Zeerobben 3 begint competitie met overwinning op AVC

Na 3 ruime nederlagen in de bekercompetitie (tegen 2e klassersWorkum 2 en Makkum 2 en mede 3e klasser Lwd. Zwaluwen 3) ging het vandaag tegen onze “buren” van AVC om het “echie”.

We begonnen de wedstrijd om 15uur met een selectie van 16 man. Keeper op doel; verdedigers ©ees, Patrick, Geert en Danyel. Op het middenveld Sil, Lars, Herwin en Steffen. Spitsen waren Klaas en Twit.

Op de bank bij Leider Evert en de teruggekeerde Sjoerd M.zaten Lieuwe, Thijs, Jacco, Tiemo en Ruben.

We begonnen nog wel redelijk aan de eerste helft, maar langzaam werd AVC beter zonder echt gevaarlijk te worden. Zelf voetbalden we redelijk mee, maar waren we de bal te snel kwijt als we voorwaarts ten strijde trokken. Dat leverde een te gehaaste wedstrijd op, met vaak niet de juiste oplossing en veel slordigheden. Tevens moesten we binnen het half uur al twee maal wisselen daar Sil en Steffen niet meer verder konden en werden vervangen door Thijs op de half en Lieuwe in de spits. Verder gebeurde er weinig noemenswaardige dingen in de eerste helft.

De 2e helft begonnen we met Jacco in de plaats van de moegestreden Lars, we deden wat kleine aanpassingen en daardoor stonden we beter georganiseerd in een 4-3-3 formatie. We konden nu makkelijker voetballen en dus ook kansen gaan creëren. Ook AVC probeerde te blijven combineren, en zo werd het voor het toegestroomde een leukere wedstrijd om te zien.

Na een uur werden de laatste 2 wissels ingebracht, Herwin en Klaas werden vervangen door Tiemo en Ruben. Dit bleken de 2 goudhaantjes te zijn vandaag.

Want binnen 10 minuten had Tiemo zijn doelpunt te pakken, na een goede aanval over rechts, ©ees speelde Lieuwe in en die trok voor en Tiemo kon binnenlopen.

Hierna verwachtte we een offensief van AVC, maar dit bleef uit. Zelf werden we gevaarlijker, en loerden op de 2-0. Deze kwam er, na een goede dribbel van Jacco werd Geert ingespeeld en die stuurde Ruben de diepte in die beheerst de wedstrijd in het slot gooide. De ontlading was groot, en met nog 10 minuten op de klok leek de wedstrijd binnen.

De wedstrijd kabbelde voort, AVC probeerde het nog zonder echt gevaarlijk te worden en wij geloofde het wel. Na 2 minuten blessure tijd vond de prima leidende arbiter van dienst het welletjes.

De eerste punten zijn binnen, de eerste helft hebben we met man en macht er alles aan gedaan maar lukte het niet. De tweede helft ging het stukken beter en kwamen we ook aan voetballen toe, wat leidde tot een prima overwinning. Iedereen heeft zijn best gedaan en geknokt om de punten op de Robbenplaat te houden, en daar zijn we toch maar mooi in geslaagd.

Volgende week mogen we naar medekoploper Nijland, echt gras, aanvang 12uur. Tot dan.

Ps; alle shirts hebben extra wasverzachter gehad deze week i.v.m. de uitstekende teamprestatie!!!