Zeerobben 2 “Beloften” – Berlikum 2

“Ten eerste even een kleine mededeling: Onze verslagen worden natuurlijk altijd met een tikje sarcasme en een enorme knipoog geschreven, het is dus verstandig om hier niet te zwaar aan te tillen en gewoon lekker ontspannen te lezen tijdens een bakkie koffie of een heerlijke pot schijten op ut hûske.”

“Als een stel makke Lammetjes naar de slachtbank”

Zoals iedere voetbalweek begon ook deze op de dinsdagavond, dit keer niet met een conditietraining maar met een lekkere relaxte training.

Op de donderdagavond training waar het er zoals altijd weer fel aan toe ging voor de te verdelen basisplekjes kreeg de geschorste Deel (die zich eindelijk weer aangesloten had bij de groep) in de partij het gele hesje aan zodat de blessures tot een minimum gehouden konden worden.

Ondanks dit ging Polly toch nog even raar door zijn hoeven en het kraakte erover, even dacht Polly dat zijn achillespees gescheurd was maar dit bleek achteraf het hesje te zijn wat hij in de partij aan had dus de schade viel gelukkig mee.

Zaterdagochtend verzamelden de mannen (en jongkjes) van onze “Beloften” zich op de robbenplaat. Iedereen die nog maar net voet had gezet op ons schitterende complex werd direct bij de kraag gepakt door de scherpste man van de selectie “Lijder Riem” die zich iedere week als een ware havik op de ploeg stort om zo het wasgeld op te strijken zodat hij na de wedstrijd een welverdiend biertje kan kopen voor zichzelf.

Dan nu de wedstrijd: de return tegen Berlikum2, de ploeg die gedeeld laatste staat met 23 doelpunten voor en 45 tegen.

Op papier zou dit klusje geklaard moeten worden maar de praktijk wil wel eens anders uitwijzen.

De volgende strijders mochten ten tonele verschijnen:

Sietse, Jan Dirk (of Dirk Jan), Hartogs, Pietje, Stijn, Beukie, Lutsen, Ane, Rocco, Amels en Jurre in de basis en Polly, Jens en Dennis op het bankje. De Boer mocht het vlagje weer in handen nemen en stond als vanouds te schitteren langs de zijlijn.

Guppie, Herke, Herwin en Kobra mochten het derde versterken en geblesseerden waren: Dion, Marco, Justin en Laurens (die na even lekker speule zijn lies verrekt had)… 

En Deel moest zijn wedstrijd schorsing uitzitten…

Na de bespreking onder het genot van een bakkie koffie en thee was het voor iedereen duidelijk hoe we vandaag gingen spelen.

In een 1-1-3-1-2-1-2 opstelling gingen we vandaag de strijd aan en we moesten snel op een voorsprong komen zodat de wissels ook speelminuten konden gaan maken.

 Zo gezegd zo gedaan. Na de aftrap werd al snel duidelijk dat Berlikum geen partij was voor de grootmacht van onze vereniging “de Beloften”!!

Al na een minuutje spelen was het onze geblesseerde killer Justin die al coachend Rocco aanstuurde, Rocco die het kopduel won gaf Jurre vrije doorgang richting het doel van Berlikum. Nadat Jurre van achteren werd neer gelegd was het Stijn die als eerste stond te juichen met zijn armen in de lucht in plaats van te kijken hoe het met Jurre ging maar dat had natuurlijk zo zijn redenen… ⬇️

Vooraf heeft Stijn de eer gekregen om zowel de vrije trappen, de penalty’s, de corners, de doeltrappen, de ingooien en de toss te mogen doen en tevens de aanvoerdersband te mogen dragen maar bescheiden als hij is nam hij genoegen met de vrije trappen en de penalty’s dus Stijn mocht dit buitenkansje gaan benutten. Nou moet ik hier bij vermelden dat Stijn dit uiterst bekwaam deed en de bal verdween strak in het linkerhoekje.

De start waarop iedereen gehoopt had!! 0-1 na 2 minuten.

Na de 0-1 gingen we verder met waar we gebleven waren.

Na goed coachen van Justin was het Jan Dirk (of Dirk Jan) die de lange bal gaf op Rocco. Rocco bedacht zich niet en draaide de 16 van Berlikum in om hierna verwoestend met zijn linker uit te halen in het dak van het doel. 2-0 na 10 minuten spelen en perfect op schema!!

Een minuutje of 10 later was het weer Justin die zich vanaf de bank met het spel bemoeide en weer had het succes. Justin had maar een paar woordjes nodig om Amels in beweging te krijgen en met een strakke voorzet was het voor Rocco een eitje om zijn tweede van de dag te maken. 3-0 en de wissels konden beginnen met warm lopen.

Nog geen 5 minuten later was het na goed coachend werk van wederom Justin Lutsen die er na slecht uitverdedigen van Berlikum als de kippen bij was om dit foutje af te straffen en de 4-0 tegen de touwen te knallen. 

Nadat de eerste bal de verder gelegen woonwijk in was geschoten schrok de bank op van de woorden van Lau “uhhh leider, zal ik die bal even halen”

Toen dit bij de eerstvolgende bal nogmaals gebeurde begonnen “lijder Riem” en trainer “Simba” hun bedenkingen te hebben. Zou hij soms iets goed te maken hebben?

Toen Lau in de 25e minuut vroeg of hij alvast thee moest gaan halen waren ze er wel over uit. 

Hij was gezelliger als hij erbij was als aanhang dan als speler en dit getuigd maar weer dat “Mister evelekkerspeule” de juiste keuze gemaakt heeft.

In de 31e minuut verdienden we na uitstekend coachend werk van wederom Justin vanaf de bank een corner.

Na 8 mislukte corners herinnerde Amels zich eindelijk wat er besproken was voor de wedstrijd en gaf een afgemeten strakke voorzet die snoeihard werd ingekopt door “Hattrick-King Rocco!! 5-0!! Een kopgoal, één met links en één met rechts is toch een klasse apart. 

De rest van de eerste helft is niet het benoemen waard dus laten we het hier maar bij laten.

Tijd voor een bakkie thee onder het genot van de analyse van “the Preacher Simba”.

Trainer had aangegeven geen tegendoelpunt te willen incasseren anders zou hij heel chagrijnig zijn.

Ik wil natuurlijk niet teveel verklappen maar misschien is het verstandig om met het oog op de dinsdagavond training alvast af te gaan bellen.

Waar je na zo lang warm lopen met zo’n grote voorsprong zou zeggen dat de wissels wel zouden gaan invallen in de rust was dit nu helaas niet het geval. Misschien moeten we er met zijn allen voor zorgen dat we de volgende keer met dubbele cijfers voorstaan in de rust zodat we iedereen speelminuten kunnen gunnen….

Waar je verwacht dat we na rust verder zouden gaan met het uitbreiden van de voorsprong was dit niet het geval.

Misschien vondt de ploeg het wel een leuk idee om de trainer chagrijnig te maken want het leek de eerste 20 minuten helemaal nergens naar en we incasseerden dan ook snel de eerste tegentreffer. 5-1 en Berlikum ging door.

10 minuten in de tweede helft was het na defensief klooien voor Berlikum een eitje om de bal tegen de touwen te knallen.

Nog geen 5 minuten later was het na opnieuw slecht verdedigen Aize Stoker die na twee pogingen de bal dan toch langs Sietse kon krijgen.

Zou het dan toch nog spannend worden vandaag? Zouden deze twee doelpunten Berlikum weer in het zadel hebben geholpen?…. u leest het in de volgende 9 alinea’s van het verslag….

Nadat trainer Simba de ploeg met zijn befaamde brul weer op scherp heeft proberen te zetten namen we de aftrap maar weer eens.

Berlikum rook bloed en ze probeerden in alle macht hun derde goal te maken.

Maaaaaaaarrrrrr…..wij hebben Jan Dirk (of Dirk Jan) die weer scherp was en na goed verdedigend werk Amels inspeelde die zichzelf een weg baande naar het doel van Berlikum.

Na de succesvolle reis kwam de bal voor zijn linker en hij schoot deze hard in de korte hoek.

6-2 en het verzet moest nu toch wel gebroken zijn. Nou moet ook hier bij vermeld worden dat Justin alweer goed aan het coachen was en ook dit doelpunt viel dankzij hem.

Eindelijk was het dan tijd voor de wissels om in te vallen.

Jens en Dennis kwamen in het veld voor Rocco en Ane (die nog even aan moesten sluiten bij “Het Vlaggenschip”.)

In de 66e minuut was het (na weer uitstekend coachen van Justin) Jurre die na een geniale actie Lutsen vrij voor het doel zette.

Lutsen faalde niet en tekende zijn tweede van de dag aan.

7-2 en doooooorrrr!!

Nog geen 5 minuten later was het ook Lutsen die een hattrick achter zijn naam mocht zetten door alert te reageren op het zoveelste slippertje van de keeper van Berlikum (als ik me niet vergis hoorde ik Justin “Losssss!!” roepen op het moment dat de keeper de bal wou pakken) 8-2 en het publiek werd gek!!

10!! 10!! 10!! Galmde het over het hoofdveld! 

Hierna volgden nog wat speldenprikjes van zowel Jurre als Amels maar het dichtstbij was toch Jens die na een schitterende actie zijn bekeken schotje op de paal zag belanden en nogmaals Jens die zijn schot door de keeper alá Neuer uit de hoek geplukt zag worden.

In de 89e minuut was het dan eindelijk Jens die zijn goaltje mee kon pikken.

Na weer een uitstekende actie van Amels over de rechterkant kon Amels (na goede coaching van wederom Justin) niet anders dan de bal voorgeven op de vrijstaande Jens die na een droogteperiode van een maand of 3 en een half eindelijk het netje weer heeft gevonden met een uitstekende intikker.

Naar horen zeggen heeft hij vorig jaar 1-12-2018 nog een prima volley gemaakt tegen Makkum dus de potentie om mooie doelpunten te maken heeft hij sowieso in zich. (Het moet er nu alleen nog wat vaker uit komen maar het begin is er maat)….

Na deze goal was het eindsignaal dan daar, de 10 bleef Berlikum bespaard maar de uitslag die neergezet was zegt genoeg.

Overduidelijk de bovenliggende partij vandaag in een wedstrijd die eigenlijk geen wedstrijd was.

Het meerendeel van het spel gedomineerd maar omdat we dit gedaan hebben hoeven we nog niet te gaan denken dat we Messi’s, Ronaldo’s, Marcello’s of Ramosjes zijn want zodra we dit gaan doen kunnen we keihard op ons plaat gaan en tegengoals incasseren die niet hoeven te vallen als we de beentjes op de grond blijven houden.

Onder het genot van een schitterende koperen ploert en een goudgele rakker hebben we de uitslagen van de reserve 2e Klasse eens bekeken en ik moet zeggen dat ze steeds lekkerder begonnen te smaken.

VVI-Leovardia 2-1, Stiens-SDS 1-1 en TKB-Urk 3-1.

3 directe concurrenten die punten verspelen is natuurlijk goud waard!! 

Met nog 7 wedstrijden te spelen hebben we alles weer in eigen hand gekregen en maken we ons op voor de laatste loodjes.

Als Justin mee gespeeld had was ie zeker MOTM geworden maar de stemmen in de kantine waren geteld.

Jurre is als ik de meningen in de derde helft allemaal optel de player geworden!! Van harte Aaltje!! Dik verdiend maat.

De Voetbal.nl app zal morgenmiddag wel weer wat anders zeggen maar als je jezelf iedere week met 4 telefoons stemmen aan het geven bent is dat ook niet zo vreemd kleine .

Wij gaan ons met zijn allen voorbereiden op de uitwedstrijd van volgende week om 12:15 tegen TKB uit Groningen, daar waar we gaan strijden voor de periode en tevens koppositie in de reserve 2e Klasse.

Komt allen kijken, neem vrienden en familie mee want het wordt weer een waar spektakel in Groningen.

De groeten en “You are my fire “

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.