Wie neemt afstand van de gevarenzone?

Voorbeschouwing Zeerobben – PKC

De titel geeft eigenlijk al aan, dat de belangen voor beide teams groot zijn. Zeerobben hield de score tegen de aanstaande kampioen HZVV nog binnen de perken. PKC leed thuis een onverwachte nederlaag tegen Broekster Boys, in de slotminuten scoorden de Friezen de winnende treffer. Dan heb je even wind tegen en moet je zien dat je je herpakt en wel tegen concurrent Zeerobben. PKC zit dus  duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Drie nederlagen met het kleinst mogelijke verschil op rij. Het zal de Groningers er alles aan gelegen zijn om met een resultaat huiswaarts te keren. In de thuiswedstrijd was PKC slimmer voor de goal en won dan ook verdiend met 4 – 2 . Voetballend de evenknie maar dat telt niet.

Voor Zeerobben werd drie keer winst op rij pijnlijk onderbroken door een superieur HZVV. Een verwacht puntenverlies tegen een gedreven tegenstander. Het zit de Harlingers niet mee, wat betreft de wedstrijden tegen opponenten, die in een voor hen belangrijke fase in deze competitie bevinden. Natuurlijk moet je zelf de punten scoren en niet afschuiven op de tegenstander, maar de ene of andere wedstrijd maakt toch wel verschil. Daarmee wil niet gezegd zijn dat dit Zeerobben een brevet van onvermogen toe gedicht moet worden. Integendeel zelfs, gezien het voetbal, dat in de laatste duels gespeeld werd. Uitgezonderd de top vier, zijn de groenwitten min of meer gelijkwaardig aan de rest. Tot nu toe heeft dat te weinig punten opgeleverd om buiten de gevarenzone te blijven. Zaterdag kan Zeerobben een goede stap richting lijfsbehoud zetten.

We heten de Groningers van harte welkom op het Oostersportpark in Harlingen. En Zeerobben mag weer rekenen op grote steun van het legioen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.