Wedstrijdverslag sc Bolsward 3 – Zeerobben 3

Afgelopen zaterdag mochten de mannen van Ut Derde aantreden tegen SC Bolsward. Na de overwinning van de wedstrijd daarvoor op Blauw Wit gingen wij vol goede moed naar Bolsward. De volgende personen gingen mee naar Bolsward : Opa, Viking, Just in Cees, Pake, Dion, Gijs, Maguire, Lau, Amels Sr, Nota, Stijn, Tom, Harmen Jr en Kingma Jr. Toch een paar opvallende afwezigen. Zo had Zuurmond een uitje met sien maten ut Den Haag en ging ie op het Wad vissen. Van horen en zeggen, zijn ze daar snel mee gestopt in de ochtend en hebben ze in plaats van vissen gele rakkers gedronken. Pas dinsdag voelde ie zich weer normaal gaf ie aan, dan weet je wel wat voor dag het is geworden. Johan, normaal altijd op de trainingen en aanwezig bij de wedstrijden. Waarschijnlijk druk met het werken. Dre hebben wij al een aantal weken niet gezien of gesproken en Twit had een uitje met het oude 4de en heeft Leeuwarden onveilig gemaakt.

Eenmaal aangekomen in Bolsward, bleek dat wij moesten voetballen op het oude veld van CAB en Mochten wij omkleden in box 1. Langs het veld stond een oude en vervallen tribune met aandachtige toeschouwers die hun plaatselijke helden van een lager elftal van Bolsward aanmoedigde. Wij liepen wat verdwaald rond, want wij waren opzoek naar Box 1. Aan de zijkant van de tribunen hing dan ook een mooi bordje met een pijl naar rechts dat box 1 tm 4 die kant op was. Zo dwaalden wij 5 minuten in en rond de tribune op zoek naar box 1. Box 2, 3 en 4 hadden wij wel gevonden…. Maar box 1 niet. We liepen terug naar het bordje met de pijl naar rechts. Totdat Nota links van het bordje ook een deur zag. Dit bleek dan ook box 1 te zijn. Misschien kan Bolsward een extra bordje toevoegen met een pijl naar links en aangeven dat box 1 links zit. Scheelt ons zoeken.

Eenmaal aangekomen in de box, bleek alles van steen te zijn, knippede de tl-lampen en rook het er niet zo fris. “Op ut Oostfront ziet ut er gezelliger ut”! Onze Viking irriteerde zich aan het geflikker van de lampen en besloot er maar een bal er tegen aan te gooien. Allemaal keken wij verbaasd naar hem…  “Jonguh, straks flikkert die hele bak naar beneden gek”. Soms heeft onze Viking een kortsluiting, dit was nu ook weer het geval.

Nota, elk verslag kun je wel een boek over hem schrijven. De vorige keer moest Nota de tas meenemen en de kleding wassen. Klasse van hem, maar Nota had de sokken aan Tom gegeven. Want hij had te weinig ruimte op de overloop….. Tip Nota, kest ut oek buten hangen. Omdat ie de vorige keren de yel ook verkeerd heeft gedaan. 1 x deed ie de yel van zijn padvindersclubje of brabbelde ie heel iets anders op. Nu mocht ie voor een herkansing. Je raadt het al, het ging opnieuw mis. Hopelijk gaat het aankomende zaterdag beter.

De opstelling was als volgt : Tom op goal, Just in Cees, Pake, Lau en Maguire in de verdediging. Kingma Jr, Amels Sr en Dion op het middenveld en voorin mochten Stijn, Harmen jr en Gijs voor het gevaar zorgen. De scheids floot voor het begin van de wedstrijd. Al snel kregen wij een enorme kans op de 0-1 en hadden wij op voorsprong moeten komen. Nog geen paar minuten laten stonden wij op achterstand. Just in Cees had het gevoel om Pake te ondersteunen en liet zijn eigen man helemaal vrij staan. Deze schoof dan ook de 1-0 binnen. Nog 3 minuten later ontstond er opnieuw een misverstand achterin en lag de 2-0 ook in het netje. De 3-0 die later binnen een paar minuten volgde was opnieuw goal die tot stand kwam door onoplettendheid achterin. Al met al stonden wij binnen 15 minuten op 3-0 achterstand.

Tot overmaat van ramp viel Kingma Jr ook nog uit met een rib blessure en viel onze Viking voor hem in. Nog geen 5 minuten later werd Gijs diep gestuurd en hoorden wij een klap en viel Gijs op de grond. Gijs kon de wedstrijd niet voortzetten en lag dan ook een aantal minuten op het veld van Bolsward. Een speler van Bolsward haalde dan ook snel een brancard op en zo kon Gijs van het veld gedragen worden door de mannen van Zeerobben. Uit de prognose van het ziekenhuis bleek dat ie een scheurtje in zijn hamstring heeft. Opa nam het plekje van Gijs over. Het was nu dan ook vooral tegenhouden voor Zeerobben.

In de 2de helft kwam onze loopwonder Nota in de ploeg voor Stijn. We probeerden met deze wissel toch voor gevaar te zorgen voorin. De 2de helft ging van start en ging eigenlijk verder zoals de eerste helft was geëindigd. Het tegen houden van Bolsward voor onze goal. Af en toe waren wij gevaarlijk voor de goal met counters maar was het toch snel duidelijk dat het een verloren wedstrijd was. Uit opnieuw een aanval van Bolsward was het 4-0. Een paar minuten later floot de scheidsrechter voor een overtreding van Just in Cees in onze strafschop gebied. Zoals velen weten is Lau een vervelende vent in het veld en zat ie ook de hele tijd de nummer 9 van Bolsward te sarren dat ie nog niet had gescoorde. De aanvoerder van Bolsward het de bal in zijn handen om aan te leggen. Lau vond dat de nummer 9 de penalty moest nemen en dit hoorden de overige spelers van Zeerobben ook. Iedereen begon op hem in te praten en vond dat hij de bal moest nemen. Hij nam zijn verantwoordelijkheid en stapte naar voren, de aanvoerder gaf de bal dan ook met een glimlach aan hem af. Volgens mij hadden ze nog nooit meegemaakt dat de spelers van de tegenpartij bepaalden wij de penalty moest nemen. Bij een penalty hebben wij dan ook de gewoonte om te klappen om de penaltynemer op te zwepen. Dit gebeurde dan ook en schoof de nummer 9 de penalty binnen. De spelers van Zeerobben klapten dan ook voor de goal van nummer 9 van Bolsward. Uiteindelijk viel de 6-0 ook en floot de scheids af voor het eind van de wedstrijd.

Ondanks een forse verlies partij gingen wij toch met een glimlach van het veld. Misschien ook omdat we richting het Oktoberfest konden gaan voor een dansje en een drankje. Dit werd dan ook een leuke en gezellige avond.

Zaterdag mogen wij het opnieuw proberen tegen Scharnegoutum 2 thuis om 15:00 uur. We gaan dan opnieuw opzoek naar de 3 punten.