlijk voor de goal. Zo redde de keeper een aantal ballen en werd ook nog de paal geraakt door ons. In de laatste minuut kregen wij alsnog en corner. Dirk onze keeper ging mee naar voren. Je raad het al….. Dirk was mee voor de afleiding. De corner werd opnieuw ingeschoten door Paulo en stond de 3-3 op het scoreboard. Volgens Nota gaf ie de assist. Wij hebben de beelden bestudeerd de bal kwam via de speler van AVC voor de voeten van Paolo, dus de assist geldt niet.

Morgen mogen wij opnieuw een wedstrijd spelen. We zijn uitgeschakeld in de beker dus is het een mooi moment om andere spelers aan het werk te zien! Tot morgen om 15:00 in Franeker.