Wintertoernooi deel 2

Na het succes van afgelopen zaterdag (Wintertoernooi deel 1) was het afgelopen vrijdag de beurt aan de JO109-1 en JO19-2 voor deel 2. De organisatie zag zich gedwongen om uit te wijken naar een andere dag/avond. Simpelweg omdat afgelopen zaterdag alle velden (kunstgras) volop bezet waren de gehele dag.  Het gaf een geheel andere sfeer zo ‘s avonds onder het kunstlicht maar het was wederom een mooie avond voor de voetballers en voor de liefhebbers van jeugdvoetbal. Het was wederom koud maar daarvoor is het ook winter en zoals de coaches afgelopen zaterdag al zeiden: “tegen de kou kun je je kleden” . De organisatie stond weer, er waren leuke ploegen uitgenodigd en de wedstrijden werden uitstekend geleidt door de scheidsrechters S.J. Albada, L. Tolman, J. Bleeker en J.G. Hoekstra.

In de poule met de JO19-1 teams kwam naast Zeerobben JO19-01 ook LSC, SJO Oudega/HJSC/Heeg en vv Balk uit. Zeerobben verloor 2 keer nipt met 1-0 van LSC en SJO Oudega/HJSC/Heeg en speelde met 1-1 gelijk tegen Balk. SJO Oudega/HJSC/Heeg deed het uiteindelijk het beste en won met 1-0 van LSC, met 1-0 van Zeerobben en met 2-1 van Balk. Daardoor werd de einduitslag als volgt:

  1. SJO Oudega/HJSC/Heeg JO19-1
  2. LSC JO19-1
  3. vv Balk JO19-1
    Zeerobben Jo19-2

In de andere poule waren de JO19-2 teams van Zeerobben, sc Bolsward en LSC alsmede fc Harlingen JO19-1 ingedeeld. In deze poule ook geen prijs voor de organiserende vereniging. In deze poule bleek LSC de sterkste. Zij wonnen met 5-0 van Zeerobben, met 2-0 van fc Harlingen en verloren met 2-1 van Bolsward maar dat verlies konden ze zich permitteren. De einduitslag was hier:

  1. LSC JO19-2
  2. sc Bolsward JO19-2
  3. fc Harlingen JO19-1
  4. Zeerobben JO19-2

Aan het einde van de avond kon jeugdvoorzitter Herke de Groot de prijzen uitreiken aan de winnaars maar niet voordat hij de scheidsrechters en de EHBO had bedankt voor hun bijdrage. En zo is er een einde gekomen aan het wintertoernooi. Dit seizoen verdeeld over 2 dagen maar uiteindelijk zijn alle leeftijdscategoriën aan de start verschenen. Het grootste gedeelte op zaterdag 11 januari en de JO19 groep op vrijdagavond 17 januari. De organisatie kijkt terug op een geslaagd toernooi. Dat mag ook gezien de reacties die ze tijdens het toernooi en ook na afloop van de deelnemende verenigingen hebben mogen ontvangen. Alle reden dus om al uit te kijken naar 2021 en daarvoor op tijd met de voorbereidingen te starten. Nu op naar de voorjaarscompetitie die op zaterdag 1 februari van start zal gaan.

Foto’s: Bert Drent

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.