Week van de waarheid voor Zeerobben 1

Hoofdtrainer Berry Zandink liet maandag in de Leeuwarder Courant optekenen dat er voor Zeerobben een week van de waarheid aan zit te komen. Daarmee doelde hij op het programma voor aanstaande zaterdag 2 april en dinsdagavond 5 april, als wedstrijden tegen directe concurrenten FC Burgum en Oranje Nassau op het programma staan. Beide ook nog eens uitwedstrijden, dus de uitdagingen zijn vrij duidelijk: er moeten punten gehaald worden.

Afgelopen zaterdag kwam Zeerobben tekort tegen het sterk voor de dag gekomen Drachtster Boys. Het leidde tot een acceptabele nederlaag. Er zat niet meer in, zo realistisch moet je gewoon zijn.
Aanstaande zaterdag is het uitgangspunt echter totaal anders. Tegenstander FC Burgum, getraind door Zeerobbens toekomstige trainer Henk Konings, pakte zaterdag in een ook al cruciaal duel met Oranje Nassau een benauwde, maar o zo belangrijke overwinning en daarmee droegen ze de rode lantaarn over aan vv Balk. Bovendien werd door die uitslag ook Oranje Nassau nog nadrukkelijker betrokken in de strijd tegen degradatie. Er zijn weliswaar nog veel wedstrijden te spelen, maar de stand onderin maakt duidelijk wat er de komende 2 wedstrijden voor Zeerobben op het spel staat:

  • 9. vv Groningen 15-17
  • 10. Leeuwarder Zwaluwen 14-14
  • 11. Oranje Nassau 14-12
  • 12. Zeerobben 14-11
  • 13. FC Burgum 15-10
  • 14. Balk 14-09

Niet voor niets dus “week van de waarheid” voor Zeerobben, te beginnen zaterdag in Burgum op het fraaie nieuwe sportcomplex Het Koningsland. Hopelijk kan Zeerobben dan ook weer een beroep doen op de spelers die er zaterdag niet bij waren. Het is in deze fase cruciaal dat het team compleet wordt en blijft, ook op dinsdagavond als er om 20:00 uur moet worden aangetreden in Groningen.

Onze jongens kunnen de steun van supporters goed gebruiken, dus allemaal op naar Burgum en Groningen voor 2 spannende wedstrijden!