Zeerobben 2 en Urk 5 delen de punten

Zaterdag is de mooiste dag van de week, maar zaterdag 9 maart was er een met een speciaal tintje. Waar we de afgelopen tijd hebben mogen genieten van El Clasico, de klassieker en een aantal spannende wedstrijden in de Champions League was het vandaag de kraker op het programma tussen Zeerobben 2 en Urk 5. Naast dat beide ploegen bovenin meedraaien was dit ook de wedstrijd waarin Zeerobben de kans heeft om een sportieve revanche te nemen na de veelbesproken wedstrijd eerder dit jaar ‘op Urk’. 

Zo rond 11:15 waren de mannen weer rond de tafel gaan zitten in de bestuurskamer voor het wekelijkse praatje van Simba. Onder het genot van een bakje thee/koffie, wat overigens weer keurig geregeld was door catering Beuker, werd het strijdplan duidelijk voor vandaag. Na een goede voorbereiding in de afgelopen weken was er geen gebrek aan vertrouwen. In een 1-2-2-1-2-2-1 opstelling mochten de volgende namen starten: Sietse, Jan Dirk of Dirk Jan (blijft lastig), Aal 1, Johannes, Stijn, Beuker, Ane S, Lutsen, Aal 2, Justin en Rocco. Op de bank mochten Marcel, Dennis Bale, Polly, Pietje en Laurens plaatsnemen. Helaas was het ‘the Farmer’ niet gelukt om eerder uit de rolstoel te komen en deel te nemen aan de wedstrijd. Verder waren Mendel, Bontes, Jens, Herke, Kobra en Dion afwezig of geblesseerd. De zogeheten vlooienband ging vandaag om de arm van onze sterkhouder op goal, Sietse.

Nadat de afspeellijst van ‘the Farmer’ ten einde was gekomen, de warming up achter de rug was en alle groen-witte tenues aan waren getrokken was het aan onze aanvoerder om de yell in te luiden. Ondanks een vrije harde wind waren de omstandigheden bij aanvang van de wedstrijd prima, zo zagen ook de supporters die in ongebruikelijk grote getalen aan waren komen zetten. De wedstrijd zou vandaag in goede banen worden geleid door een officiële scheidsrechter en onze favoriete fotograaf Bode had zijn plekje op het veld ook weer gevonden. Al met al waren alle juiste ingrediënten vandaag aanwezig om er een mooie pot van te maken.

Na de aftrap werd al snel duidelijk dat het vandaag niet gemakkelijk zou worden. Vrijwel direct na het eerste balbezit van Urk werd er druk gezet rond het zestienmetergebied van Zeerobben. Echter zonder al te groot gevaar en zo werd een lastige beginfase overleeft. Eigenlijk waren beide ploegen lange tijd zoekende naar een weg door de beide sterke defensies, maar na ongeveer een half uur was het Zeerobben dat er goed doorheen kwam. Na een prima opbouw vanaf de linkerkant werd Lutsen rond de middenlijn vrijgespeeld, waarna hij met een prachtige pass op Jurre kon hij de zestien van Urk binnendringen. Echter werd dit gevaar ook herkent door de rechtsback van Urk, die maar besloot een tackle van achter in te zetten. Uiteraard was hierbij geen kans voor de verdediger om überhaupt bij de bal te komen en dus werd Jurre finaal onderuit geschoffeld, waarna de scheids geen andere keuze had dan het geven van een strafschop. Helaas stond onze penalty-koning Laurens niet binnen de lijnen, dus mocht Justin de voorsprong tegen de touwen proberen te schieten. Zogezegd, zo gedaan en dus een 1-0 stand.

Vrij kort na de openingstreffer was er een uitgelezen mogelijkheid voor Zeerobben om de voorsprong te verdubbelen. Door het goede druk zetten van Rocco op de achterhoede van Urk werd de bal veroverd en kon hij 1 op 1 richting het doel. Na een goede redding van de keeper viel de bal voor de voeten van Aal 2 Jurre, maar ook hij kon de bal niet binnenwerken. Zonde, aangezien dit in de eerste helft spaarzame momenten waren om te kunnen scoren.

Dan maar met een 1-0 voorsprong de rust proberen te halen. Nou lukte dat ook wel, maar niet van harte. Een minuut voor rust was het Johannes, die tot dan toe achterin een goed blok vormde met Hartogs, die de bal iets te slap inspeelde op Hartogs. Na de onderschepping van de spits van Urk leek er een vrije doorgang richting Sietse, die nog niet echt in gevaar was gebracht. Johannes trok in een sprint lichtjes aan het shirt van de aanvaller, waarna deze snel ter aarde stortte. Helaas, maar voor de scheids geen andere optie dan Johannes van het veld te sturen met een rode kaart. Er volgde geen doelpunt meer in de eerste helft, maar desalniettemin zou dit moment cruciaal zijn voor de rest van de wedstrijd.

Tijd voor een bakje thee en er moest een aangepast strijdplan naar voren worden gebracht door trainer Simba. In de rust was Marcel gaan warmlopen en hij kwam in het veld voor Lutsen, die toch een van de betere spelers in de eerste helft was.

Ondanks een man minder, bleek de insteek van Zeerobben voor de tweede helft nog vrij aanvallend. Dat het een zware tweede helft zou worden was voor iedereen wel duidelijk, maar na slechts een minuut in de tweede helft werd die opdracht nog wat zwaarder. Na een ingestudeerde hoekschop van Urk werd er getekend voor de gelijkmaker. Zou het dan uitlopen op een kansloze missie voor Zeerobben? Daar was geen sprake van, want de ploeg deed er alles aan opnieuw op voorsprong te komen. Hiervoor volgden dan ook meerdere momenten waarop dit mogelijk was. Na een eerder moment waarbij Justin al een kans miste, was het Marcel die na een fraaie pass van Stijn de bal tegen de lat werkte. Daarna volgde een opeenstapeling van kansen voor spits Justin, maar helaas stond zijn vizier vandaag niet op scherp.

Toch waren niet alle kansen voor Zeerobben, want de ploeg kwam een aantal keren goed weg na gevaarlijke uitbraken van Urk. Zo’n 10 minuten voor tijd dacht Hartogs even een ‘Unuvar’ pass met buitenkant voet terug te spelen op Sietse, maar deze pass gaf de spits van Urk de kans om een onverdiende voorsprong op het scorebord te zetten. Echter liet Sietse maar weer eens zijn kwaliteiten zien met een uitstekende redding. In de laatste minuten was er nog een mogelijkheid voor Zeerobben om een overwinning binnen te harken. Na een mooie steekpass van Ane S werd wederom Justin vrijgespeeld, maar ook deze kans werd niet verzilverd. Al met al een was Zeerobben dreigender met 10 dan met 11, wat opzich een knappe prestatie is, maar vandaag heeft de ploeg zichzelf toch te kort gedaan.

De wedstrijd eindigde in 1-1 en dit voelt als een nederlaag. Tevens zorgde dit gelijk spel ervoor dat de achterstand op koploper Stiens uit is gelopen naar 4 punten. Volgende week hebben ‘de Beloften’ de kans om de tweede periode te winnen. Dan speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen The Knickerbockers 4.

In de kantine werden, met name door Justin, een aantal biertjes achterover getikt om het teleurgestelde gevoel kwijt te raken. Daarnaast is onze wereldreiziger Bontes ook weer terug, dus mochten we onder het genot van bier en snacks genieten van zijn sterke verhalen.

Graag tot de volgende keer en laat de zon in je hart!!!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.